HomeΥΓΕΙΑΣυνάντηση εργασίας για το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Συνάντηση εργασίας για το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Παρουσία της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας, κ. Φωφώ Καλύβα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 20023, στην αίθουσα συνεδριάσεων της 7ης Υ.Πε, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ στελεχών της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Προγραμματισμού της 7ης Υ.Πε. Κρήτης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Φωφώ Καλύβα.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διασύνδεση των Υπηρεσιών και του συντονισμού του έργου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Προσυμπτωματικού Ελέγχου.

Μεταξύ των όσων διημείφθησαν και με την εμπειρία ολοκλήρωσης ενός και πλέον έτους από την έναρξη του προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά», αναλύθηκαν επιμέρους οι πτυχές του Προγράμματος, προτάθηκαν τρόποι βελτιστοποίησης των διαδικασιών προς άρση των προσκομμάτων που αναδείχθηκαν στην πορεία εφαρμογής.

Η υλοποίηση του Προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» αποτελεί το εφαλτήριο γνώσης και εμπειρίας στην εφαρμογή πληθυσμιακά στοχευμένων Προγραμμάτων Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, η επιτυχία του οποίου θα θέσει τα θεμέλια για τη διασφάλιση της επιτυχίας των Προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου που αναμένεται να υλοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα, στη φαρέτρα του προσυμπτωματικού ελέγχου, με τη συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόκειται σύντομα να υλοποιηθούν έργα που αφορούν στον προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο του Καρκίνου του Τραχήλου της μήτρας και του Παχέος Εντέρου, της μείωσης του Καρδιαγγειακού Κινδύνου και της αντιμετώπισης του φαινομένου της Παιδικής Παχυσαρκίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση