HomeHL-9Καθηγητής έπαθε ηλεκτροπληξία στη διάρκεια του μαθήματος από ελαττωματικό πολύμπριζο

Καθηγητής έπαθε ηλεκτροπληξία στη διάρκεια του μαθήματος από ελαττωματικό πολύμπριζο

Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ηλεκτροπληξία έπαθε καθηγητής Γυμνασίου στο Ρέθυμνο, λόγω ενός ελαττωματικού πολύμπριζου. Ο εκπαιδευτικός νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια μαθήματος εργαστηρίου.

Για περιστατικό που συνέβη στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο και ανησύχησε την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, καθηγητής του Εργαστηρίου Πληροφορικής της σχολικής μονάδας υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν τοποθέτησε ηλεκτρονικό υπολογιστή προς ηλεκτροδότηση σε ένα πολύμπριζο.

Ο καθηγητής, σύμφωνα με μαρτυρίες, τινάχτηκε προς τα θρανία μπροστά στους μαθητές του. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσηλευτικό ίδρυμα, συνοδεία του διευθυντή του Πειραματικού, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποφασίστηκε η παραμονή του στην καρδιολογική κλινική για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Μανούσος Μαραγκάκης, επιβεβαίωσε ότι ο καθηγητής δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ όπως είπε – σύμφωνα με ενημέρωσή του από τον διευθυντή του σχολείου – πρόκειται για ένα ελαττωματικό πολύμπριζο, αλλά σε καμία περίπτωση, επισήμανε, για μόνιμη ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση