HomePost ItΣτο επίκεντρο… ο τουρισμός στα Χανιά

Στο επίκεντρο… ο τουρισμός στα Χανιά

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων με τον αντιπεριφερειάρχη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή, επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων, κ. Μανόλης Γιαννούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κο Εμμανουήλ Σταματάκη, τον Γραμματέα, κ. Κυριάκο Παπαδάκη και το μέλος κ. Αλέξανδρο Καψαλάκη.

Αρχικά έγινε αποτίμηση της τουριστικής σεζόν 2023 που ολοκληρώθηκε στις 31/10/2023, παρουσιάζοντας μεσοστάθμιση αφίξεων από το εξωτερικό στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», +8% σε σχέση με το 2022 και +23% σε σχέση με το 2019, αποτυπώνοντας ανάγλυφα τη δυναμική του προορισμού Χανιά αλλά και τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια από αυτοδιοίκηση, φορείς και ιδιώτες για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Έγινε ακόμη αναφορά στα αναγκαία έργα υποδομών τα οποία θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών με κυριότερα αυτών, την εγκατάσταση ραντάρ προσέγγισης στο Αεροδρόμιο Χανίων και τον ΒΟΑΚ.

Συζητήθηκαν τέλος ζητήματα δραστηριοτήτων προώθησης του τουριστικού προϊόντος για το νομό Χανίων, καθώς και το ζήτημα της επέκτασης της τουριστικής σεζόν με γνώμονα τον βιώσιμο τουρισμό (προστασία περιβάλλοντος, κοινωνική ανταποδοτικότητα, ενίσχυση τοπικής απασχόλησης, διατήρηση και ανάπτυξη τοπικού πολιτισμού), ενώ τέλος ευχαρίστησαν στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή για την υποστήριξή τους από την Περιφέρεια Κρήτης σε αυτούς τους τομείς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση