HomeΕΚΛΟΓΕΣΗ «Λαϊκή Συσπείρωση» για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δήλωση του Δημήτρη Δουλουφάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δήλωση του Δημήτρη Δουλουφάκη, υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου με την «Λαϊκή Συσπείρωση», για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Σήμερα, με το άνοιγμα των σχολείων, είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε αισιοδοξία από τα χαμόγελα και τις φωνές των παιδιών που θα γεμίσουν ξανά τα σχολεία. Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, δημιουργική και αγωνιστική για όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης. Στους μαθητές, που έτοιμοι να αντιμετωπίσουν άλλη μια σχολική χρόνια γεμάτη καινούργιες προκλήσεις και γνώση μετά από την ξεγνοιασιά των καλοκαιρινών διακοπών. Στους γονείς, που θέλουν να δουν τα παιδιά τους να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Στους εκπαιδευτικούς, που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της γνώσης, της αλήθειας, της αλληλεγγύης.
Για πολλά σχολεία το άνοιγμα, δε θα είναι αυτό που περιμένουμε. Το καλοκαίρι ήταν γεμάτο από κινητοποιήσεις γονέων που διεκδικούσαν το αυτονόητο. Τα παιδιά τους να επιστρέψουν με το άνοιγμα στις 11 Σεπτεμβρίου στα σχολεία τους. Αυτό όμως δεν θα συμβεί, παραδείγματος χάρη, για τα παιδιά του 12ου Δημοτικού Σχολείου και τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βασιλείων, ενώ και το 24ο & 31ο Δημοτικά Σχολεία (Γερωνυμάκειο), παρά τις δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής, θα ξεκινήσουν με πολλά προβλήματα. Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία των μαθητών θα γυρίσει στα ίδια παλιά, ασυντήρητα και επικίνδυνα κτίρια. Σε πολλά σχολεία δεν υπάρχουν καθαρίστριες. Συναντάμε πολλά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ιδιαίτερα σε παράλληλες στηρίξεις –που για κάποιο λόγο θα πρέπει -κατά τους «αρμόδιους»- να θεωρούμε δεδομένο ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα παιδιά αυτά τη βοήθεια που έχουν ανάγκη– ενώ και αρκετά αιτήματα θα μείνουν στο τέλος ανικανοποίητα.
Είναι η ίδια πολιτική που αφήνει πάνω από 2.500 παιδιά εκτός των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, εκατοντάδες άλλα να μείνουν εκτός ΚΔΑΠ, οδηγώντας τα νέα ζευγάρια είτε σε ιδιωτικές δομές με το ανάλογο κόστος είτε στο να μην εργάζεται ο ένας από τους δυο γονείς, είτε να αναλάβουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες.
Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό και διαχρονικό. Είναι η πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι Δημοτικές Αρχές. Είναι ο προσανατολισμός του κεντρικού κράτους που μέσα και από τις περιφέρειες και τους δήμους, ικανοποιεί τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών. Και οι τρεις άλλες παρατάξεις, θα δηλώσουν δήθεν την κατανόηση τους και θα διαπιστώσουν τα προβλήματα που αφορούν τα σχολεία και την εκπαίδευση γενικότερα αλλά θα μείνουν ακριβώς στην διαπίστωση. Δεν δείχνουν να έχουν καμία διάθεση να συγκρουστούν με την κεντρική πολιτική η οποία δεν έχει καμία πρόβλεψη για σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη, κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών, και που δίνει προτεραιότητα σε έργα που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι των παιδιών μας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέτει διαχρονικά τα σοβαρότατα προβλήματα των σχολείων σε προτεραιότητα. Ήταν πάντα κοντά στις διεκδικήσεις των γονέων, των μαθητών, στον αγώνα των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολείων για μόνιμη κάλυψη όλων των αναγκών. Θέτει το ζήτημα ακριβώς στον πυρήνα του χωρίς περιστροφές και χωρίς να κρύβεται πίσω από κούφια λόγια και διαπιστώσεις. Καλούμε τους δημότες, να κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα, που είναι ότι όλοι αυτοί που σήμερα ζητούν την ψήφο του, είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση των σχολείων που στέλνουμε τα παιδιά μας.
Γι’ αυτό καλούμε τους δημότες του Ηρακλείου να δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο και την Περιφέρεια για να βάλουμε μπροστά τις πραγματικές μας ανάγκες.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση