HomeHL-TOPΙσραήλ: Έχει τη νέα λίστα των ομήρων που θα απελευθερωθούν σήμερα

Ισραήλ: Έχει τη νέα λίστα των ομήρων που θα απελευθερωθούν σήμερα

Ποιοι είναι οι 13 Ισραηλινοί που αφέθηκαν ελεύθεροι - Πανηγυρισμοί στη Δυτική Όχθη για τους 34 Παλαιστίνιους που επέστρεψαν σπίτι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι για σχεδόν επτά εβδομάδες στη Λωρίδα της Γάζας αφέθηκαν ελεύθεροι την Παρασκευή στο πλαίσιο της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η ομάδα περιλαμβάνει 10 πολίτες της Ταϊλάνδης, 13 Ισραηλινούς και έναν Φιλιππινέζο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ Αλ-Ανσαρί. Τώρα βρίσκονται στο Ισραήλ. Επιπλέον, 39 Παλαιστίνιες γυναίκες και έφηβοι ελευθερώθηκαν από τις ισραηλινές φυλακές και πήγαιναν στη Δυτική Όχθη.

Συνολικά 50 όμηροι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παύσης των βομβαρδισμών, ενώ οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι πρόκειται επίσης να απελευθερωθούν κατά κύματα.

Το Ισραήλ εξετάζει τον κατάλογο των ομήρων που θα απελευθερωθούν σήμερα

Η Μοσάντ και οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ έλαβαν τη δεύτερη λίστα των Ισραηλινών ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν σήμερα ως μέρος του πλαισίου που συμφωνήθηκε με τη Χαμάς, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Οι αξιωματούχοι ασφαλείας εξετάζουν τη λίστα με τα ονόματα στην οποία υπάρχουν και παιδιά. Ο Συντονιστής Ομήρων του Ισραήλ, Γκαλ Χιρς, έδωσε τις πληροφορίες στις οικογένειες των ομήρων. Ο κατάλογος δεν θα δημοσιοποιηθεί έως ότου οι όμηροι βρίσκονται με ασφάλεια στα χέρια του Ισραήλ.

Η Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει πολλούς από τους 24 απελευθερωμένους ομήρους να παραδίδονται σε αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού εντός της Γάζας την Παρασκευή.

Το βίντεο, το οποίο αποτελείται από μια σειρά από επεξεργασμένα κλιπ και διαρκεί λίγο λιγότερο από δύο λεπτά, κυκλοφόρησε στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης των Ταξιαρχιών Al Qassam, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν χθες

c7df6a48-5424-469c-b116-06ce18f9a5c8

Επάνω σειρά, από αριστερά: Yafa Adar, Margalit Moses, Ruth Munder, Emilia Aloni και Daniel Aloni. Μέση σειρά, από αριστερά: Hana Katzir, Adina Moshe, Channa Peri, Doron Katz Asher και Aviv Asher. Κάτω σειρά, από αριστερά: Ohad Munder, Raz Asher και Keren Munder.

Yafa Adar, 85: Η Adar είναι ιδρυτής του κιμπούτς Nir Oz και είναι το γηραιότερο άτομο που πιάστηκε όμηρος στις 7 Οκτωβρίου. Ο μεγαλύτερος εγγονός της απήχθη επίσης και εξακολουθεί να κρατείται όμηρος.

Margalit Moses, 77: Η μητέρα τριών και η γιαγιά 10 παιδιών είναι συνταξιούχος καθηγήτρια βιολογίας. Είναι επίσης επιζών από καρκίνο και έχει διαβήτη, «ινομυαλγία και παίρνει πολλά πρόσθετα φάρμακα», δήλωσε το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών στο Ισραήλ.

Ruth Munder, 78: Η κάτοικος του Nir Oz, η οποία είναι συνταξιούχος κομμώτρια και μοδίστρα, απήχθη μαζί με τον σύζυγό της, την κόρη της Keren και τον μονάκριβο εγγονό της, Ohad. Ο γιος της, Roee, σκοτώθηκε στις 7 Οκτωβρίου. Ο 78χρονος σύζυγός της παραμένει ακόμα στη Γάζα.

Ο Daniel Aloni, 45, και η Emilia Aloni, 5 ετών: Ο Ντάνιελ Αλόνι ήταν μεταξύ των τριών γυναικών που εμφανίστηκαν σε βίντεο με ομήρους που κυκλοφόρησε η Χαμάς στα τέλη του περασμένου μήνα. Ήρθε στο Nir Oz για να επισκεφθεί την οικογένεια και απήχθη μαζί με την κόρη της Emilia. Η αδερφή της Sharon Aloni-Cunio και άλλα μέλη της οικογένειάς της απήχθησαν και παραμένουν στη Γάζα

Hana Katzir, 76: Είναι επίσης μέλος των Kibbutz Nir Oz και σύζυγος του αείμνηστου Rami Katzir, 79, ο οποίος σκοτώθηκε στο σπίτι τους. Ο γιος της Ελάντ απήχθη επίσης και εξακολουθεί να βρίσκεται στη Γάζα.

Adina Moshe, 72: Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός και κάτοικος Nir Oz είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιαγιά 12 παιδιών. Ο σύζυγός της David (Sa’id) Moshe σκοτώθηκε στο σπίτι τους στις 7 Οκτωβρίου.

Channa Peri, 79: Η Peri, η οποίος ζούσε στο Kibbutz Nirim, μετανάστευσε στο Ισραήλ από τη Νότια Αφρική τη δεκαετία του 1960. Εργαζόταν σε ένα παντοπωλείο και είναι μητέρα τριών παιδιών – ένα από τα οποία δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου και ένα άλλο απήχθη.

Doron Katz Asher, 34, Raz Asher, 4, Aviv Asher, 2: Η Doron επισκέφτηκε τη Nir Oz με την οικογένειά της και απήχθη με τις δύο κόρες της, Aviv και Raz, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας.

Keren Munder, 54:Η δασκάλα φυσικής αγωγής για παιδιά με ειδικές ανάγκες γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Nir Oz. Απήχθη μαζί με τον μονάκριβο γιο της, Οχάντ, και τους γονείς της, Ρουθ και Αβραάμ, είπε ο εκπρόσωπος του Κιμπούτς.

Ohad Munder, 9: Ο εκπρόσωπος του κιμπούτς του Nir Oz είπε ότι ο Munder «ήρθε στο Nir Oz για να επισκεφθεί την οικογένειά του» όταν απήχθη μαζί με μέλη της οικογένειας.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι μεταφέρθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό σε Αιγύπτιους αξιωματούχους προτού οδηγηθούν στην αεροπορική βάση Χατζαρίμ στο Ισραήλ, για να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για ιατρικούς ελέγχους.

Έντεκα ξένοι υπήκοοι αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι μαζί με τους Ισραηλινούς ομήρους: 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.

Οι ξένοι υπήκοοι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς «υπεβλήθησαν όλοι σε μια αρχική ιατρική αξιολόγηση» καθώς έφευγαν από τη Γάζα «και η ζωή τους δεν κινδυνεύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι.

Πανηγυρισμοί στην Δυτική Όχθη για τους Παλαιστίνιους που απελευθερώθηκαν

Με πανηγυρισμούς υποδέχθηκαν στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ τους Παλαιστίνιους που απελευθερώθηκαν από τις ισραηλινές φυλακές. Οι απελευθερωμένοι κρατούμενοι παρέλασαν στους δρόμους, μεταφερόμενοι στους ώμους των ανθρώπων καθώς πλήθη κυμάτιζαν την παλαιστινιακή σημαία, καθώς και τη σημαία της Χαμάς.

protothema.gr

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση