HomeΚΡΗΤΗΛαϊκή Συσπείρωση: «Τι να ψηφίσετε στον β’ γύρο στον Δήμο Χερσονήσου»

Λαϊκή Συσπείρωση: «Τι να ψηφίσετε στον β’ γύρο στον Δήμο Χερσονήσου»

Ποιον να εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι; Δοξαστάκη ή Σέγκο;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χερσονήσου, χαιρετίζει τους εκατοντάδες ψηφοφόρους του Δήμου μας, που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και Δήμο. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα όσες και όσους έκαναν για πρώτη φορά το βήμα και εμπιστεύτηκαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όλες και όλους που έδωσαν τη μάχη στο πλάι μας συμβάλλοντας με κάθε τρόπο. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλους εκείνους που συμπορεύτηκαν και μέσα από τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια.

Στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών που έχουμε μπροστά μας, καλούμε τους ψηφοφόρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αλλά και όλο τον λαό του Δήμου μας, να μην εμπιστευτεί ούτε τον συνδυασμό του κ. Δοξαστάκη ούτε του κ. Σέγκου και να ψηφίσει άκυρο ή λευκό. Όσο και να μάχονται για το ποιος τελικά θα υπερισχύσει, όσα κι αν τάζουν για να επιτύχουν, το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο μαζί θα μάχονται το επόμενο διάστημα για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής, υπηρετώντας πιστά την πολιτική της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε πανελλαδικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο επιβεβαιώνουν τις θετικές διεργασίες που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές, πάρα τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό. Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ που διατύπωσε στις βουλευτικές εκλογές -που έγιναν μόλις πριν λίγους μήνες- ότι ο συσχετισμός δυνάμεων εξακολουθεί να είναι αρνητικός, κάτι το οποίο προφανώς επιδρά και στην τοπική διοίκηση. Σε τοπικό επίπεδο επιδρούν επιπρόσθετοι μηχανισμοί χειραγώγησης και εξαγοράς, που συνδέονται με την κυβέρνηση, τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, άλλους παράγοντες κλπ. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Χερσονήσου σημαντική ήταν η επίδραση του τουριστικού κεφαλαίου στον εγκλωβισμό εργατικών και λαϊκών συνειδήσεων σε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Το επόμενο διάστημα οι Τοπικές Διοικήσεις θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως άλλωστε σημείωσε ο πρωθυπουργός. Είναι σε εξέλιξη τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που μετατρέπει και την Τοπική Διοίκηση σε ντίλερ, για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. Πριν λίγες ημέρες κατατέθηκε το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024. Εκεί αποτυπώνεται η ίδια πολιτική που στραγγαλίζει τα οικονομικά των δήμων και θυσιάζει τα αναγκαία για το λαό έργα και υποδομές, στο βωμό των προτεραιοτήτων του κεφαλαίου και των ματωμένων πλεονασμάτων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα καταθέσει τα εκατοντάδες γαρύφαλλα που έπεσαν στην κάλπη, στους αγώνες που έρχονται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για τη διαφύλαξη των συμφερόντων του λαού στις μάχες που έρχονται. Θα είμαστε η μοναδική 100% εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση από την μεριά των λαϊκών συμφερόντων. Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς, θα καταβάλλουμε κάθε δύναμη ώστε να υλοποιήσουμε τη δέσμευση μας και να διεκδικήσουμε τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας.

Συνεχίζουμε με αισιοδοξία! Τα γαρύφαλλα κατατίθενται στον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!. –

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση