HomeΣΠΟΡΜουντιάλ Εφήβων: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία σε απίθανο τελικό με την Γαλλία

Μουντιάλ Εφήβων: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γερμανία σε απίθανο τελικό με την Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γερμανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, επικρατώντας με 4-3 στα πέναλτι, μετά από ένα συγκλονιστικό 2-2 στην κανονική διάρκεια.

Γερμανία και Γαλλία αναμετρήθηκαν στον τελικό για τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή U-17, στο στάδιο «Μάναχαν» στη Σουρακάρτα της Ινδονησίας.

Ύστερα από συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι (4-3) το τρόπαιο κατάκτησε η Γερμανία, καθώς η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλη 2-2, με τους «μπλε» να επιστρέφουν από το 0-2.

Οι έφηβοι Γερμανοί προηγήθηκαν 1-0 στο πρώτο ημίχρονο με το εύστοχο πέναλτι του Μπρούνερ στο 29ο λεπτό, το οποίο είχε κερδίσει… 5 λεπτά νωρίτερα ο Γιαλτσίνκαγια από μαρκάρισμα του Σαντί, με τη φάση να εξετάζεται για πολύ ώρα από το VAR.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (51′) τα «πάντσερ» βρήκαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ντάρβιτς από δύσκολη γωνία, αλλά οι Γάλλοι δεν τα παράτησαν και ξαναμπήκαν πολύ γρήγορα στο παιχνίδι μειώνοντας στο 53′ με τον Μπουαμπρέ.

Στο 69′ ο Οσάβε δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας τους Γερμανούς με 10 παίκτες. Οι Γάλλοι πίεσαν και κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 85′ με τον Αμούγου.

Τα «πάντσερ» κράτησαν μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι, όπου έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία και επικράτησαν με 4-3.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Γελτσχ, Χαρκάουι, Μπρούνερ, Μέρστεντ, Ντάρβιτς (74΄ Ράμσακ), Χάιντ, Χένιγκ (88΄ Χέρβεθ), Οντόγκου, Οσάβε, Μορέιρα, Γιαλτσίνκαγια (67΄ Καμπάρ).

ΓΑΛΛΙΑ: Αργκνέι, Τιτί, Μεουπίγιου, Σαντά, Μπουαμπρέ (90΄+4 Ντιαλό), Λαμπούρντ (90΄ Τινκρές), Μπουνέμπ, Γκομίς, Σάντι (46΄ Σανγκουί), Σιλά, Αμούγου.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση