HomeHL-9Οργή και αγανάκτηση για το περιστατικό με τον καθηγητή που υπέστη ηλεκτροπληξία

Οργή και αγανάκτηση για το περιστατικό με τον καθηγητή που υπέστη ηλεκτροπληξία

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους καθηγητές της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ρεθύμνου εξαιτίας του καθηγητή που υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα που το σχολείο ήταν ανοιχτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο καθηγητής του Πειραματικού Γυμνασίου πήγε να φορτίσει τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή σε ένα πολύμπριζο και έπαθε ηλεκτροπληξία. Μάλιστα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, τινάχτηκε προς τα θρανία μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών του.

Ασθενοφόρο κλήθηκε στο σημείο και παρέλαβε τον άτυχο καθηγητή μεταφέροντάς τον στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφό μας που υπέστη ηλεκτροπληξία εν ώρα μαθήματος και εύχεται ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Εκφράζουμε επίσης τη συμπαράστασή μας στη σχολική κοινότητα του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που σοκαρισμένοι πληροφορήθηκαν την περιπέτεια του συναδέλφου. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα στο Ρέθυμνο είμαστε εξοργισμένοι. Είμαστε εξοργισμένοι με την «επίρριψη ευθυνών», δυστυχώς και με τη συνδρομή της ΔΔΕ Ρεθύμνου, στο «ελαττωματικό πολύμπριζο», σαν να μην υπάρχουν το 2024 αποτελεσματικά αντιηλεκτροπληξιακά συστήματα προστασίας, ακόμα και για τέτοιες περιπτώσεις.

Είμαστε εξοργισμένοι με τις κλειστές πόρτες που βρίσκουμε από τη δημοτική αρχή όταν θέλουμε να μιλήσουμε για τα προβλήματα των σχολείων μας. Όταν, δικαίως όπως δυστυχώς αποδεικνύεται, ανησυχούμε για τους ελλιπείς ελέγχους ασφαλείας, από την αντισεισμική προστασία μέχρι τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Είμαστε εξοργισμένοι με την κυβέρνηση, που έχει μετατρέψει την Παιδεία σε επιχείρηση για λίγους και την ίδια στιγμή αφήνει τα δημόσια σχολεία στην τύχη τους, χωρίς να φροντίσει ούτε για τα στοιχειώδη. Αυτό που έγινε στο Ρέθυμνο δεν είναι το πρώτο – και φοβόμαστε ότι δεν θα είναι ούτε το τελευταίο – περιστατικό της λογικής «πάμε και όπου βγει» στα σχολεία μας.

Για το παρολίγον μοιραίο συμβάν υπάρχουν ευθύνες και θα αναζητηθούν.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18/1/24, ώρα 12.00, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, πριν την έναρξη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση ισχύει η στάση εργασίας που έχει προκηρυχτεί από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ, 12.00-14.00».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση