HomeHL-SportsΒάλντας Νταμπράουσκας: «Οταν ήρθα με ρώτησε ένα παιδί αν θα υποβιβαστούμε και του είπα να μην ανησυχεί»

Βάλντας Νταμπράουσκας: «Οταν ήρθα με ρώτησε ένα παιδί αν θα υποβιβαστούμε και του είπα να μην ανησυχεί»

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε για τα «γενέθλιά» του στον πάγκο του ΟΦΗ, το επερχόμενο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και έδωσε ένα «στίγμα» για το μέλλον του στην ομάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον Βάλντας Νταμπράουσκας, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη στιγμή που πήρε επίσημα τα «ηνία» του ΟΦΗ.

Μάλιστα η σχετική «επέτειος» συνέπεσε με την εβδομαδιαία συζήτηση που έχει καθιερώσει με τους δημοσιογράφους και εύλογα η κουβέντα κινήθηκε (και) προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

«Είναι κάπως δύσκολο να πεις για αυτά τα αισθήματα, ιδιαίτερα μετά το τελευταίο παιχνίδι (0-0 την Κηφισιά).

Είμαστε πολύ απογοητευμένοι και όχι χαρούμενοι γιατί δεν μπορέσαμε να βγούμε από αυτή την ‘τρύπα’.

Θυμάμαι πέρυσι πως ήταν όταν ήρθα. Πήγαμε στην Αγία Πελαγία και ένα παιδί ήρθε και με ρώτησε αν θα πάμε καλά ή αν θα υποβιβαστούμε και του είπα, ‘μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να υποβιβαστούμε’, αλλά τώρα οι απαιτήσεις είναι τελείως διαφορετικές.

Δεν μιλάμε πλέον για υποβιβασμό, αλλά για μεγάλα όνειρα και είμαστε απογοητευμένοι που στην αρχή της χρονιάς έχουμε σπαταλήσει καλές ευκαιρίες για να βάλουμε τους εαυτούς τους σε μία καλύτερη θέση.

Αλλά χρειάζεται κάποιο χρόνο για να βγεις από τη ‘μάχη’ της παραμονής και να βάλεις τον εαυτό σου στο μέσο της βαθμολογίας και έπειτα ακόμα περισσότερο χρόνο για να βρεθείς σε μία θέση οπού θα παλέψεις για κάτι μεγάλο.

Πρέπει να εμπιστευτούμε τη διαδικασία. Φυσικά και πρέπει να βελτιωθούμε. Αν συνεχίσουμε μαζί και την ίδια δουλειά, τελικά θα βρεθούμε εκεί που θέλουμε».

 Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το αν θα βρίσκεται στην ομάδα και τον Οκτώβριο του 2024. «Δεν είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε προσοχή. Σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι, όχι το μέλλον ή το παρελθόν.
Οταν σκέφτεσαι υπερβολικά το μέλλον, χάνεις αυτό που συμβαίνει στο παρόν. Ας δούμε παιχνίδι με παιχνίδι και μετά θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον». Για την «λευκή» ισοπαλία με την Κηφισιά σχολίασε ότι «ήμασταν καλύτεροι, αλλά τι σημαίνει αυτό αν δεν μπορείς να πάρει τους τρεις βαθμούς;
Ξέρετε ότι δεν θέλουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Πήγαμε στον Αστέρα, αποτύχαμε, στη Λαμία, 2-2, με τον Ατρόμητο 1-1, με τον Παναιτωλικό, 1-1, με την Κηφισιά 0-0. Και ποιες είναι οι δικαιολογίες που μπορούμε να δώσουμε στους εαυτούς μας; ‘Είναι αυτό ή το άλλο, μία κόκκινη, ή μία κίτρινη’.
Στο τέλος της ημέρας να είσαι υπεύθυνος και δείξε εάν έχεις τους τρεις βαθμούς ή όχι. Αν τους έχεις, έχει καλώς, αν δεν τους έχεις, τι συζητάμε. Παίξαμε για 60 λεπτά εναντίον δέκα παικτών
Αν δημιουργούσαμε δέκα ευκαιρίες και πέφταμε πάνω σε έναν φοβερό τερματοφύλακα, είχαμε δοκάρια, χαμένα πέναλτι, φάουλ και 12 κόρνερ, μπορούμε να το πούμε. Τώρα είχαν πιο πολλά κόρνερ από εμάς και τα ίδια σουτ.
Δεν είχαμε κανένα πλεονέκτημα. Εγώ σαν προπονητής πρέπει να πάρω την ευθύνη και να δεχτώ την κριτική.
Δεν βρήκα τις λύσεις που έπρεπε πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πως να αλλάξουμε το πλάνο για να εκμεταλλευτούμε το αριθμητικό πλεονέκτημα.
Δεν το κάναμε,
Αν είδατε χθες η Κοπεγχάγη έχασε πέναλτι στο 97’ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ έχανε με 1-0 και είχε την ευκαιρία να πάρει την ισοπαλία. Ο τερματοφύλακας ήταν καλύτερος από τον επιθετικό μας σε αυτή την περίπτωση.
Αλλά πιστεύω πως πρέπει να τελειώνουμε τέτοια παιχνίδια πολύ νωρίτερα, από το να χρειαστούμε ένα πέναλτι στο 89’ (σ.σ. ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε την εκτέλεση του Λουίζ Φελίπε).
Αν δείτε στην προπόνηση ο Φελίπε χτυπάει πέναλτι και είναι top, αλλά είναι διαφορετικό χωρίς πίεση, χωρίς κόσμο και σε διαφορετικό περιβάλλον.
Αν το χάσεις στην προπόνηση δεν έγινε και τίποτα, αλλά στον αγώνα έχεις μόνο μία ευκαιρία, οπότε χρειαζόμαστε να βελτιωθούμε. Πραγματικά ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μέρος της διαδικασίας εξέλιξης.
Το βλέπετε. Δεν υπάρχει κάτι λάθος στη διαδικασία αυτής της ομάδας, αλλά δεν δώσαμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να είμαστε αυτοί που θέλουμε σε εκείνα τα παιχνίδια που ήρθαμε ισόπαλοι».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στην επερχόμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γεντί Κουλέ». «Είναι διαφορετικό παιχνίδι. Δεν ανησυχώ. Ο Ολυμπιακός θα έρθει για τους τρεις βαθμούς.

Είναι υποχρεωμένος να το κάνει, γιατί είναι τέτοια ομάδα, είναι πρωταθλητές πάρα πολλές φορές σε αυτή τη χώρα και τώρα παλεύουν να είναι πρωταθλητές ξανά.

Ολοι ξέρουν πως σε ένα τέτοιο παιχνίδι μπορείς να κερδίσεις, μπορείς να χάσεις, αλλά κανείς δεν θα πάρει κανένα βαθμό εύκολα σε αυτό το γήπεδο».

Λίγο αργότερα ο 46χρονος έκανε και μία ανάρτηση με αφορμή τα «γενέθλία» του στο club και μέσω αυτής δεν έκρυψε το όραμά του για τον ΟΦΗ, κάτι που ίσως να σημαίνει πολλά ενόψει της «κουβέντας» που γίνεται για το αν θα συνεχίσει ή όχι στην ομάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση