HomeΕΚΛΟΓΕΣΑυτοδιοικητικές 2023: To 2% των Ελλήνων υποψήφιοι στις εκλογές

Αυτοδιοικητικές 2023: To 2% των Ελλήνων υποψήφιοι στις εκλογές

Δείτε σχετικούς πίνακες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απάντηση στο ερώτημα «μα πόσοι κατεβαίνουν στις εκλογές», δίνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα οποία περισσότεροι από 151 χιλιάδες πολίτες θα δώσουν τη «μάχη» του σταυρού στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Δηλαδή περίπου το 2% των Ελλήνων πολιτών είναι υποψήφιοι.

Οι περιφερειακοί συνδυασμοί σε όλη την χώρα είναι 78, ενώ οι δημοτικοί συνδυασμοί φτάνουν τους 1,222. Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι συνολικά είναι 63,906. Υποψήφιοι δημοτικών κοινοτήτων είναι 80,465 και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι 7,395.

Ιδιαίτερα δραστήριοι είναι οι πολίτες της βόρειας Ελλάδας. Ο δήμος με τους περισσότερους συνδυασμούς είναι στον δήμο Θεσσαλονίκης που αριθμεί 10. Νικήτρια και η Κεντρική Μακεδονία καθώς αριθμεί συνολικά 9 περιφερειακούς συνδυασμούς.

Και ο αριθμός των εσόδων πάντως είναι εντυπωσιακός αφού τα παράβολα που συνολικά πληρώθηκαν ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι άντρες έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή. Το 59,07% των υποψηφίων είναι άντρες και μόλις το 40,93% γυναίκες. Ο νεότερος σε ηλικία είναι 18 ετών και ο μεγαλύτερος υποψήφιος είναι 102 ετών.

Δείτε αναλυτικα τους πίνακες:

pin

Airetos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση