HomeΕΚΛΟΓΕΣΔυναμικά ξεκίνησε τις περιοδείες του ο Δημήτρης Πιτσικάκης

Δυναμικά ξεκίνησε τις περιοδείες του ο Δημήτρης Πιτσικάκης

Πολύδροσο, Αμμουδάρα, Λινοπεράματα οι πρώτοι σταθμοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η έναρξη των περιοδειών για τη Συνεργασία Ευθύνης ξεκίνησε σημαιολογικά από τον Κρουσώνα, την περασμένη Κυριακή, όπου ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Δημήτρης Πιτσικάκης, μαζί με υποψήφιους, παρέστησαν στον εκκλησιασμό της Κυριακής.

Τη Δευτέρα 4/9 ο κ. Πιτσικάκης με πολυπληθή ομάδα βρέθηκε στο Πολύδροσο, και την Τρίτη 5/9, περιόδευσε σε τμήμα της Αμμουδάρας, επί της οδού Διός, και στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Λινοπεράματα.

Έτυχε θερμής υποδοχής με τους πολίτες να αναφέρουν αιτήματα που θα έκαναν πιο εύκολη την Καθημερινότητά τους.
Ο υποψήφιος δήμαρχος άκουσε προσεκτικά τα ζητήματα που θέτουν οι κάτοικοι των περιοχών, από τα «μικρά» μέχρι τα «μεγάλα» δηλώνοντας ότι η κάθε γειτονιά πρέπει να έχει τη δική της ταυτότητα και τον δικό της σχεδιασμό, για να είναι λειτουργική και κανείς πολίτης να μην νιώθει ότι είναι δεύτερης κατηγορίας.

Όσον αφορά στο μεγάλο έργο της ανάπλασης της Αμμουδάρας, στην ανακοίνωση αναφέρεται: « είναι γνωστό σε όλους και όχι κρυφό, ότι επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής προκηρύχθηκε πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας, στην οποία συμμετείχαν επτά αρχιτεκτονικά γραφεία.

Η παρουσίαση των προτάσεων τους, έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, όπου βραβεύτηκαν τρεις από τις αρχιτεκτονικές προτάσεις.

Η τότε δημοτική αρχή, ανέθεσε την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, στο αρχιτεκτονικό γραφείο που πήρε το πρώτο βραβείο. Παράλληλα ανατέθηκε σε πολιτικό μηχανικό η εκπόνηση των στατικών μελετών και σε περιβαλλοντολόγο η εκπόνηση των περιβαλλοντολογικών μελετών και των λοιπών αδειοδοτήσεων για την ωρίμανση της οριστικής μελέτης.

Οι παραπάνω μελέτες στο σύνολο τους, πληρώθηκαν από το Δήμο Μαλεβιζίου από ίδιους πόρους.

Τέλος του 2018, ήταν σχεδόν σε τελικό στάδιο οι αδειοδοτήσεις που προβλέπονταν από τον νόμο. Το 2019, η παρούσα δημοτική αρχή αν ήθελε μπορούσε να προχωρήσει στην τελική διαδικασία ωρίμανσης της μελέτης και εντός της τετραετίας να έχει βρει χρηματοδότηση για την υλοποίηση της».

Διαφήμιση
Διαφήμιση