HomePost ItΜέρα 25: Στο πλευρό των κατοίκων της Σητείας

Μέρα 25: Στο πλευρό των κατοίκων της Σητείας

Για το Νοσοκομείο και για την αξιοπρέπειά τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή του το Μέρα 25 τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων της Σητείας για το νοσοκομείο τους.

Αναλυτικά αναφέρουν:

 Στο τέλος Αυγούστου οι κάτοικοι της Σητείας παρουσίασαν τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο τους με την υπολειτουργία βασικών κλινικών όπως η Παθολογική, η Ορθοπεδική, η Παιδιατρική και άλλες. Τότε η κυβέρνηση έδινε υποσχέσεις, που αποδείχτηκαν κενό γράμμα.

Στις 18 Σεπτέμβρη, χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης τους ζητώντας το αυτονόητο. Αξιοπρεπή υγεία για αυτούς και τα παιδιά τους. Τότε η συντοπίτισσά τους αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Αγαπηδάκη τους κατηγορούσε για… παραπληροφόρηση ενώ οι προσλήψεις που εξήγγειλε την επόμενη μέρα όχι μόνο δεν έχουν γίνει έως τώρα αλλά οι κλινικές κλείνουν η μια μετά την άλλη.

Σήμερα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πλέον η υπομονή έχει στερέψει. Την Τετάρτη 15/11 οι Σητειακοί μεταβαίνουν στο Ηράκλειο, προγραμματίζοντας διαμαρτυρία αλλά και κατάληψη στην ΔΥΠΕ Κρήτης, που όλο αυτό τον καιρό κωφεύει. Η διαμαρτυρία τους είναι δίκαιη και η οργή τους δικαιολογημένη. Έχουν καταλάβει πια πως καμιά εξουσία δεν θα ακούσει τη φωνή τους αν δεν νιώσει την ανάσα τους.

Το ΜέΡΑ25 είναι αυτονόητα δίπλα στους κατοίκους της Σητείας.  Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση για ένα πλήρως λειτουργικό Νοσοκομείο, για μια αξιοπρεπή και σταθερή παροχή υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης που δικαιούνται τόσο οι κάτοικοι του Λασιθίου όσο και όλοι οι πολίτες της χώρας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα μόνιμες προσλήψεις, με σοβαρά υλικά και κοινωνικά κίνητρα για τους γιατρούς που χρειάζονται ειδικά οι απομακρυσμένες περιοχές. Είναι σαφές πια πως δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά πολιτικών επιλογών. Τα χρήματα που δίνονται για όλο το δημόσιο σύστημα υγείας είναι 5 δις το χρόνο. Περίπου τόσα (4,5 δις) είναι και τα χρήματα που δόθηκαν σε απευθείας αναθέσεις τη διετία 2021-22 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είναι προφανές ότι τα« λεφτόδεντρα» καρπίζουν μόνο για τους ημέτερους εργολάβους, όχι για την υγεία του λαού μας.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση της

 Τετάρτης 15/11 στη ΔΥΠΕ Κρήτης, στις 10 π.μ.

(3ο χλμ. Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Μοιρών, Εσταυρωμένος)

Διαφήμιση
Διαφήμιση