HomeΕΚΛΟΓΕΣH «Λαϊκή Συσπείρωση» στις Βούτες

H «Λαϊκή Συσπείρωση» στις Βούτες

Αναδείχθηκαν προβλήματα στην καθαριότητα, στο οδικό δίκτυο, στις συγκοινωνίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Δευτέρα 11/9, πολυπληθές κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου Δημήτρη Δουλουφάκη, συναντήθηκε με το τοπικό συμβούλιο Βουτών. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι Βουτών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Λευτέρης Βογιατζής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα της περιοχής, με βασικό ζήτημα την έλλειψη υποδομών, καθώς η περιοχή, παρότι οικισμός με επίκεντρο το πανεπιστήμιο, στερείται ουσιωδών υποδομών με αποτέλεσμα μόνιμοι κάτοικοι να ψάχνουν για μετεγκατάσταση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η έλλειψη συχνής και σταθερής συγκοινωνίας, το κακό οδικό δίκτυο και η από το 2022 αναστολή λειτουργίας του 1ου Δημοτικού σχολείου Βουτών. Επιπλέον, οι τοπικοί σύμβουλοι τόνισαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα στην περιοχή.

Ο Δημήτρης Δουλουφάκης ανέφερε ότι :

«Η συνένωση των δήμων πρώτα με τον Καποδίστρια και έπειτα με τον Καλλικράτη δεν έγινε για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των κοινοτήτων, αλλά για να τους χαρατσώσουν ακόμα περισσότερο μέσω των υψηλών δημοτικών τελών. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν ήρθαν ποτέ πίσω με αντίστοιχα έργα ή υπηρεσίες αλλά κατευθύνθηκαν για τις ανάγκες του κεφαλαίου, για τα κέρδη των λίγων, των ξενοδόχων, των μεγαλοεργολάβων, αφήνοντας σε τρίτη και τέταρτη μοίρα τις ανάγκες των πολλών.

Η υποταγή της απερχόμενης και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών σε αυτή την κατεύθυνση έχει οδηγήσει στην απαξίωση όλης της περιοχής είτε μιλάμε για κοινότητες είτε για τις γειτονιές, η καθεμία με παρεμφερή προβλήματα.

Πιστοί σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι επικεφαλής και των τριών άλλων παρατάξεων. Γι αυτό και δεν έχουν ουσιαστικές διάφορες, ενώ έχουν στα ψηφοδέλτια ανθρώπους που έχουν δώσει διαπιστευτήρια στη μη εξυπηρέτηση των πραγματικών μας αναγκών. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, αντίθετα να αξιοποιήσουμε την πείρα μας και να αμφισβητήσουμε το ότι η παραπάνω κατεύθυνση αποτελεί μονόδρομο!»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους να κάνουν το βήμα και να στηρίξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τη μόνη δύναμη που αμφισβητεί αυτόν τον μονόδρομο. Ενισχύοντας την, διαμορφώνονται προϋποθέσεις για μεγαλύτερους αγώνες για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Κλείνοντας την συνάντηση, ο Δημήτρης Δουλουφάκης έδωσε τόνο αισιοδοξίας με τη φράση του Μπ. Μπρεχτ «Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται, ήδη έχει χάσει». –

voutes3

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση