HomeHL-9Πού θα στείλουν περισσότερους τουρίστες TUI, Jet2 και easyJet

Πού θα στείλουν περισσότερους τουρίστες TUI, Jet2 και easyJet

Ψηλά στα προγράμματα της TUI, της Jet2 και της easyJet για την επόμενη σεζόν, αλλά και για το 2025 βρίσκεται η Ελλάδα. Σε ποιους προορισμούς σχεδιάζεται αύξηση των πτήσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο κάδρο των μεγάλων tour operators βρίσκεται σταθερά η Ελλάδα όχι μόνο για την τουριστική σεζόν του 2024, αλλά και για το 2025, με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που κατέγραψε φέτος ο ελληνικός τουρισμός να αποτελούν… δέλεαρ για τους ισχυρούς του κλάδου, οι οποίοι αφενός ενισχύουν τα προγράμματά τους για την επόμενη σεζόν και αφετέρου προετοιμάζουν το έδαφος για το 2025.

Σε περίοπτη θέση στα προγράμματα της TUI, της Jet2, αλλά και της easyJet, που έχουν μεγάλο έρεισμα στη βρετανική αγορά, βρίσκεται η Ελλάδα για τη διετία 2024 – 2025, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Λίγους μόλις μήνες πριν από την έναρξη της σεζόν του 2024, Jet2.com και Jet2holidays επεκτείνουν το πρόγραμμα του 2024, προσφέροντας περισσότερες πτήσεις και πακέτα διακοπών για την Ελλάδα, την ηπειρωτική Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά, τις Βαλεαρίδες, την Πορτογαλία, την Τουρκία και την Κροατία από οκτώ αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Γηραιάς ηπείρου έχει προσθέσει σχεδόν 70.000 θέσεις για την περίοδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τον Νοέμβριο, με την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Χαλκιδική, την Καλαμάτα, τη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα και την Κω να επωφελούνται από αυτή την επέκταση και να θέτουν τις βάσεις για παράταση της σεζόν.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, διατίθενται πρόσθετες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ προς την Καλαμάτα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, προς το Ηράκλειο τον Οκτώβριο και προς τη Ρόδο τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Περισσότερες θέσεις προστέθηκαν προς τη Ζάκυνθο από το αεροδρόμιο East Midlands τον Οκτώβριο, ενώ ενισχυμένο θα είναι το πρόγραμμα της Jet2 από το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου για την Κέρκυρα, την Κω και την Ρόδο τον Οκτώβριο.

Στην ίδια λογική, από το αεροδρόμιο της Γλασκώβης προστέθηκαν πτήσεις προς Κρήτη (Ηράκλειο), Ρόδο και Ζάκυνθο τον Οκτώβριο, ενώ από το αεροδρόμιο του Leeds Bradford το ενισχυμένο πρόγραμμα της Jet2 προβλέπει περισσότερες θέσεις προς τη Ζάκυνθο τον Οκτώβριο. Από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ προστέθηκαν επιπλέον θέσεις προς τη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο και προς την Καλαμάτα και τη Ζάκυνθο τον Οκτώβριο, ενώ, τέλος, από το αεροδρόμιο του Νιούκασλ προσφέρονται πρόσθετες υπηρεσίες προς τη Ζάκυνθο για τον Οκτώβριο.

Την ίδια στιγμή, TUI και easyJet παίρνουν θέσεις και για το 2025, με στόχο να επωφεληθούν του θετικού momentum για την Ελλάδα. Η μεν TUI ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκδρομών που έχει πραγματοποιήσει ποτέ, με την Κρήτη να περιλαμβάνεται για πρώτη φορά σε αυτό, η δε easyJet γνωστοποίησε το πρόγραμμα του 2025, με έμφαση στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, η TUI προσφέρει περιηγήσεις σε 22 προορισμούς για το καλοκαίρι του 2025, με 4, 7, 10, 11, 14 και 21 διανυκτερεύσεις. Για πρώτη φορά στη λίστα των προορισμών βρίσκεται η Κρήτη, με μία 7ήμερη εκδρομή που περιλαμβάνει επίσκεψη στα ανάκτορα της Κνωσού.

To μεγαλύτερο πρόγραμμά της από το 2019 ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες και η easyJet, η οποία προσφέρει πακέτα διακοπών σε έκπτωση σε πάνω από 120 ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία, οι οποίες αναμένεται να κερδίσουν τη μερίδα του λέοντος.

Εύα Δ. Οικονομάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση