HomeΕΚΛΟΓΕΣ«Λαϊκή Συσπείρωση»: Περιοδεία υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στο κέντρο της πόλης

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Περιοδεία υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στο κέντρο της πόλης

Συνομίλησαν με καταστηματάρχες και εργαζόμενους του κέντρου για τα προβλήματα τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιοδεία από πολυπληθές κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου Δημήτρη Δουλουφάκη και την Μαρία Κυπραίου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (14/9) στο κέντρο του Ηρακλείου.

Οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καταστηματάρχες και εργαζόμενους του κέντρου για τα προβλήματα τους. Όπως τόνισε ο Δ. Δουλουφάκης, το κέντρο του Ηρακλείου, ειδικά μετά τα έργα της πεζοδρόμησης που καθυστέρησαν πάρα πολύ καιρό, είναι «φιλικό» κυρίως για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας και των υπολοίπων τουριστών. Χωρίς πάρκινγκ, χωρίς υποδομές, χωρίς καμία πρόνοια για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους σε αυτό, με τα πολύ υψηλά ενοίκια, τείνει να γίνει ένα «γκέτο» πολυεθνικών επιχειρήσεων και tour operators.

Με την μεθοδευμένη προσπάθεια για ουσιαστική κατάργηση της Κυριακής αργίας, με τα εξοντωτικά ωράρια για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, καθώς και με την πολύ πεσμένη αγοραστική δύναμη που οφείλεται στην ανεργία και τους εξευτελιστικούς μισθούς, πιέζει και εξοντώνει τα μικρομάγαζα, ξεζουμίζει αυταπασχολούμενους και εργαζόμενους για τα κέρδη κάποιων συγκεκριμένων εταιρειών.

Όπως είπε ο Δ. Δουλουφάκης: «Μόνη ασπίδα προστασίας αποτελεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» που αγωνίζεται μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο για κάθε μεγάλο και μικρό πρόβλημα, στοχεύοντας στην αιτία των προβλημάτων. «Έξυπνη», «Πράσινη» πόλη είναι αυτή στην οποία οι κάτοικοι της έχουν αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα, ζουν σε ένα περιβάλλον καθαρό και ελκυστικό, ασφαλές και φιλικό για μικρούς και μεγάλους και όχι μια πόλη, υπηρέτης των πολυεθνικών. Αποτελεί κατάκτηση για τους εργαζομένους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες ότι με τον αγώνα τους και με τη συμβολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν έχει περάσει η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, παρότι είναι διακαής πόθος των αλυσίδων και των μεγάλων επιχειρηματιών στον κλάδο του εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού».

Στη συνέχεια, σε ζωηρές συζητήσεις που έγιναν στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης από όπου πέρασε το κλιμάκιο, κυρίως με νέους γονείς, ήρθαν στην επιφάνεια τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ειδικά με το άνοιγμα των σχολείων: ελάχιστοι βρεφονηπιακοί σταθμοί, πολύ λίγες θέσεις στα ΚΔΑΠ για δημιουργική απασχόληση των παιδιών τα απογεύματα, και για τα μεγαλύτερα παιδιά: φροντιστήρια, λίστες, ξένες γλώσσες κλπ σκεπάζουν όλο το Σεπτέμβρη κρατώντας σε αγωνία τους γονείς πως θα τα φέρουν βόλτα.

Ο Δ. Δουλουφάκης και η Μ. Κυπραίου ανέδειξαν την αναγκαιότητα της οργάνωσης των νέων γονιών και της διεκδίκησης του δικαιώματος των παιδιών στη μόρφωση και την σωστή ανάπτυξη τους. Έφεραν παραδείγματα για το πώς η «Λαϊκή Συσπείρωση» μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο στάθηκε στο πλευρό των νέων γονιών διεκδικώντας θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ, έβαλε ζητήματα για το άνοιγμα των σχολείων, για την αβάσταχτη καθημερινότητα των οικογενειών σήμερα. Και κάλεσε τους νέους γονείς να στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμο και περιφέρεια.

Η βραδιά έκλεισε όμορφα με ρακί και μεζέ στο παραδοσιακό καφενείο του «Αϊβαλιώτη» στην εργατομάνα Αγία Τριάδα. Ο Δ. Δουλουφάκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους της Αγ. Τριάδας για τα πολύ μεγάλα προβλήματα της συνοικίας, την ερειπιώδη κατάσταση, με δεκάδες εγκαταλελειμμένα σπίτια που όμως πωλούνται πανάκριβα, την έλλειψη βασικών υποδομών πυρασφάλειας, αντιπλημμυρικών έργων, την έλλειψη νερού που έρχεται τα χαράματα μέρα παρά μέρα, την μετατροπή της πόλης σε ένα απέραντο «Airbnb», την αλλοίωση του χαρακτήρα της γειτονιάς.

stou-evalioti

Ο Δ. Δουλουφάκης κάλεσε τους κατοίκους να αγωνιστούν για την υπεράσπιση του χαρακτήρα της συνοικίας ως ζωτικού χώρου των κατοίκων της και όχι ως γραφικό μέρος για τους τουρίστες, με διεκδίκηση έργων υποδομής και προστασίας των μνημείων της με μελέτες και χρηματοδότηση από το κράτος. Και δήλωσε ότι όπως πάντα η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα βρίσκεται με όλους τους τρόπους στο πλευρό τους. –

Διαφήμιση
Διαφήμιση