HomeHL-LifestyleΕριέττα Κούρκουλου Λάτση: Πέρασα άσχημα σχολικά χρόνια

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Πέρασα άσχημα σχολικά χρόνια

«Δεν έχω φίλους αντίστοιχης οικονομικής κατάστασης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν θα κατέβω στην πολιτική, διοικεί το Σύστημα» – Η κόρη του Νίκου Κούρκουλου θυμάται τον πατέρα της και λέει τι της έλειψε από τη μητέρα της.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έκανε ποδαρικό στην πρεμιέρα της εκπομπής «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη στο Mega. Η κόρη του Νίκου Κούρκουλου μίλησε για όλα: για τα άσχημα σχολικά χρόνια, το πώς θρήνησε τον πατέρα της, αλλά και τη σχέση με τον σύζυγό της και τον γιο της Νίκο.

Αναφέρθηκε στην αδικία που την ενοχλεί και τον στημένο κόσμο των μίντια και μίλησε για τον κοινωνικό της περίγυρο που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι κανονικοί άνθρωποι». Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν την ενδιαφέρει καθόλου ο κόσμος της πολιτικής.

«Ήμουν άριστη μαθήτρια για πολλά χρόνια και μετά από κοινωνική πίεση άρχισα να χαλάω. Αυτά που περιμένουμε δεν είναι η αλήθεια. Εγώ πήγα σχολείο στο Λάτσειο και ήταν δύσκολη η προσαρμογή σε ένα σχολείο που είχε το όνομά μου. Δεν είχα ωραία σχολικά χρόνια, δεν κατάφερα να ενταχθώ σε αυτό το περιβάλλον του σχολείου. Δυσκολεύτηκα αρκετά χρόνια για να βρω τη θέση μου. Λόγω επωνύμου, λόγω περιβάλλοντος που είναι πολύ εκτός των δικών μου πιστεύω» είπε η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και μιλώντας για τα παιδικά της χρόνια και το βαρύ επώνυμό της πρόσθεσε:

«Μικρότερη νομίζω ήταν περισσότερο βάρος παρά βοήθεια. Η διαφορετικότητα στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κάτι αποδεκτό. Και εγώ λόγω του επιθέτου μου ήμουν διαφορετική. Ήμουν πολύ ντροπαλή, κλεισμένη στον εαυτό μου, μέσα στα βιβλία, στα ζώα. Δεν ήμουν κοινωνική ως παιδάκι» είπε.

«Εκεί θρήνησα τον πατέρα μου, είχε άγχος να προλάβει»

Η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε για τον πατέρα της Νίκο Κούρκουλο. «Είχε άγχος να προλάβει να μου δώσει κάποια μαθήματα, δυστυχώς ήξερε ότι δεν θα είναι εκεί να τα δώσει όταν είναι η σωστή ώρα. Στα έξι μου έγινε η επίσημη διάγνωσή του. Ήταν δίκαιος, αφοπλιστικά ειλικρινής, πολύ καλός άνθρωπος και πατέρας» ήταν.

«Συνήθως με ρωτάνε πώς διαχειρίστηκα τον θάνατό του. Το περίεργο είναι ότι εγώ κατάλαβα ότι είναι κάτι μη αναστρέψιμο το βράδυ πριν την ημέρα που αποφάσισε ότι δεν θα πάει στη δουλειά. Πρέπει να ήταν μία βδομάδα πριν τον θάνατό του. Του λέω: «θα σε δω αύριο μετά τη δουλειά». Μου λέει: «αύριο δεν θα πάω». Δεν φαινόταν όμως κάτι, ήταν πολύ περήφανος άνθρωπος, το κάλυπτε καλά. Όταν μου είπε ότι δεν θα πάει στη δουλειά, εκεί ξέσπασα για πρώτη φορά, όχι όμως μπροστά του. Εκεί θρήνησα εγώ τον πατέρα μου, γιατί κατάλαβα ότι για να μην πηγαίνει στη δουλειά, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

«Δεν έχω φίλους αντίστοιχης οικονομικής κατάστασης»

Η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε για τον κοινωνικό της περίγυρο, που συμπεριλαμβάνει, όπως χαρακτηριστικά είπε, «μόνο κανονικούς ανθρώπους». «Ούσα στη θέση που είμαι βλέπω τη συμπεριφορά του κόσμου. Από τον απλό κόσμο έχω καλύτερη εικόνα του πώς συμπεριφέρονται σε εμάς. Έχω την τύχη να έχω έναν κύκλο που συμπεριλαμβάνει κανονικούς ανθρώπους. Δεν έχω φίλους αντίστοιχης οικονομικής κατάστασης, δεν μου ταιριάζουν. Ένα μεγάλο μέρος αυτού έχουν μια ζωή που δεν με ευχαριστεί και κάποια πιστεύω που δεν συνάδουν με τα δικά μου. Οι φίλοι μου είναι απλοί» είπε.

Και συνέχισε: «Η αδικία είναι κάτι που με ενοχλεί πάρα πολύ, από μικρή. Έχω ενσυναίσθηση και με χτυπάει ψυχολογικά η αδικία είναι ένας τρόπος να βγάλω το άχτι μου. Βλέπω έναν κόσμο στα μίντια που είναι στημένος και δεν μου αρέσει. Υπάρχει μια αυτοσκηνοθεσία που είναι ψευδής. Όλοι είμαστε άνθρωποι. Η ζωή μου είναι διαφορετική από τον μέσο Έλληνα αλλά στη βάση του έχει πολλά κοινά. Δουλεύω από 8ωρο μέχρι το βράδυ στις 10».

«Ο σύζυγός μου δεν ένιωσε ποτέ μειονεκτικά απέναντί μου»

Μιλώντας για τον σύζυγό της και πατέρα του παιδιού της επισήμανε ότι έκανε καιρό να τον βρει. «Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει πολλές δυσκολίες στη ζωή του. Ξεκίνησε από το 0 και έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει. Ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι πολύ καλά με τον εαυτό του. Έχει τρελή αυτοπεποίθηση, οπότε ποτέ δεν ένιωσε μειονεκτικά απέναντί μου» ανέφερε.

«Μπορώ να γίνω τέρας για να προστατεύσω το παιδί μου»

«Μπορώ να γίνω τέρας για να προστατεύσω το παιδί μου, δεν υπάρχει κάτι που να με σταματήσει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα για ένα γονιό να μην μπορώ να το βοηθήσω» είπε για τους γονείς στη «Φλόγα».

Ανέφερε επίσης ότι μεγάλωσε με τη Νόρμα, μια νταντά που θεωρεί δεύτερη μαμά της, και σαν μητέρα θα ήθελε να είναι παρούσα για τον γιο της. «Θέλω ο Νίκος να αισθάνεται ότι έχει μία αγκαλιά όταν εκείνος τη χρειάζεται. Αυτό θα ήθελα να καταφέρω και να έρχεται σε μένα όταν τον προβληματίσει κάτι. Θέλω να είναι το αυθόρμητο τηλεφώνημά του σε εμένα. Σε εμένα η μαμά μου δεν είναι το αυθόρμητο τηλεφώνημα. Η μαμά μου είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, που λατρεύει τα παιδιά της, αλλά δεν είναι παραδοσιακή μαμά. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την αγάπη της προς εμάς και για το τι είναι ικανή να κάνει αν κάποιος πειράξει τα παιδιά της».

«Δεν θα κατέβω στην πολιτική»

Την ενδιαφέρει η πολιτική; «Αποφεύγω τις κοινωνικές συναναστροφές, είμαι μόνο με τους ανθρώπους που θέλω να είμαι. Δεν θα κατέβω στην πολιτική, κανένας πολιτικός δεν διοικεί, η χώρα διοικείται από ένα Σύστημα. Δεν θέλω να εξαρτώμαι από κάποιον, η δύναμή μου είναι ότι δεν εξαρτιώμαι από κανέναν» λέει η Εριέττα Κούρκουλου.

«Στη γέννα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο Θεός ο ίδιος»

Στην όψη της αισθάνομαι ασφάλεια. Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο Θεός ο ίδιος μέσα», είπε για τη γέννηση του παιδιού της, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την καισαρική τομή.

«Είμαστε νομίζω η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο ποσοστό καισαρικών τομών αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Πολλοί γιατροί προκειμένου να ακολουθήσουν τον προγραμματισμό που θέλουν, χρησιμοποιούν τεχνικές μεθόδους τοκετού και οδηγούν τη γυναίκα σε έναν τοκετό που πιο πολύ εξυπηρετεί τους ίδιους, παρά την μητέρα. Για μένα ο τοκετός είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία», ανέφερε η Εριέττα Κούρκουλου.

Το περιστατικό ρατσισμού στη Μύκονο

Μιλώντας για το περιστατικό στη Μύκονο, όπου ένας άνθρωπος σε γκαλερί προσέβαλε τη Νόρμα, τη γυναίκα από τις Φιλιππίνες που την έχει μεγαλώσει, είπε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε πολλά φάσματα ρατσισμού και για αυτό δεν μπορείς να τα χτυπήσεις όλα μαζί. Στη Μύκονο έχουν ρατσισμό με όποιον δεν είναι πλούσιος. Κάποιοι επιχειρηματίες, γκαλερίστες, υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση. Θα μπορούσα να σκοτώσω άνθρωπο εκείνη την ώρα. Όποιος ακουμπήσει αυτή τη γυναίκα, μαύρο φίδι που τον έφαγε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με έπιασε μια σιχαμάρα από τον τρόπο που μου μίλησε σαν να μη συνέβη τίποτα. Του είπα ότι προσέβαλλε τον άνθρωπό μου, ότι δεν έχουμε κάτι άλλο να πούμε και πήρα την οικογένειά μου. Με κυνηγήσανε για λίγο. Η Νόρμα με ευχαριστούσε με δάκρυα στα μάτια που αντέδρασα. Για να ξορκίσω τα συναισθήματά μου έκανα μια ανάρτηση. Η μαμά μου με πήρε και μου είπε ότι έστειλαν μήνυμα με χίλια συγγνώμη. Δεν αναφέρθηκαν στο γεγονός και είπαν απλά ότι τους ενδιαφέρει η ευτυχία της Εριεττούλας. Αυτός ο άνθρωπος πιστεύω ότι θα το ξανασκεφτεί πολλές φορές πριν μιλήσει έτσι».

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση