HomePost ItΣτον Ηρόδοτο ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Δ. Δουλουφάκης

Στον Ηρόδοτο ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Δ. Δουλουφάκης

Τι δήλωσε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Δουλουφάκης, συναντήθηκε, χθες Τρίτη 01/08/2023, με αντιπροσωπεία του ΔΣ του σωματείου Π.Α.Σ.Α. «Ηρόδοτος», μετά από κάλεσμα του σωματείου προς όλους του υποψήφιους Δημάρχους.

Τα μέλη του ΔΣ και οι φίλοι του Συλλόγου, μας ενημέρωσαν για το άμεσο πρόβλημα στο χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Αλικαρνασσού «Ηρόδοτος» λόγω μη συντήρησής του από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα ο χλοοτάπητας να μην μπορεί να φιλοξενήσει προπονήσεις και αγώνες, ενώ υπάρχει και κίνδυνος τραυματισμού των παιχτών. Μεγάλο μέρος της συντήρησης γίνεται εθελοντικά από τα σωματεία του Ηρόδοτου αλλά και από άλλα σωματεία που φιλοξενούνται στον χώρο, όπως η Χαραυγή από τον οικισμό των Ρομά. Το ετήσιο κόστος συντήρησης του γηπέδου ανέρχεται στα 40.000 €, ενώ η αρμόδια αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε για το ποσό των 15.000 € ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Από την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του γηπέδου διαπιστώσαμε την παλαιότητα των υποδομών, την έλλειψη μέτρων και συνθηκών ασφάλειας, ιδίως στις κερκίδες που έχουν σοβαρά προβλήματα στατικότητας, και τη γενικότερα κακή κατάσταση των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο Δημήτρης Δουλουφάκης, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών αρχών για την κατάσταση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Αλικαρνασσού «Ηρόδοτος» και δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης παρέμβασης συνολικά στις εγκαταστάσεις. Ανέδειξε την ανάγκη, ως ελάχιστο μέτρο, να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες στον χλοοτάπητα. Δεν αρκούν οι προσωρινές λύσεις, τα αποσπασματικά έργα ανάπλασης. Αντίθετα με τη σημερινή κατάσταση, ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορούσε, με κρατική χρηματοδότηση και σχεδιασμό που να ικανοποιεί την ανάγκη για αθλητισμό, να αποτελέσει ένα κόσμημα για την Αλικαρνασσό και όχι μόνο. Θα μπορούσε να εξυπηρετεί και όμορες κοινότητες όπως του Κατσαμπά, του Πόρου, της Καλλιθέας.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ηρόδοτου θα μπορούσαν να αναδειχθούν σε αθλητικό κέντρο, όχι μόνο ποδοσφαίρου, αλλά και στίβου, τένις και πολλών ακόμα αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως πινκ πονκ, σκάκι κλπ, ένας δηλαδή πόλος έλξης αθλητισμού, ψυχαγωγίας και αναψυχής για την νεολαία της περιοχής που τόσο το έχει ανάγκη.

Τέλος, δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο τέτοια έκταση μέσα στον αστικό ιστό να μένει ανεκμετάλλευτη και να παρακμάζει. Κάλεσε τον λαό της Αλικαρνασσού, να διεκδικήσει μαζικά και ουσιαστικά την επίλυσή όλων των προβλημάτων της περιοχής.

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Αθλητισμός αποτελεί αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να παρέχεται στους πολίτες με επάρκεια, ασφάλεια και πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας του σωματείου και των κατοίκων της περιοχής για σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα, τα αθλητικά σωματεία, αθλητές, προπονητές και οι γονείς και κηδεμόνες, μπορεί και πρέπει να διεκδικήσουν όσα τους αξίζουν και όσα τους στερεί η πολιτική που αντιμετωπίζει τον αθλητισμό ως εμπόρευμα ή ένα ακόμα «τουριστικό προϊόν» προς εκμετάλλευση. Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι δίπλα τους, θα πρωτοστατήσουν μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση