HomeHL-9Γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου σιγά σιγά πενηνταρίζει…

Γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου σιγά σιγά πενηνταρίζει…

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει τα 49 του χρόνια, σε μία χρονιά με πολυεπίπεδες δοκιμασίες για τη χώρα και τους θεσμούς της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η γενέθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει εορταστικό χαρακτήρα. Κάνει λόγο για τις πυρκαγιές και το αναποτελεσματικό πλαίσιο διακυβέρνησης της Ελλάδας. Ποια ακριβώς είναι η ανακοίνωση:

Μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, η απαίτηση για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό πλαίσιο διακυβέρνησης και για καινοτόμες πολιτικές, που εγγυώνται την βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και ένα διαφορετικό πρότυπο ευημερίας με κοινωνική συνοχή, αποτελεί αναγκαία συνθήκη πραγματικής πολιτικής αλλαγής σ’ ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου.

Το οφείλουμε στη νέα γενιά. Την κινητήριο δύναμη που θα εξελίξει και θα εκσυγχρονίσει τη χώρα. Σ ‘ αυτή τη γενιά, η οποία καλείται να ανταπεξέλθει και να δημιουργήσει μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

papandreou-andreas

Οι αυταρχικές δυνάμεις πολλαπλασιάζονται, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται, η κλιματική κρίση συνιστά μείζονα απειλή και οι οικονομικές ανισότητες γιγαντώνονται. Οφείλουμε να στηρίξουμε αυτη την γενιά, μέσω μιας προσεκτικά σχεδιασμένης – στοχευμένης πολιτικής, που θα της παράσχει τα απαραίτητα εφόδια και κίνητρα για την πραγμάτωση των ονείρων και των στόχων της.

Οδηγός του κινήματός μας υπήρξαν πάντοτε οι αξίες της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η προσήλωση στις αρχές της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Αυτό ορίζει το ήθος της πολιτικής μας και αποτελεί τη βάση της ενότητάς μας.

49 χρόνια μετά, επιβάλλεται να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία ποτέ δεν είναι ασφαλής και δεδομένη. Είναι θέμα μόνιμου αγώνα, όπως έλεγε και ο μεγάλος απών, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Οι ρίζες του Κινήματος μας, πηγαίνουν πολύ πίσω στο χρόνο. Συνδέονται με την εδραίωση της σύγχρονης Ελλάδας. Το ΠΑΣΟΚ, με την συνεπή εθνική στάση και την παραγωγική του πολιτική, αποτέλεσε και θα αποτελεί μόνιμο προασπιστή της εθνικής υπερηφάνειας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και τη Δημοκρατία.

Και αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση