HomeΚΟΣΜΟΣΟι απαγωγείς άφησαν ελεύθερο τον πατέρα του Λουίς Ντίαζ, έπειτα από 13 ημέρες

Οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερο τον πατέρα του Λουίς Ντίαζ, έπειτα από 13 ημέρες

«Σώος και αβλαβής» ο 56χρονος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας του ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Λούις Ντίαζ, 13 ημέρες μετά την απαγωγή του από αντάρτες στην Κολομβία.

Οι απαγωγείς- μέλη του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού- παρέδωσαν τον Λουίς Ντίαζ τον πρεσβύτερο σε εκπροσώπους της καθολικής εκκλησίας και του ΟΗΕ, το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, είναι «σώος και αβλαβής».

Ένοπλοι απήγαγαν τους γονείς του ποδοσφαιριστή στις 28 Οκτωβρίου, στο Μπαράνκας της Κολομβίας. Αν και απελευθέρωσαν τη μητέρα του Λούις Ντίαζ έπειτα από λίγες ώρες, οι απαγωγείς κράτησαν τον πατέρα του ποδοσφαιριστή.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πίσω από την απαγωγή ήταν η τοπική μαφία. Ωστόσο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν στις 2 Νοεμβρίου ότι οι πραγματικοί δράστες ήταν τα μέλη του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού.

Την ίδια ημέρα, οι αντάρτες ανακοίνωσαν ότι θα απελευθερώσουν τον 56χρονο. Ωστόσο, η αγωνία της οικογένειάς του παρατάθηκε για άλλη μία εβδομάδα. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς επετεύχθη η απελευθέρωση του Λουίς Ντίαζ του πρεσβύτερου και αν οι αντάρτες πήραν κάποια ανταλλάγματα.

lifo.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση