HomeCity Guide8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023: Οι εκδηλώσεις για σήμερα

8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023: Οι εκδηλώσεις για σήμερα

Οι εκδηλώσεις της Πέμπτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρεμπέτικα στην Αγία Τριάδα, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, συνοδευόμενου από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλανού, ροκ στον Κουμπέ, παραδοσιακοί ποντιακοί και κρητικοί σκοποί στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, παραμύθια στο Πολύκεντρο, ακροβατικά στην οδό Ίδης, η Βαγγελιώ Φασουλάκη να ξεσηκώνει το κοινό στην Πλατεία Ελευθερίας και πολλά άλλα!

Το 8ο Φεστιβάλ Τέχνης Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου γέμισε και την Τρίτη 1 Αυγούστου τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης με πληθώρα εκδηλώσεων μουσική, χορό, τέχνη, πολιτισμό και πολύ κέφι! Η μαζική ανταπόκριση του κόσμου επιβεβαιώνει ότι το σύνθημα του Φεστιβάλ, όλη η πόλη μια γιορτή, γίνεται καθημερινά πραγματικότητα.
Το Φεστιβάλ συνεχίζεται με πληθώρα εκδηλώσεων μέχρι και την Παρασκευή 4 Αυγούστου.

Το σημερινό και το αυριανό πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
21:00 – 23:30 Συναυλία: Ο Μάνος Παπαδάκης συναντά την Μιρέλα Πάχου.
Ο Μάνος Παπαδάκης γιορτάζει τα 15 χρόνια της «Γύρας» του και προσκαλεί στη γιορτή του, τη Μιρέλα Πάχου! Τραγούδια από τη δισκογραφία και των δυο καλλιτεχνών, σε μια σύμπραξη που φέρνει στη «Γύρα» δυο από τις πιο ξεχωριστές νέες φωνές στο χώρο της Ελληνικής τραγουδοποιίας!
Συντελεστές: Μάνος Παπαδάκης (Φωνή, Κιθάρα), Μιρέλα Πάχου (Φωνή, Ακορντεόν), Γιάννης Κοντάκης (Ηλ. Μπάσο), Αποστόλης Γιασλακιώτης (Ηλ. Κιθάρα), Νίκος Οικονομέας (κλαρίνο), Πολύδωρος Φραντζεσκάκης (τύμπανα).

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
19:00 – 20:00 Ανοιχτές Ξεναγήσεις στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη: Με αφορμή το «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2023» η «Β.Δ.Β.» συνεχίζει να πραγματοποιεί ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό. Οι δημότες και οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για την ιστορία της, τα τμήματά της, τη λειτουργία και γενικά για το έργο και την προσφορά της στο αναγνωστικό και ερευνητικό κοινό. H Βιβλιοθήκη μας κλείνει φέτος 110 χρόνια λειτουργίας και θεωρείται ένα από τα κορυφαία πνευματικά ιδρύματα του νησιού και της χώρας μας.
Επιμέλεια Ξεναγήσεων: Αριστέα Τ. Πλεύρη (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού).

ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)
19:00 – 21:00 Εικαστική δράση με τίτλο: Ο τοίχος είχε τη δική σας «ιστορία», από τη συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.
Ένας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας, σε πραγματικό, και όχι εικονικό, τοίχο αυτή τη φορά (στην είσοδο του Πολύκεντρου από την πλευρά της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου). Η δράση έχει στόχο να παντρέψει την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο έκφρασης. Στον τοίχο θα μπορεί καθένας να «ανεβάσει» σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες, με οποιοδήποτε μέσο τον αντιπροσωπεύει (στυλό, μαρκαδόρους, ζωγραφιές, κ.λπ.), πάνω σε ένα διαφορετικό πολυπολιτισμικό καμβά έκφρασης! Τη δράση θα «στολίσει» μουσικά ο DJ Μπάμπης Κολοκούρης!]

20:00 Ο σύλλογος κρουστών BATALA CRETA στο «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2023»!
Τα μέλη και οι φίλοι των BATALA CRETA θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά μια ξεσηκωτική, μουσικοχορευτική παρέλαση. Πρόκειται για μια ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών που κινείται σε ρυθμούς samba reggae, με έδρα το Ηράκλειο. Ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της ομάδας Batala, η οποία ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1997. Θα παρελάσουν Έλληνες και ξένοι τυμπανιστές από χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Μην το χάσετε!
Αν δεν τους δείτε, σίγουρα θα τους ακούσετε!!!

21:10 – 23:00 Στη «σκηνή» ανεβαίνει η νεανική μπάντα Can of Gems, με τα μοντέρνα τραγούδια της.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ
19:00 – 20:00 Τα «Βιβλία πάνω στη Σκηνή» πάνε …πλατεία!
Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ στην πλατεία Αγίου Τίτου! Διαδραστικό, θεατρικό Αναλόγιο παιδικής λογοτεχνίας, με την παιδαγωγό και αφηγήτρια Ευαγγελία Ορφανουδακη. Αναγνωστική απόλαυση με τρόπο βιωματικό!
Επί σκηνής παιδικές διασκευές ενός κλασικού έργου, που σατιρίζει την ανθρώπινη φύση και διδάσκει, χωρίς διδακτισμό: «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ»! Τι είδε και τι γνώρισε ο διάσημος Γκιούλιβερ στις φοβερές του περιπέτειες;
Επιμέλεια – παρουσίαση: Ευαγγελία Ορφανουδακη

20:00 -21:00 «Οι Τροβαδούροι του Ήλιου» σε συναυλία με τίτλο: «Τραγουδάμε για έναν καλύτερο κόσμο»
Μια 15μελής μουσικοθεατρική ομάδα που αναβιώνει, πάνω από 10 χρόνια στην πόλη του Ηρακλείου ένα παλιό έθιμο. Προσφέρει ένα μουσικο-θεατρικό δρώμενο στους δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Τα τραγούδια και η ενδυμασία ταξιδεύουν με νοσταλγικό τρόπο όσους τους συναντήσουν στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Σκοπός της ομάδας είναι να υπενθυμίσει τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου: «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.»
Συντελεστές: Τάσος Ράσσιος (υπεύθυνος ομάδας «Τροβαδούροι του ήλιου project»/καθηγητής κιθάρας/θεατρική διασκευή τραγουδιών/κιθάρα-φωνή), Κλαύδιος Άμζα (τύμπανα/νταούλι), Δημήτρης Αραμπατζής (βιολί-φωνή),
Νίκος Τζουνάκος (εμψυχωτής ομάδας-φωνή), Βαρθολομαίος Κλουβιδάκης (φωνή και θεατρική απόδοση), Ηλίας Σπυρολάρης (φωνή και θεατρική απόδοση), Μάνος Καψανάκης (φωνή και θεατρική απόδοση), Μάνος Πασγιάννης (φωνή και θεατρική απόδοση), Μαρία Καναβάκη (δημόσιες σχέσεις), Ευθυμία Μπαλτσιώτη (φωνή και θεατρική απόδοση), Αναστασία Μάτα (φωνή και θεατρική απόδοση), Ειρήνη Φανουράκη (φωνή και θεατρική απόδοση), Αντωνία Κοπιδάκη (υπεύθυνος ενδυμασίας-αμπιγιέζ, φωνή), Έφη Καραμπίνη (φωνή και θεατρική απόδοση), Ρομπέρτα Γκρίμπελ (φωνή και θεατρική απόδοση).

21:15 – 23:00 Συναυλία με τη Στέλλα Κανετάκη.
Έντεχνα και ροκ ελληνικά τραγούδια ζωντανεύουν στη σκήνη μέσα από εκπληκτικές ερμηνείες. Η Στέλλα Κανετάκη και οι ταλαντούχοι μουσικοί της θα προσφέρουν στο κοινό ένα μελωδικό ταξίδι.
Συντελεστές: Αλέξανδρος Κανακάκης (Πνευστά), Δημήτρης Νεονάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα), Νίκος Παγωμένος (Τύμπανα), Μάνος Παπαδάκης (Μπάσο).

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ (ΑΥΛΗ)
18:00 – 20:30 MOSAIC Kid’s Art Lab – Εισαγωγή στην τέχνη του Ψηφιδωτού για μικρά και μεγάλα παιδιά! (βλ. σελ… Εκθέσεις-εργαστήρια)

ΚΟΥΜΠΕΣ
20:00 -22:30 «Ότι Αγαπάμε». Συναυλία με τους ΜΩ ΚΑΙ ΡΕΩ, με επιλεγμένα ροκ και έντεχνα τραγούδια. Τα 15 μέλη του συγκροτήματος παίζουν διάφορα μουσικά όργανα, έγχορδα, πνευστά και κρουστά. Αυτό που κάνει την παράστασή τους ιδιαίτερα ξεχωριστή είναι ότι οι στίχοι όλων των τραγουδιών μεταφέρονται στο κοινό και στη νοηματική γλώσσα.
Συντελεστές: Γιάννης Δερμιτζάκης, Ναυσικά Λαδουκάκη, Ελένη Κοκόνη, Ελένη Ξημεράκη, Κωνσταντίνα Μηλαθιανακη, Λευτέρης Καλλιγιαννάκης, Κορίνα Κοκκινάκη, Δάφνη Πατρινού, Κατερίνα Μαντιδάκη, Κωστας Κοκκινάκης, Γιωργος Μπουγαδάκης, Μάνος Τσικαλάς.
Μεταφορά στη Νοηματική: Πόπη Παρασύρη.
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιάννης Δερμιτζάκης.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
19:00 – 20:30 Θεατρικό Εικαστικό Παιγνίδι: «Ελιά με λένε», από την ομάδα καλλιτεχνικών δράσεων «Παίξε μαζί μας».
Ένα διαδραστικό, βιωματικό, θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι με έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Μέσα από το παιχνίδι, το παραδοσιακό τραγούδι και τον χορό και με εικόνες παλαιού ελαιοτριβείου, τα παιδιά μαθαίνουν για την ελιά, τη βιολογική καλλιέργεια και την παραγωγή ελαιολάδου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αξία της φύσης και στη συμβολή της στην καθημερινότητά μας. Ζωγραφίζουμε δέντρα ελιάς και δοκιμάζουμε το ελαιόλαδο της φετινής χρονιάς.
Για παιδιά 4 ετών και άνω.
20:45 – 23:00 Ρεμπέτικες Πενιές! Μουσικές και μελωδίες του ρεμπέτικου τραγουδιού Συντελεστές: Βίκτωρας Ανδρεαδάκης (μπουζούκι), Γιώργος Καρέλης (κιθάρα) και Νίκος Καλαθάκης (κρουστά)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΟΥ
21:00 – 23:00 «Το καφέ Αμάν του Λάκκου» – ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ!!!
Στη ζωή του Λάκκου μέσα από τις μελωδίες και τους χορούς ενός καφέ αμάν της κακόφημης τότε συνοικίας του Μεγάλου Κάστρου, στην πρώτη τριακονταετία του 20ου αιώνα θα μας ταξιδέψει η ορχήστρα του Μιχάλη Κώτη και το «Χορόσπιτο» του Γιάννη Πλαγιωτάκη, με το θεατρικό έργο του Αγησίλαου Αλιγιζάκη «Το καφέ αμάν του Λάκκου». Το μπουλγαρί, το μπουζούκι, το βιολί και το κανονάκι θα συνοδέψουν τα ταμπαχανιώτικα, τα τσιφτετέλια, τους καρσιλαμάδες, τους μπάλους, τα ζεϊμπέκικα, τα απτάλικα και τα χασάπικα, ενώ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μανώλης Κουκιαδάκης αναλαμβάνει τον ρόλο του πρωταγωνιστή-αφηγητή και σκηνοθετεί την παράσταση.

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
21:00 -23:30 Έντεχνη Συναυλία με τον Ηλία Μαυραειδή.
O Ηρακλειώτης καλλιτέχνης με την ιδιαίτερη, ζεστή φωνή του ερμηνεύει σ’ ένα όμορφο, έντεχνο πρόγραμμα, αγαπημένα, διαχρονικά τραγούδια. Μαζί του ο μαέστρος Κωνσταντίνος Παπαδάκης στο πιάνο και ο Μάνος Παπαδάκης στην κιθάρα.

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
21:00 Το Θέατρο Σκιών Κρήτης, με τον Άθω Δανέλλη παρουσιάζει «Τα Σαράντα Μπαλώματα του Καραγκιόζη, στο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν»». Προτάσεις με τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, με περιπέτειες και τις ανεξίτηλες ατάκες του Καραγκιόζη.
Συντελεστές: Άθως Δανέλλης, Μιχάλης Φοινικιανάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος (Γιουβάν).

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
20:30- 21:00 Street Style Dance Show από τα κορίτσια του Ελληνικού Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τέχνών «ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ»

21:00 – 23:30 The Swingin’ Cats! Συναυλία με τίτλο: «The New Classics».
Οι Swingin’ Cats ανεβαίνουν στη σκηνή του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» και σας προσκαλούν σε ένα non stop χορευτικό party. Θα σας ταξιδέψουν σε όλες τις δεκαετίες με τις μουσικές επιλογές τους, κομμάτια που ενώνουν μικρούς και μεγάλους. Είστε έτοιμοι για ένα live γεμάτο ενέργεια, κέφι και χορό μέχρι… τελικής πτώσεως;
Σημειώνουμε ότι οι Swingin’ Cats μετρούν 13 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά μουσικά δρώμενα, με εκατοντάδες εμφανίσεις σε venues και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τον κομψό jazzy ήχο τους, το κέφι και την αστείρευτα δημιουργική τους φύση, αναμειγνύουν μουσικά ρεύματα, όλων των εποχών, με ευρηματικό τρόπο. Επανεκτελέσεις αγαπημένων δημιουργών {Χιώτη Μάμπο, Μουζάκη, Χατζιδάκι} σε συνδυασμό με Jazzy διασκευές των μεγαλύτερων ραδιοφωνικών επιτυχιών. Μουσική που σας ταξιδεύει στην ανεμελιά παλιών και αθώων εποχών. Στο σχήμα τραγουδά σταθερά ο Γιώργος Ζερβός, ιδρυτικό μέλος και μαέστρος του σχήματος. Έχουν συνεργαστεί επί σκηνής με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως τους: Κωστή Μαραβέγια, Έλενα Παπαρίζου, Πάνο Μουζουράκη, Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κ.ά.
Στο ενεργητικό τους καταγράφονται επίσης αρκετά support acts σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς δισκογραφίας όπως: Thievery Corporation, Parov Stelar, Marc Almond, Imany, Jive Aces, Royal Crown Revue, Puppini Sisters κ.ά.
Συντελεστές: George Zervos (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα), Rosey Blue (φωνή), Δημήτρης Καλονάρος (τύμπανα), Στάθης Παρασκευόπουλος (κοντραμπάσο), Ορέστης Πετράκης (πλήκτρα), Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα), Γιώργος Ζαρέας (τρομπόνι), Δημήτρης Κυριακάκης (ηχοληψία), Management: dsevents.gr

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
19:00 – 20:00 Ανοιχτές Ξεναγήσεις στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη: Με αφορμή το Τέχνη Καθ’ Οδόν 2023 η «Β.Δ.Β.» πραγματοποιεί ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό.
(Βλ. σελ. ΤΡΙΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)

ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)
21:15 – 22:30 The Maréa Duet: Ένα γυναικείο ντουέτο, αποτελούμενο από τη Janna, τρομπετίστρια και τη Βάλια σαξοφωνίστρια. Σαξόφωνο και τρομπέτα συνδυάζονται με εμπορική, χορευτική μουσική για να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα στους δρόμους του Ηρακλείου και να προσφέρουν μια βραδιά γεμάτη χορό και διασκέδαση ενώ η σκηνική παρουσία θα σας μείνει αξέχαστη!

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ
18:00 – 19:30 MOSAIC Kid’s Art Lab – Εισαγωγή στην τέχνη του Ψηφιδωτού για μικρά και μεγάλα παιδιά! (βλ. σελ… Εκθέσεις-εργαστήρια)

19:40 – 20:50 Συναυλία με τον Σταύρο Σταυρακάκη. Ο Σταύρος Σταυρακάκης παρουσιάζει τραγούδια από την πρόσφατη και την παλαιότερη δισκογραφία του, σε μια διαφορετική εκδοχή τους, με δύο ακουστικές κιθάρες. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με διασκευές αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών. Μαζί του στη σκηνή ο Δημήτρης Νεονάκης.
21:00 – 23:30 «Αηδόνι στο Κλουβί». Συναυλία με την Εμμανουέλα Νινιράκη
Με αφετηρία τον τόπο τους, την Κρήτη, η Εμμανουέλα Νινιράκη και οι συνεργάτες της Χάρης Μανουσάκης και Νίκος Βογιατζάκης ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και παρουσιάζουν τη μουσική τους! Σ’ αυτήν την παράσταση θα παρουσιάσουν τραγούδια της ερμηνεύτριας από τον πρώτο της δίσκο «Αηδόνι στο κλουβί», πλαισιωμένα από άλλα αγαπημένα -σύγχρονα και παραδοσιακά- ακούσματα, με μια προσωπική μουσική ματιά και ενδιαφέρουσα αυτοσχεδιαστική διάθεση. Ακουστικοί και ηλεκτρικοί ήχοι μπλέκονται, δημιουργώντας κάθε φορά κάτι νέο!
Συντελεστές: Εμμανουέλα Νινιράκη (Ερμηνεία), Χάρης Μανουσάκης (Ακουστική κιθάρα, Loops), Νίκος Βογιατζάκης (Ηλεκτρική κιθάρα).

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΑΥΛΗ), οδός Ανδρόγεω 2
19:00 -20:30 Θεατρικό Εικαστικό Παιγνίδι «Μέλη, η μέλισσα!» από την ομάδα καλλιτεχνικών δράσεων «Παίξε μαζί μας».
Ένα βιωματικό θεατρικό παιχνίδι για τη ζωή της μέλισσας και το μέλι! Επισημαίνεται η θέση της μέλισσας στη φύση, ο τρόπος ζωής της και πόσο άρρηκτη είναι η σχέση μέλισσας και ανθρώπου. Τα παιδιά συμμετέχουν διαδραστικά στο παιχνίδι, μαθαίνουν για την πλούσια καθημερινή ζωή της μέλισσας και το τέλος τα βρίσκει να γεύονται το πολύτιμο προϊόν της μέλισσας, το μέλι.
Για παιδιά 4 ετών και άνω!

ΚΟΥΜΠΕΣ
20:00 – 22:30 Συναυλία με τίτλο: «Παίξε Τσιτσάνη μου …» Ο Βασίλης Τσιτσάνης άφησε, με τη ζωή και το έργο του, σπουδαίο στίγμα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Στην παράσταση θα ακουστούν τραγούδια από το προπολεμικό και το μεταπολεμικό έργο του δημιουργού. Θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και θα απολαύσουμε μια ξεχωριστή παράσταση.
Συντελεστές: Γιάννης Παξιμαδάκης (μπουζούκι, φωνή), Νίκος Σταματάκης (κιθάρα, φωνή), Γιώργος Κοντογιάννης (μπουζούκι, φωνή), Γιάννης Κρητικός (μπαγλαμά), Θέμης Πολυζωάκης (βιολί).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
19:00 – 20:00 Πλουμιστά Παραμύθια – Οικογενειακές ιστορίες του οίκου των Ατρειδών
Οι Ατρείδες: μεγάλος μυθικός οίκος που ενέπνευσε τους αρχαίους τραγωδούς μας, με πρωταγωνιστές την Ιφιγένεια, τον Αγαμέμνονα, την Κλυταιμνήστρα, τον Ορέστη και την Ηλέκτρα. Ήρωες τραγικούς, που πάλεψαν με την ανώτερη όλων των δυνάμεων, την ειμαρμένη. Γνωστοί στα πέρατα του κόσμου. Οι ζωές τους μοιάζουν με παραμύθι. Κι ας μην έζησαν αυτοί καλά. Εμείς θα ζήσουμε καλύτερα!
Μια τολμηρή μουσικο-αφηγηματική παράσταση. Αφηγήτρια και μουσικός επί σκηνής, σε συνύπαρξη και …ακροβατική ισορροπία. Λόγος που ρέει και η μουσική, ως παράλληλη αφήγηση. Ένας δομημένος αυτοσχεδιασμός.
Αφήγηση: Ευαγγελία Ορφανουδάκη, Μουσική: Ισίδωρος Παπαδάκης.
21:10 – 23:30 Συναυλία Κρητικής Μουσικής με τον Χάρη Φασούλα.
Συντελεστές: Χάρης Φασουλάς (μαντολίνο τραγούδι), Μιχάλης Μπελιβάνης (λύρα, τραγούδι), Γιώργος Μπαμπάτσης (λαούτο), Μανώλης Δρίμης (κιθάρα) Αναστασία Φασουλά (τραγούδι, μπεντίρ)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΟΥ
21:00 «Καραγκιόζης ο Ανίκητος». Παράσταση του «Θεάτρου Σκιών Κρήτης» στο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν», με τον Άθω Δανέλλη. Προτάσεις με τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, με περιπέτειες και τις ανεξίτηλες ατάκες του Καραγκιόζη.
Συντελεστές: Άθως Δανέλλης, Μιχάλης Φοινικιανάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος (Γιουβάν).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ
21:00 Συναυλία Κρητικής Μουσικής με τον Φίλιππο Βαμβουκάκη.
Παραδοσιακά κρητικά τραγούδια και σκοποί με τους Φίλιππο Βαμβουκάκη, Κωνσταντίνο και Αντώνη Σωμαράκη, Στέλιο Ζεμπίλη.

ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΚΑΡΑΒΟΛΑ
21:00 – 23:00 Συναυλία με τίτλο: «Τραγουδάκια στον αφρό»!
Μια παράσταση σαν συναυλία, μια συναυλία σαν ταξίδι θαλασσινό. Η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, γνωστή στο παιδικό κοινό από τις ραδιοφωνικές εκπομπές και τα βιβλία της και ο καταξιωμένος τραγουδοποιός Λεωνίδας Μαριδάκης συναντώνται επί σκηνής, σε μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά. Σηκώνουν πανιά, λύνουν τους κάβους και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να τραγουδήσουν, να παίξουν, να ακούσουν ιστορίες και να συνταξιδέψουν σε μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά.
Συντελεστές: Λεωνίδας Μαριδάκης (Κιθάρα, τραγούδι), Βαλεντίνα Παπαδημητράκη (Αφήγηση, τραγούδι), Τεχνικός: Δημήτρης Γιαννούλης

Συνεχίζονται και περιμένουν να τις επισκεφθείτε:
1. H εικαστική έκθεση με τίτλο: «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για τη ζωγραφική είναι αλήθεια». Συλλογή Σωτήρη Φέλιου στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου – Βασιλική Αγίου Μάρκου (Οργάνωση: Δήμος Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»).
2. H Έκθεση Χειροτεχνών στην Πλατεία Ελευθερίας.
3. H Έκθεση Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική ομάδα Αϊ-Γιάννη «Του μικρού βοριά», στο πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
4. H Έκθεση Φωτογραφίας, με τίτλο: CUBA, the land of joy, passion and hope, στο Αίθριο του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ, από τον George Dryjohn.
5. Oι Εκθέσεις Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) στην Δικαιοσύνης και στον Λάκκο.
6. H Υπαίθρια Έκθεση Χειροποίητων Καραβιών από τον Εμμανουήλ Ψαρουδάκη στον Καράβολα.

Κοιτάξτε επίσης γύρω σας: Υπέροχες τοιχογραφίες και εικαστικές παρεμβάσεις εξελίσσονται στην πόλη!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ: https://www.heraklion.gr/files/items/8/80197/8o_kathodon_-_programma.pdf

Διαφήμιση
Διαφήμιση