HomeHL-TOPΝέα στοιχεία οδηγήσαν στην αθώωση 55χρονου Ηρακλειώτη για σεξουαλική κακοποίηση

Νέα στοιχεία οδηγήσαν στην αθώωση 55χρονου Ηρακλειώτη για σεξουαλική κακοποίηση

Αποκατάσταση της δικαιοσύνης μετά από τρία χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανατροπή για την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου στο Λασίθι. Ο 55χρονος Ηρακλειώτης που κατηγορήθηκε για βιασμό ανηλίκου, αποπλάνηση και κατάχρηση σε ασέλγεια τον Απρίλιο του 2020, αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου μετά από τρία χρόνια δίκης.

Ο 55χρονος είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε κάθειρξη 14 ετών. Παρά τις κατηγορίες, η οικογένεια του είχε σταθεί ακλόνητη στο πλευρό του, υποστηρίζοντας την αθωότητά του.

Η ανατροπή έγινε πραγματικότητα μετά την εμφάνιση αντικειμενικών ευρημάτων που παρουσίασε η υπεράσπιση. Οι δικηγόροι του 55χρονου Γιώργος Κοκοσάλης και Μενέλαος Ξυλούρης, επεκτάθηκαν στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξαν ευρήματα που να υποστηρίζουν τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης.

Επίσης, η υπεράσπιση επικεντρώθηκε στην παιδοψυχιατρική εξέταση του παιδιού, επισημαίνοντας ότι καμία μετατραυματική διαταραχή άγχους δεν προέκυψε από την αξιολόγηση.

Μετά την αθωωτική ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, η υπεράσπιση δήλωσε ότι πρόκειται για μεγάλη δικαίωση για τον ενάγοντα, ενώ ο ίδιος αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του κατά τη διάρκεια της δίκης και να εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Σημαντικό είναι επίσης να σημειωθεί ότι η ποινή φυλάκισης 8 μηνών που επιβλήθηκε στον 55χρονο αφορούσε την κατοχή όπλων που εντοπίστηκαν στον χώρο του, ενώ δεν σχετίζονταν με τις αρχικές κατηγορίες της υπόθεσης.

Η αθώωση αυτή φέρνει ένα τέλος σε μία τραυματική εμπειρία που η οικογένεια του 55χρονου βίωνε για τρία ολόκληρα χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση