HomeHL-9Κρίση στους οικίσκους του Αρκαλοχωρίου: Η αγωνία των σεισμόπληκτων

Κρίση στους οικίσκους του Αρκαλοχωρίου: Η αγωνία των σεισμόπληκτων

Οικογένειες αντιμέτωπες με την απειλή της εκδίωξης από τα προσωρινά τους σπίτια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους οικίσκους που έχουν στηθεί μετά τον σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021 στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου, βρίσκονται περισσότεροι από 600 άνθρωποι, οι οποίοι βιώνουν μια πραγματική κρίση ανθρωπιστικών διαστάσεων. Η ιστορία τους είναι η ιστορία της αγωνίας, της ανασφάλειας και της αγάπης της γειτονιάς, καθώς αντιμετωπίζουν απειλή εκδίωξης από τις προσωρινές τους κατοικίες.

Πριν λίγες μέρες, όσοι ήταν ενοικιαστές σπιτιών που υπέστησαν ζημιά από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, έλαβαν ειδοποιητήριο που τους ενημέρωνε ότι πρέπει να αποχωρήσουν από τον οικισμό. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς δεν παρέχεται εναλλακτική στέγη σε όσους εκδιώχθηκαν.

dhmotiko-sxoleio-arkaloxorioy

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι το κράτος είχε υποσχεθεί επιδότηση ενοικίου σε πολίτες που δεν μπορούσαν να παραμείνουν στους οικίσκους, αλλά αυτό όχι μόνο δεν έγινε πράξη, αλλά επίσης διεξάγονται κανονικά πλειστηριασμοί για τα σπίτια που καταστράφηκαν από τον σεισμό. Οι πολίτες είχαν δεσμεύσεις λογαριασμών, και μέσα από τον αγώνα τους ως σύλλογος σεισμόπληκτων, κατάφεραν να αποτρέψουν ορισμένους πλειστηριασμούς, αλλά η έλλειψη ενός προστατευτικού δικτύου δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον τους.

Οι πολίτες καλούν τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα, καθώς η προστασία των ευάλωτων κοινοτήτων είναι επιτακτική προτεραιότητα σε αυτήν τη φάση. Η επείγουσα ανάγκη για κατασκευή νέων κατοικιών πρέπει να γίνει πραγματικότητα, προκειμένου να επανακτήσουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου την καθημερινότητά τους και να έχουν μια αξιοπρεπή στέγη.

Με πληροφορίες από την ertnews.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση