HomeHL-9Ξεκίνησε στο Πρωτοδικείο η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων

Ξεκίνησε στο Πρωτοδικείο η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων

Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη “μάχη” της επανακαταμέτρησης των ψήφων έχουν ριχθεί από σήμερα το πρωί, τριάντα συνεργεία που έχουν συγκροτηθεί στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου και ανέλαβαν το επίπονο έργο στο Δικαστικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μέχρι χθες το μεσημέρι, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία, είχαν κατατεθεί περίπου 55 αιτήσεις επανακαταμέτρησης από όλο το νομό.

Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα με τις αιτήσεις, που αφορούν στην Περιφέρεια Κρήτης και στον δήμο Ηρακλείου και, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μετά την ολοκλήρωσή της θα προχωρήσει η επανακαταμέτρηση για τους υπόλοιπους δήμους. Στις επανακαταμετρήσεις που διενεργούνται είναι και εκείνη που έχει ζητήσει ο συνδυασμός της Λαιϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια Κρήτης που, όπως είναι γνωστό, από την τελική κατανομή των εδρών βρέθηκε να χάνει μία – την κέρδισε η παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη – και να μένει με τρεις.

Για την διευκόλυνση και την ταχύτερη διεκπεραίωση, τα μισά συνεργεία επανανακαταμετρούν ψηφοδέλτια του δήμου Ηρακλείου και τα υπόλοιπα της Περιφέρειας.

Σημειώνεται, ότι τα συνεργεία απαρτίζονται από δικαστή και δικαστικό υπάλληλο, ενώ στην διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση