HomeΕΚΛΟΓΕΣΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζει στο ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση, αλλά μαλώνουν για την «ιδιοκτησία» του Ανδρέα

ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζει στο ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση, αλλά μαλώνουν για την «ιδιοκτησία» του Ανδρέα

Τίτλους τέλους στην κυβέρνηση ανοχής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τίτλους τέλους στην κυβέρνηση ανοχής έριξε ο Αλέξης Τσίπρας στρέφοντας το βλέμμα πλέον αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και στον Νίκο Ανδρουλάκη για την προοδευτική κυβέρνηση.

Μετά τον «μπαμπούλα» της Δήμητρας του Γιάνη Βαρουφάκη και τον χαρακτηρισμό «προοδευτική κυβέρνηση μούφα» από τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΑΝΤ1, άλλαξε στρατηγική.

«Το κόμμα που θα κερδίσει θα έχει τον πρώτο λόγο στον σχηματισμό κυβέρνησης. Όπως φαίνεται το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν σχηματίσουν κυβέρνηση και όπως φάνηκε από τα όσα είπε ο κ. Σκέρτσος, θα το αξιοποιήσει αυτό και ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε με νόημα πως επιθυμεί μια κυβέρνηση μακράς πνοής ενώ μια κυβέρνηση ανοχής θα είναι μία κυβέρνηση ευεπίφορη σε πιέσεις.

Ουσιαστικά λοιπόν έβαλε στην άκρη τις δηλώσεις για ψήφο ανοχής καθώς ο πολιτικός ρεαλισμός δείχνει την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη. Με αυτό τον τρόπο καθησυχάζει και πολλούς πολίτες που μετά τις βόμβες Βαρουφάκη δεν έβλεπαν με καλό μάτι τη συνεργασία με το ΜεΡΑ25 ενώ θέλει να περιορίσει και τις «απώλειες» του προς τα αριστερά.

 «Μητσοτάκης ή Αλλαγή»

Το δίλημμα πλέον διαμορφώνεται για το ποιος θα είναι πρώτος και αυτό θα προβάλλει διαρκώς με το «Μητσοτάκης ή Αλλαγή». Πρώτος για να διαπραγματευτεί και να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που θα είναι στην τρίτη θέση.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να μεταφέρει την πίεση στον Νίκο Ανδρουλάκη με τα 11 σημεία που έθεσε ως προγραμματική βάση για κυβέρνηση συνεργασίας καλώντας τον επίσημα να τοποθετηθεί στο «συμβόλαιο για την αλλαγή».

Το «αγκάθι» που βαραίνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο παραμένει το αγκάθι για το ποιος θα είναι πρωθυπουργός καθώς ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση για τρίτο πρόσωπο ενώ απάντησε και στα πυρά Ανδρουλάκη περί τυμβωρυχίας περνώντας στην αντεπίθεση.

«Θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ο ιδιοκτήτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει στην ιστορία και πρέπει να σεβαστεί ότι χιλιάδες πολίτες εμπνεύστηκαν από αυτόν και κάποιοι είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως είναι ένα στοιχείο που μας ενώνει, δεν μας χωρίζει», είπε χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση