HomePost ItΜέρα 25: «Κλειστή η πόρτα του διαλόγου για τις ηγεσίες των δύο μνημονιακών ΣΥΡΙΖΑ»

Μέρα 25: «Κλειστή η πόρτα του διαλόγου για τις ηγεσίες των δύο μνημονιακών ΣΥΡΙΖΑ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ΜέΡΑ25 έθεσε ξεκάθαρο πλαίσιο. Οι δύο ηγεσίες παραμένουν δεμένες στο δόγμα της ΤΙΝΑ και κανένας διάλογος δεν μπορεί  να γίνει επ’ αυτού.

Από την ώρα που ξεκίνησε η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 βρέθηκε πολλές φορές μπροστά στο ερώτημα αν θα συνεργαστεί με τους «αποχωρήσαντες» που ασκούσαν «εξ αριστερών» κριτική στη νέα τους ηγεσία. Άλλοτε καλοπροαίρετα απέναντι σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και απλών πολιτών, ακόμα και μελών μας και άλλοτε άγαρμπα και σκόπιμα όπως τα «προσκλητήρια» που απεύθυναν από τηλεοράσεως στελέχη της Ομπρέλας.

Κάθε φορά που τέθηκε το θέμα, το ΜέΡΑ25  απάντησε καθαρά και πολιτικά. Διάλογος ναι, αλλά μόνο στη βάση πολιτικών που θα ανατρέπουν την υπάρχουσα αβίωτη κατάσταση για τον λαό μας.  Απευθύναμε μάλιστα κάλεσμα στην πρώτη μέρα του Συνεδρίου μας, στις 8 Δεκέμβρη σε όποιον ήταν διατεθειμένος να συζητήσει πάνω σε αυτή τη βάση, δίνοντας στη δημοσιότητα και 10 βασικά σημεία για την εκκίνηση του διαλόγου αυτού.

Μάλιστα σε μία από τις προ ημερών συνεντεύξεις του (στο TVXS) ο Γιάνης Βαρουφάκης ρωτήθηκε αν η πρόσκληση απευθύνεται και σε συγκεκριμένα πρόσωπα από τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση ήταν: «Σε όσους και όσες έχουν τη διάθεση να συζητήσουν για τα δέκα σημεία που βάζουμε στον δημόσιο διάλογο για την Αριστερά».

Πριν από τρεις μέρες ο προαλειφόμενος για επικεφαλής των αποχωρησάντων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ερωτώμενος για συνεργασία με το ΜέΡΑ25 το απέκλεισε κατηγορηματικά. Κυρίως όμως στο κείμενό τους οι αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν την απάντηση στο δικό μας κάλεσμα, λέγοντας πως μένουν πιστοί στις πολιτικές που εφάρμοσε η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα την περίοδο 2015-2019. Πήραμε σαφή και οριστική απάντηση έστω και αν δεν χρειάστηκε ποτέ να συναντηθούμε.

Είναι αδιόρθωτοι. Τόσο αυτοί που φεύγουν όσο και αυτοί που μένουν, τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών, είναι αποφασισμένοι να υπηρετήσουν το σχέδιο που έφερε μέχρι εδώ τη χώρα. Απορρίπτουν οποιαδήποτε εναντίωση και ρήξη με το κατεστημένο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, των funds, της κερδοσκοπίας, εν τέλει της ίδιας της τρόικας που ακόμα κάνει κουμάντο στην χώρα.  Δεν τρέφαμε αυταπάτες αλλά όπως λέγαμε, πάντα ελπίζαμε ο ΣΥΡΙΖΑ ή τα κομμάτια του κάποτε να επιστρέψουν στην Αριστερά. Η συζήτηση λοιπόν, με αυτά τα στελέχη, τελειώνει πριν καν αρχίσει. Όμως ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τόσα λάθη και διαψεύσεις αξίζει πολύ καλύτερα. Ο λαός μας αξίζει πολύ καλύτερα.

Το ΜέΡΑ25 προχωρά συγκροτημένα στο 2ο Διαβουλευτικό του Συνέδριο, στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Θέτει τις προγραμματικές του θέσεις  υπόψιν της κοινωνίας, υπόψιν των κινημάτων της οικολογίας, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και του δημόσιου χώρου.  Συναντιέται με φορείς, συλλογικότητες, οργανώσεις, ανένταχτους της Αριστεράς, απλούς ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να παλέψουν για λύσεις και για ρήξεις και όχι για την επανάληψη του δόγματος «Δεν υπάρχει εναλλακτική».  Εκεί, σε αυτά τα νερά, μπορεί να γεννηθεί κάτι καινούργιο για την Αριστερά. Και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτό.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση