HomeHL-GreeceΈκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προαναγγέλλει ο Κολυδάς – «Αναμένεται σοβαρή επιδείνωση» προειδοποιεί ο Αρναούτογλου

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προαναγγέλλει ο Κολυδάς – «Αναμένεται σοβαρή επιδείνωση» προειδοποιεί ο Αρναούτογλου

Οι δυο διαταραχές του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δείχνει τα δόντια του ο καιρός, με μετεωρολόγους να προειδοποιούν για σοβαρή επιδείνωση, τις επόμενες μέρες με θυελλώδεις ανέμους, δυνατές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, δύο θα είναι οι διαταραχές που θα επηρεάσουν τον καιρό τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twittter ο κ. Κολυδάς η πρώτη επιδείνωση θα υπάρξει αύριο Τετάρτη και γι’ αυτό θα εκδοθεί προειδοποίηση το μεσημέρι. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ η αλλαγή του καιρού θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Κατά τον κ. Κολυδά η δεύτερη διαταραχή του καιρού θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο.

«Σοβαρή πανβαλκανική επιδείνωση του καιρού»

Για πρόσκαιρη αλλά σοβαρή, πανβαλκανική επιδείνωση του καιρού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η αλλαγή του καιρού θα προκληθεί από «ένα πολύ γρήγορα κινούμενο αλλά ιδιαίτερα δραστήριο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο και θα μπορούσε να φέρει έστω και για κάποιες ώρες σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αρναούτογλου, ζητά από όσους σχεδιάζουν ταξίδι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια να παρακολουθούν τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση στα δυτικά, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά από 09 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση