HomeHL-9Σοβαρό ατύχημα: Άνδρας έπαθε ηλεκτροπληξία και έπεσε από μεγάλο ύψος

Σοβαρό ατύχημα: Άνδρας έπαθε ηλεκτροπληξία και έπεσε από μεγάλο ύψος

Εκτελούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στο Ηράκλειο κινητοποιώντας τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν ο 54χρονος εκτελούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού σε οίκημα που βρίσκεται στην οδό Παρασκευοπούλου στο Ατσαλένιο.

Την ώρα των εργασιών, άγνωστο πώς, ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και υπέστη ηλεκτροπληξία με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει από μεγάλο ύψος.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που διαπίστωσε πως ο 54χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του αν και είχε σφυγμό και τον μετέφερε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας φέρει εγκαύματα αλλά και σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Το Συνδικάτο των Οικοδόμων για το εργατικό ατύχημα

Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος  ο συνάδελφος οικοδόμος Γ.Κ. 54 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά όταν ήρθε σε επαφή με καλώδιο και «κεραυνοβολήθηκε» από ηλεκτρικό ρεύμα, πέφτοντας από μεγάλο ύψος.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο και στην οικογένειά του και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Ο κλάδος των κατασκευών έχει την θλιβερή πρωτιά των εργατικών ατυχημάτων, με τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, να είναι τεράστιες. Κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να ελέγξει κάτω από ποιες συνθήκες δουλεύουν χιλιάδες οικοδόμοι, με τι όρους και τι μέτρα ασφάλειας.

Για αυτό απαιτούμε άμεσα τη στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας για να μπορούν να επιθεωρούν τους χώρους δουλειάς, γιατί αυτοί που υπάρχουν δεν επαρκούν. Αλλά κι εμείς πρέπει να ζητάμε επίμονα και με αποφασιστικότητα να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, και το κόστος να βαραίνει αποκλειστικά την εργοδοσία.

Η απεργία στις 8 Νοέμβρη είναι μεγάλος σταθμός για να γίνει η οργή μας οργανωμένη δύναμη διεκδίκησης για την ασφάλεια της ζωής μας στους χώρους δουλειάς. Καλούμε όλους τους οικοδόμους να πρωτοστατήσουν για να προστατεύσουν τη ζωή τους, να επιβάλουν με τον αγώνα τους να παίρνονται τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση