HomeCity Guide8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023: Αποθεώθηκαν στο φινάλε του Φεστιβάλ ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023: Αποθεώθηκαν στο φινάλε του Φεστιβάλ ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Αφιέρωμα σε μεγάλους Κρητικούς συνθέτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αποθέωση γνώρισαν από τον κόσμο που γέμισε την Πλατεία Ελευθερίας ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο μεγάλο φινάλε του 8ου Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου, το βράδυ της Παρασκευής 4 Αυγούστου 2023.

Η εξαιρετική συναυλία – αφιέρωμα σε μεγάλους Κρητικούς συνθέτες αποτέλεσε το ιδανικό κλείσιμο του φεστιβάλ, το οποίο και φέτος έβγαλε χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου και μετέτρεψε όλη την πόλη σε μια γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την έναρξη της συναυλίας, εξέφρασε την ευχή το «Τέχνη Καθ’ Οδόν» να συνεχίσει την πορεία του: «Καθώς είναι η τελευταία χρονιά που σας μιλώ ως Δήμαρχος, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος όλα αυτά τα χρόνια στο “Τέχνη Καθ΄Οδόν” , την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την οργανωτική επιτροπή και ασφαλώς τους εθελοντές μας, δίχως τους οποίους δεν θα υπήρχε το φεστιβάλ. Ευχαριστώ επίσης όλους συνέβαλλαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην επιτυχία της διοργάνωσης και κυρίως ευχαριστώ τους θεατές, τους χιλιάδες ανθρώπους που με την αθρόα συμμετοχή και το κέφι τους βοήθησαν ώστε μια ωραία ιδέα να μετατραπεί σε έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό για το Ηράκλειο. Τον οποίο εύχομαι ειλικρινώς η επόμενη δημοτική αρχή να τον διατηρήσει».

Παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αριστέα Πλεύρη, Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη, Ρένα Παπαδάκη.
Την πολύ ωραία βραδιά στην Πλατεία Ελευθερίας άνοιξε το «The Maréa Duet», το γυναικείο ντουέτο αποτελούμενο από την τρομπετίστρια Janna και τη σαξοφωνίστρια Βάλια και την έκλεισε, μέσα σε πολύ ζεστό χειροκρότημα, το «Κρήτη μου όμορφο νησί» του πρόσφατα χαμένου Γιάννη Μαρκόπουλου που τραγούδησε ο Γεράσιμος Ανδρεάτος συνοδευόμενος από την Φιλαρμονική του Δήμου καθώς ένα σύνολο λαϊκής ορχήστρας με πολύ καλούς μουσικούς.

Συντελεστές συναυλίας:
Τραγούδι: Γεράσιμος Ανδρεάτος και Άννα Φραντζέσκα Ζανδέ.
Συμμετέχει σύνολο λαϊκής ορχήστρας.
Διεύθυνση: Δέσποινα Σκανδαλάκη (Αρχιμουσικός).
Λαϊκή ορχήστρα: Δημήτρης Βασμαρής (Μπουζούκι), Αποστόλης Ξυριτάκης (Πιάνο), Ολυμπία Σκανδαλάκη (Κιθάρα), Στέφανος Κουρουπάκης (Μπάσο).
Μέλη της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου:
Φλάουτο: Μαρία Αλεξάκη (κορυφαία), Αναστασία Άννινου (κορυφαία).
Κουαρτίνο: Χαράλαμπος Γιακουμάκης.
Κλαρινέτο: Γεώργιος Στρατάκης (κορυφαίος), Γεωργία Μανιαδάκη (κορυφαία), Μαρία Κουτσουμπάρη, Αργυρώ Σιγανού.
Σαξόφωνο Άλτο: Μαρία Βετουλάκη (κορυφαία), Ευαγγελία Λασηθιωτάκη (κορυφαία), Εμμανουήλ Μελισσείδης.
Τρομπέτα: Ιωάννης Ταμπακάκης (κορυφαίος), Εμμανουήλ Βασιλοκωνσταντάκης
Γεώργιος Καρύδας, Αντώνιος Νικολαΐδης, Γεώργιος – Ιωάννης Τζίκας, Εμμανουήλ Χανιωτάκης.
Κόρνο: Μιχαήλ Χαμαλάκης.
Τρομπόνι: Αντώνιος Βερτούδος (κορυφαίος), Μιχαήλ Κισσαμιτάκης.
Ευφώνιο: Χαράλαμπος Παστός.
Τούμπα: Εμμανουήλ Παπαδάκης.
Κρουστά: Αικατερίνη Τζωρτζακάκη (κορυφαία), Ευάγγελος Τσαγκαράκης (κορυφαίος), Ευάγγελος Γρύλλης, Νικόλαος Μαγκαφουράκης.
Ενοργανώσεις – Διασκευές: Δημήτρης Βασμαρής, Παναγιώτης Βλάχος, Σπυρίδων Προσωπάρης, Λεωνίδας Τζωρτζάκης.
Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης:
Φλάουτο: Σταύρος Μαζωνάκης, Μαρία Ρουμελιώτη, Δέσποινα Φουκάκη.
Όμποε: Μαριάννα Βερτούδου.
Κλαρινέτο: Ελισάβετ Καραγιάννη, Λεωνίδας Φαλαγκάρας.
Σαξόφωνο: Μαρία Τζωρτζάκη.
Τρομπέτα: Εμμανουήλ Ζαμπετάκης, Μιχαήλ Κωνσταντάκης, Αφροδίτη Πιταροκοίλη, Γεώργιος Χωλόπουλος.
Κόρνο: Άννα Καλογεράκη.
Ευφώνιο: Αθανάσιος Λεοντάκης.
Τούμπα: Άγγελος Ριζογιάννης.
Κρουστά: Δημήτριος Πιταροκοίλης.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λεωνίδας Τζωρτζάκης (Αρχιμουσικός).

Συνεχίζονται:

1. Η εικαστική έκθεση «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για την ζωγραφική είναι αλήθεια». Συλλογή Σωτήρη Φέλιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου – Βασιλική Αγίου Μάρκου (Οργάνωση: Δήμος Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.
2. Η Έκθεση Χειροτεχνών στην Πλατεία Ελευθερίας. Μέχρι την Κυριακή 6 Αυγούστου
3. Η Έκθεση Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική ομάδα Αϊ-Γιάννη «Του μικρού βοριά», στο πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Μέχρι το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023.
4. H Έκθεση Φωτογραφίας, με τίτλο: CUBA, the land of joy, passion and hope, στο Αίθριο του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ, από τον George Dryjohn. Μέχρι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023.
5. Η Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) στον Λάκκο. Μέχρι τις 10 Αυγούστου 2023.
6. Υπαίθρια Έκθεση Χειροποίητων Καραβιών από τον Ψαρουδάκη Εμμανουήλ στον Καράβολα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση