HomeHL-9Αρναούτογλου για επιδείνωση καιρού: Βροχές, ισχυροί άνεμοι και χιόνια από το Σάββατο

Αρναούτογλου για επιδείνωση καιρού: Βροχές, ισχυροί άνεμοι και χιόνια από το Σάββατο

Τι γίνεται στην Κρήτη - Βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τη νέα επιδείνωση του καιρού απο το Σάββατο προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου, κάνοντας αναφορά για βροχές, στους ισχυρούς ανέμους αλλα και χιονοπτώσεις στα βόρεια .

Αρκετή συννεφιά θα επικρατήσει και την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βροχές ή παροδικές μπόρες θα πλήξουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα ανατολικά και στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, στις περισσότερες περιοχές στα 4 με 5 μποφόρ και η σχετική υγρασία θα παραμείνει αυξημένη. Εξαιτίας των νοτιάδων και της συννεφιάς η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά.

Σοβαρή αν και παροδική επιδείνωση του καιρού περιμένουμε το Σάββατο με σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχές. Τα φαινόμενα θα έχουν πιο έντονο χαρακτήρα στα ανατολικά, νότια και δυτικά τις απογευματινές ώρες.

Στα βόρεια ο παγερός βοριάς θα μετατρέψει τις βροχές σε χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα στα 500 με 600 μέτρα.

Τις βραδινές ώρες θα υπάρξουν περάσματα από μπόρες και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Την Παρασκευή στην Αττική αναμένεται αρχικά συννεφιά με πιθανότητα για κάποια ασθενή βροχή, ενώ μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Το βράδυ θα συννεφιάσει ξανά περισσότερο και ενδέχεται να ξεκινήσουν κάποιες τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Περιορισμένη ορατότητα με αρκετές ομίχλες θα έχει η Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι οι συννεφιές θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές. Τις βραδινές ώρες θα υπάρξει ένα πέρασμα από τοπικές βροχές, λίγο πιο έντονες στη Χαλκιδική.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα ανοιχτά της Χαλκιδικής στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

 

 

cnn.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση