HomeΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ – Βασιλειάδης: Η επόμενη μέρα να μας βρει πιο δυνατούς για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος

ΣΥΡΙΖΑ – Βασιλειάδης: Η επόμενη μέρα να μας βρει πιο δυνατούς για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος

«Εμείς έχουμε τα εργαλεία, να ενεργοποιήσουμε το κόμμα μας, τις οργανώσεις μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το σημερινό μας συνέδριο διεξάγεται σε μια ιστορική στιγμή για την Αριστερά, το κόμμα, την κοινωνία», ανέφερε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.

Είπε ότι μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και «μετά την απόλυτη επικράτηση της Δεξιάς σε κάθε έκφανση», έχουμε μπει σε μια νέα πολιτική συγκυρία, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι ήδη από την αρχή της νέας θητείας της «ξεδιπλώνει την ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα της». Σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ελληνική Αριστερά, κυβερνώσα Αριστερά και δικαίωσε τους αγώνες γενεών. Υπογράμμισε ότι τώρα «καλούμαστε να περάσουμε σε ένα επόμενο στάδιο βίαιης ωρίμανσης» και ότι «η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει πιο ενωμένους, πιο δυνατούς και αποφασισμένους για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ένας λαός που έχει περάσει πολλά». Πρόσθεσε ότι κι εμείς τον έχουμε απογοητεύσει αυτόν τον λαό, όμως περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ λύσεις και όραμα. «Εμείς έχουμε τα εργαλεία γι’ αυτό. Να ενεργοποιήσουμε το κόμμα μας, τις οργανώσεις μας, τα ινστιτούτα μας…», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ζήτησε να δοθούν όλες οι δυνάμεις στις εκλογικές διαδικασίες, «να τις μετατρέψουμε σε γιορτές δημοκρατίας για να αναγεννηθεί η ελπίδα και να δώσουμε δύναμη στη νέα ή τον νέο πρόεδρο». Τόνισε ότι χρειάζεται ένας δυνατός-ή πρόεδρος αλλά και ένα δυνατό κόμμα που θα τροφοδοτεί τον/την πρόεδρο με δύναμη. «Πρόεδρος και κόμμα είναι αλληλένδετα, ένα ενιαίο όλον», σημείωσε. Ο κ. Βασιλειάδης έκλεισε την τοποθέτηση του με μια προτροπή του προς τους υποψήφιους προέδρους, όχι ως αναπληρωτής γραμματέας αλλά ως απλό μέλος και ως απλός πολίτης, όπως είπε: «Από το κόμμα, για το κόμμα, με το κόμμα, σπάστε τις παραλυτικές ισορροπίες που κρατούν το κόμμα καθηλωμένο και άνευρο. Αφήστε άσβεστη την παρακαταθήκη του Αλέξη για την κυβερνώσα Αριστερά, τον κορμό της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του τόπου».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση