HomeHL1-WorldΓερμανία: Συναγερμός για πιθανό χτύπημα του ISIS στη διάρκεια του Euro 2024

Γερμανία: Συναγερμός για πιθανό χτύπημα του ISIS στη διάρκεια του Euro 2024

Οι απειλές με ανατριχιαστικά πόστερ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις βραχίονα του ISIS κατά στόχων στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, που θα φιλοξενήσει η χώρα το καλοκαίρι.

Λόγω των απειλών προ ημερών του ISIS για επιθέσεις στα γήπεδα που φιλοξένησαν αυτή την εβδομάδα τα παιχνίδια των προημιτελικών του Champions League ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και στο «Emirates» της Άρσεναλ. Ευτυχώς οι αγώνες έγιναν χωρίς να υλοποιηθούν οι απειλές των τζιχαντιστών, αλλά οι Γαλλικές Αρχές επιστράτευσαν ακόμη και την επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα BRI μετά από ανάρτηση στο μέσο Al Azaim, που αναπαράγει μηνύματα του ISIS-K, βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τη Bild το τελευταίο τεύχος του «Voice of Khorasan», προπαγανδιστικού μέσου του ISIS-K περιέχει κι ένα κάλεσμα για τρομοκρατικές επιθέσεις, που σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, βάζει στο σταυρόνημα το EURO 2024.

Ανατριχιαστική έκκληση βραχίονα του ISIS για επιθέσεις

Στο τεύχος περιλαμβάνονται και μια σειρά από φωτογραφίες, μεταξύ άλλων μία που δείχνει έναν ένοπλο τρομοκράτη με στολή παραλλαγής μέσα σε συρμό γερμανικού προαστιακού σιδηρόδρομου με τη λεζάντα: «Τελευταία κλήση πριν την έξοδο». Στο κάθισμα δίπλα βρίσκεται ένα κουτί με δυναμίτη κάτω από μια πινακίδα που γράφει «Καλωσήρθατε στην Ευρώπη».

isis-podosfairo-apeiles1

Drone πετά από το στάδιο της Ρεάλ Μαδρίτης

Σε μια άλλη φωτογραφία διακρίνεται ένα drone να πετά πάνω από το στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης με τη λεζάντα: «Αν σας περιορίζουν και σας καταπιέζουν στο έδαφος, χτυπήστε τους από τον ουρανό. Αν οι εχθροί της θρησκείας του Αλλάχ μπλόκαραν το δρόμο της Εγίρας (Χίτζρα στα Αραβικά – η φυγή του προφήτη Μωάμθε από τη Μέκκα στη Μεδίνα το 622 μ.Χ.), δεν μπορούν να μπλοκάρουν το δρόμο της πάλης».

Το κείμενο του ISIS συνεχίζει τις απειλές: «Πατήστε τους άπιστους με το όχημά σας, τρυπήστε τους με μαχαίρια, δηλητηριάστε τις τροφές τους, ανατινάξτε με σφαίρες τα μυαλά τους και πυρπολήστε τα σπίτια τους». Ειδικό κάλεσμα απευθύνεται ιδιαίτερα στους νέους οπαδούς του ISIS σημειώνοντας ότι «η ευθύνη των νέων είναι μεγαλύτερη από οπουδήποτε αλλού».

Γερμανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας θεωρούν ότι ο βραχίονας ISIS-K (Ισλαμικό Κράτος-Επαρχία Χορασάν) του ΙSIS διαθέτει ένα οργανωμένο δίκτυο άνω των 100 τζιχαντιστών στη δυτική Ευρώπη, οι μισοί εκ των οποίων βρίσκονται στη Γερμανία.

«Αυτό [το προπαγανδιστικό άρθρο] δείχνει ότι το ISIS-K θέλει να πραγματοποιήσει πάση θυσία εντυπωσιακές επιθέσεις, ανεξάρτητα από το πώς ή από ποιον. Γι’ αυτό το λόγο καλούνται τώρα να εξαπολύσουν επιθέσεις όλοι οι πιθανοί δράστες, περιλαμβανομένων ριζοσπαστικοποιημένων ατόμων και των λεγόμενων μοναχικών λύκων», δήλωσε αξιωματούχος στην Bild.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση