HomeHL-9Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: «Αρκετά σοβαρή επιδείνωση σε όλη τη χώρα το επόμενο Σαββατοκύριακο»

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: «Αρκετά σοβαρή επιδείνωση σε όλη τη χώρα το επόμενο Σαββατοκύριακο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίει για αρκετά σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα το επόμενο Σαββατοκύριακο

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα με τον άστατο καιρό να επιμένει και το επόμενο 24ωρο στα δυτικά, βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με μπόρες και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει μετά το μεσημέρι, οι βροχές στα δυτικά και στα ανατολικά θα αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα, ενώ βροχές θα επιμείνουν στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σχεδόν παντού ενώ περαιτέρω βελτίωση θα έχουμε από το βράδυ προς το ξημέρωμα της Κυριακής.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, οι οποίοι θα φτάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και σε νησιά του Αιγαίου.

Η Αττική θα έχει συννεφιά και δυνατούς νοτιάδες, με πιθανότητα ασθενούς βροχής στα δυτικά κεντρικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι, στα βόρεια τμήματα ίσως φτάσουν και τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει από το πρωί συννεφιά και περάσματα από τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί, στα ανοιχτά της Χαλκιδικής ίσως φτάσει τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, στα νότια και στα νοτιοανατολικά, με μικρότερη όμως ένταση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Από το βράδυ οι βροχές θα αρχίσουν να επηρεάζουν και αρκετές περιοχές της Μακεδονίας.

Αρκετά σοβαρή επιδείνωση σε όλη τη χώρα το επόμενο Σαββατοκύριακο

Η Δευτέρα θα ξεκινήσει με αρκετές βροχές κυρίως στα ανατολικά-βορειοανατολικά αλλά μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν παντού. Την Τρίτη και την Τετάρτη η μέρα θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές.

Αρκετά σοβαρή επιδείνωση σε όλη τη χώρα αναμένεται το επόμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοέμβρη.

newsbomb.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση