HomeCity GuideΌλη η πόλη μια παρέα – Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2022»

Όλη η πόλη μια παρέα – Ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2022»

Με συναυλία του Κώστα Λειβαδά και της Ανδριάνας Μπάμπαλη στην Πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τραγούδια, χορούς, ταλέντο και θετική διάθεση γέμισε και το βράδυ της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου  το  Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2022».  Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης ξεσήκωσε το κοινό στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ και στις υπόλοιπες πλατείες όπου υπήρξαν εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα που γιόρταζε την τέχνη και τον πολιτισμό.

Το «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2022» ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου με συναυλία του Κώστα Λειβαδά και της Ανδριάνας Μπάμπαλη στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΔΟΣ 1821

19:00 – 20:30 Η ομάδα «Φωνές του Δρόμου» παρουσιάζει το θέατρο δρόμου «Φωνές που χάθηκαν: Η Τριλογία».

Μια βαλίτσα μπορεί να κουβαλάει μεγάλα βάρη: τα υπάρχοντα μιας οικογένειας, διαλυμένες ελπίδες και αναμνήσεις, και πολλές φορές κάποιες Φωνές που χάθηκαν στο χάος αυτού του κόσμου.

 «Πρόσφυγες Πυρκαγιάς»:

Τα πραγματικά αποκαΐδια που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές: οι άνθρωποι , τα ζώα, η φύση, τα σπίτια και οι αναμνήσεις που έσβησαν μέσα στις φλόγες που πνίγουν μέχρι και σήμερα τη χώρα μας. Οι στάχτες τους μεγάλα μονοπάτια πόνου, αλλά και ελπίδας.

 «Το Πανηγύρι: Η ιστορία μιας Γυναίκας»:

Γυναικοκτονία: Η δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα άσκησης βίας από ερωτικό σύντροφο / Ο βασανισμός και η δολοφονία γυναίκας ως αποτέλεσμα μισογυνισμού / Η δολοφονία γυναικών και κοριτσιών ως «εγκλήματα για λόγους τιμής».  Η φαντασία ενός άντρα μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας. Ένα, πλέον, κοινωνικό φαινόμενο στις μέρες μας. Μια κόκκινη λίστα που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

«Τα παιδιά που δε μεγάλωσαν ποτέ»:

Πόλεμος. Ένα παιχνίδι μεγάλων δυνάμεων. Και τα πιο αθώα θύματα αυτού του παιχνιδιού είναι τα παιδιά. Η φαντασία και τα όνειρα των παιδιών προσγειώνονται ανάμεσα σε όπλα και σφαίρες, ή ακόμα και μέσα στο χώμα. Αναγκάζονται να μάθουν τους κανόνες ενός παιχνιδιού που δε θέλουν να παίξουν.

Γίνετε η φωνή τους!!!

Παίζουν: Ειρήνη Γκλιάτη, Όλγα Καστρίτση, Αγγελική Κομησοπούλου, Κωνσταντίνα Ράικου, Γιώργος Τζερνιάς

ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

20:30  Ο σύλλογος κρουστών BATALA CRETA στο «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2022!

Τα μέλη και οι φίλοι των BATALA CRETA θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά μία ξεσηκωτική μουσικοχορευτική παρέλαση. Οι Batala Creta είναι ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών που κινείται σε ρυθμούς samba reggae με έδρα το Ηράκλειο. Ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της ομάδας Batala η οποία ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1997. Θα παρελάσουν έλληνες και ξένοι τυμπανιστές από χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Μην το χάσετε!

Αν δεν τους δείτε, σίγουρα θα τους ακούσετε!!!

Xenia Papamichail, Giannis Tzanetis, Μαρία Παπανικολάου (Maldini), Θάλεια Χρυσού, Μαρία Καλογεράκη, Eλίζα Βελώνη, Dana Eskelson, Angeliki Fragaki, Julie Ellis, Jo Fino, Δέσποινα Χριστοδουλάκη, Yola Dréan, Kallia Katsampoxaki, Jean-Charles Audebert, Μαρία Ζεάκη, Pauline Thomas, Jayne Taylor, Kizzie Storey, Rayco Valido Gonzalez, Νεκταρία Σπανάκη, Μαρία Φαρσάρη, Τατιάνα Επανωμεριτάκη, Katerina Kirpi, Δανάη Κατρισιώτη, Giuseppe Buffa, Steve Macer, Ρονη Ρυθιανου, Susanna Petche, Maria Maragkaki, Αικατερίνη Περδικάκη, Ελένη Αληθινού, Socrates Paximadakis, George Kalogerakis, Αθηνά Λέκκα, Σπύρος Περδικάκης, Μαρία Μαρτιμιανάκη, Angeliki Fragaki, Popi Giaourta, Karen Fletcher, Σοφία Αθανασίου, Monica Friedmann, Maria Stathoraki, Ελεάννα Καρανδείνου, Evita Tzenaki, Στάθης Μάγιογλου, Κατερίνα Βλάχου, Νίκος Καρανικολής, Σαββίνα Ζαρειφίδου, Jean Coenraets, Ειρήνη Μελά, Ariadni Ainatzopoulou, Dimitris Giannikis, Ελένη Λαμπράκη, Σταύρος Ρασιδάκης, Πρόδρομος Σενίκ, Pepi Katsiyannaki, Μanolis Κoutsakis, Olga Taxidou

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

21:00 – 21:15 οι BATALA CRETA φτάνουν στην Πλατεία Ελευθερίας και δίνουν την σκυτάλη στην τελευταία συναυλία του Φεστιβάλ!!!

21:30 – 23:45  Συναυλία: «Περιοδεία Εντός» με τον Κώστα Λειβαδά. Μαζί του η Ανδριάνα Μπάμπαλη! 

Ένας από τους πιο αγαπημένους δημιουργούς των τελευταίων ετών, επιστρέφει στον τόπο του, την Κρήτη, για μια μοναδική βραδιά με όλα τα τραγούδια του που αγαπάμε.

Από το «Μοίρα μου έγινες»,  μέχρι το «Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου» και από το «Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα», το «Σαν να μη πέρασε μια μέρα» και το «Για να σε συναντήσω» ως το «Η επίμονή σου», το «Είναι εντάξει μαζί μου» και τον τελευταίο δίσκο του Κώστα «Περιοδεία εντός», που δίνει άτυπα και τον τίτλο σε αυτή την σειρά παραστάσεων. Πολλά τραγούδια ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από τον δίσκο, όπως το ντουέτο με την Ανδριάνα Μπάμπαλη «Αν εμείς χωρίσουμε», το «Όσο δεν είμαστε μαζί» και το «Σαν το νησί του καθενός» (ντουέτα με την Ελένη Τσαλιγοπούλου) και το «Τα βράδια που θα λείπεις». Το «Σήκωσε κύμα», ντουέτο και πάλι με την Αντριάνα Μπάμπαλη μόλις κυκλοφόρησε και αγαπήθηκε ήδη.

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη θα τον συνοδεύσει επί σκηνής και στο Ηράκλειο και θα μοιραστούν υπέροχα τραγούδια επί σκηνής, τόσο του Κώστα Λειβαδά, όσο και επιτυχίες της Ανδριάνας.

Μια μουσική παράσταση που επιστρέφει το κέντρο βάρους στο να ακούσεις και στο να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, με τη μουσική και τα λόγια πρωταγωνιστές, μέσα από κομμάτια που αγαπάμε και μας έχουν σημαδέψει στο διάβα της ζωή μας.

Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Καββαδίας (κιθάρες), Αιμίλιος Μπαριαμπάς (μπάσο), Βαγγέλης Καλαμαράς (τύμπανα)

Στο πιάνο ο Κώστας Λειβαδάς, στην κιθάρα η Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Οργάνωση παραγωγής:  ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ – Artway Cultural Productions

Τελευταία ευκαιρία να επισκεφθείτε: την Έκθεση Χειροτεχνών στην Πλατεία Ελευθερίας, την Έκθεση Φωτογραφίας «Μάτια που νιώθουν, χέρια που μιλούν» στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, τη Διαπολιτισμική έκθεση /εργαστήριο «Καμπάνες του Κόσμου» από το Περιπλανώμενο μουσείο των πολιτισμών στο Πάρκο Γεωργιάδη, την Έκθεση Φωτογραφίας «Faces» από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) στο κτήριο της  (Ε.Φ.Ε.Η.)  την Έκθεση Φωτογραφίας «Φωτογραφία Δρόμου» από την Φωτογραφική ομάδα Αϊ-Γιάννη στην εξωτερική πλευρά του  Πάρκου Γεωργιάδη, τα Εργαστήρια Ζωγραφικής και Πηλού στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου και τα εργαστήρια ψηφιδωτού MOSAIC Kid’s Art Lab στο Πάρκο Γεωργιάδη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση