HomeΕΚΛΟΓΕΣΟ Γιώργης Μαρινάκης εκ νέου υποψήφιος στο δήμο Ρεθύμνου

Ο Γιώργης Μαρινάκης εκ νέου υποψήφιος στο δήμο Ρεθύμνου

Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Συνεχίζουμε μαζί, για να γίνει το Ρέθυμνο όχι απλώς ο τόπος  που πάντα επιστρέφεις αλλά ο τόπος ο οποίος ουδέποτε θέλησες ν’ αποχωριστείς».

Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουλίου 2023, ανακοινώνοντας και επίσημα  την υποψηφιότητα του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Η έναρξη του προεκλογικού αγώνα για την παράταξη «Νέα Αντίληψη» πραγματοποιήθηκε στην μαρίνα της πόλης, όπου ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γιώργης Μαρινάκης έδωσε το ιδεολογικό στίγμα και την στοχοθεσία που τίθεται για την νέα δημοτική περίοδο.

«Πίστευα και πιστεύω ακόμα ότι την ανάπτυξη και την ευημερία που όλοι αποζητούμε για εμάς και τα παιδιά μας, μπορούμε να την χτίσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι, με μελέτη και στοχοπροσήλωση, με σκληρή καθημερινή δουλειά και συνεργασία, κοιτώντας με τόλμη μόνο μπροστά» σημείωσε ο Γιώργης Μαρινάκης για να τονίσει σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ότι ο «Δήμος Ρεθύμνου λειτουργεί με συλλογική, υπερκομματική συνεργασία και εργασία, με τεκμηριωμένες προτάσεις,  τεχνογνωσία, τολμηρές, συνεπείς πολιτικές και πλήρη αντίληψη του διεθνούς και εθνικού γίγνεσθαι σε ένα περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς. Λειτουργεί μόνο με μία Εθνική Ομάδα Ρεθύμνου που αντανακλά όλα αυτά που μας ενώνουν, ικανή να εμπνεύσει αλλά  και να εγγυηθεί την επιτυχία όσων επιδιώκουμε».

Ολόκληρη η ομιλία του Γιώργη Μαρινάκη:

Αγαπητές και αγαπητοί μου φίλες και φίλοι

Πριν από αρκετά χρόνια ξεκίνησα το ταξίδι μου στα κοινά, με την βαθιά πεποίθηση ότι απέναντι στο αύριο του τόπου μας, απαιτείται   μία νέα αντίληψη, ένας απόλυτα διαφορετικός  κώδικας αναφορικά  με τη σχέση του Δήμου με τον πολίτη, αλλά και εμάς των ιδίων, ως πολίτες, με τον τόπο μας.

Ξεκίνησα αυτό το αυτοδιοικητικό ταξίδι,  γνωρίζοντας ότι το Ρέθυμνο είναι ένας ξεχωριστός  τόπος,  με πλούσιο πολιτισμικό και φυσικό φορτίο,  με απίστευτο δυναμικό και προοπτικές, χωρίς όμως να έχει κατακτήσει  το μερίδιο ανάπτυξης και ευημερίας που του άξιζε.

Πίστευα και πιστεύω ακόμα ότι την ανάπτυξη και την ευημερία που όλοι αποζητούμε για εμάς και τα παιδιά μας, μπορούμε να την χτίσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι, με μελέτη και στοχοπροσήλωση, με σκληρή καθημερινή δουλειά και συνεργασία, κοιτώντας με τόλμη μόνο μπροστά, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη της κεντρικής δημόσιας διοίκησης και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πάνω από, όλα μέσα από νέες αντιλήψεις, ζωντανές, διαρκώς εξελισσόμενες, καθαρές, απαλλαγμένες  από διαχρονικές παθογένειες που έχουν πληγώσει κατ’ επανάληψη την χώρα μας.

Όλα αυτά τα χρόνια,  οι νέες αυτές αντιλήψεις κέρδισαν  την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και  μας επέτρεψαν να μεταμορφώσουμε το Ρέθυμνο με πρωτόγνωρο τρόπο και σε βαθμό που αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται διεθνώς.

Πετύχαμε,  με Κυβερνήσεις κάθε χρώματος αλλά και σε αδιανόητες κρίσεις στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, να εδραιώσουμε για το Ρέθυμνό μας,  μία εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία,  να του εξασφαλίσουμε  μία πρωτοφανή ροή χρηματοδοτικών εργαλείων που έδωσαν και δίνουν πνοή στη μελλοντική του εξέλιξη  αλλά και στην δυνατότητά μας να αντιμετωπίζουμε τις έκτακτες και τις σταθερά αυξανόμενες καθημερινές ανάγκες του Δήμου μας.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών … η εμπιστοσύνη αλλά και η καθημερινή συνεργασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ρεθυμνιωτών που όλα αυτά τα χρόνια έχει βάλει στην άκρη προσωπικά ή κομματικά μικροσυμφέροντα, έχει αντιληφθεί την δύναμη που κρύβει ο τόπος μας και στηρίζει με κάθε τρόπο όλα αυτά που τελικά μαζί πετυχαίνουμε.

Εξίσου σημαντικός ήταν και είναι ο ρόλος των στελεχών του Δήμου μας, των αιρετών και των εθελοντών μας, που προσφέρουν καθημερινά το μέγιστο των δυνατοτήτων τους σε αυτό τον κοινό αγώνα.

Αγαπητοί φίλοι,

Γνωρίζετε ότι ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από τα προβλήματα ή απέφυγα τη σκληρή εργασία. Επιλέγω πάντα να είμαι πρώτα χρήσιμος παρά ευχάριστος αλλά αναποτελεσματικός. Διότι πιστεύω στον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Για αυτό άλλωστε, παρά τις εισηγήσεις συνεργατών μου, δεν απάντησα μέχρι σήμερα σε αδιανόητες ανακρίβειες, σε  ισοπεδωτικές παρεμβάσεις  και ανέξοδες κριτικές.

Για εμένα, τη μεγαλύτερη σημασία  έχει  η ανταπόκριση και η συναίνεση των συμπολιτών μου σε κάθε πρόταση που φέρνει το Ρέθυμνο ένα βήμα μπροστά.

Τη μεγαλύτερη αξία,  την αποδίδω στην  επιθυμία άξιων, δημιουργικών και ικανών Ρεθυμνιωτών, να συμμετέχουν στην προσπάθεια μας για τον τόπο που αγαπάμε και ζούμε.

Γνωρίζω ότι η εκ νέου υποψηφιότητα μου κάποιους τους έχει δυσαρεστήσει. Σίγουρα την οικογένεια μου, η οποία παρόλα αυτά, ουδέποτε έπαψε να σέβεται τις επιλογές μου, να με στηρίζει και να μου δίνει δύναμη. Τους ευχαριστώ.

Γνωρίζετε όμως και εσείς, ότι  μέσα σ΄ έναν κόσμο στον οποίο συντελούνται καθημερινά συνταρακτικές αλλαγές, που επηρεάζουν βαθιά τη ζωή μας , από την 4η βιομηχανική επανάσταση και την μετά-covid παγκόσμια οικονομία, μέχρι την κλιματική κρίση και μπροστά σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με νέους όρους στο πεδίο των εθνικών, ευρωπαϊκών αλλά και ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων, όπου κάθε Δήμος θα πρέπει με αυστηρά ανταγωνιστικά κριτήρια να διεκδικήσει πόρους και επενδύσεις, πρέπει να είμαστε παρόντες, διασφαλίζοντας ότι δεν θα μπει φρένο στην αναπτυξιακή ορμή που μαζί έχουμε χτίσει.

Ας μην  γελιόμαστε. Ούτε να εθελοτυφλούμε.

Όλα αυτά που μέχρι προσφάτως,  νομίζαμε ότι δεν μας αφορούν αλλά αποτελούν ευθύνη της κάθε  Κυβέρνησης, διαπιστώσαμε με τον πιο επώδυνο τρόπο, ότι είναι και δική μας υπόθεση.   Διότι καθορίζουν τις ζωές μας.

Σε ένα κόσμο που τα τελευταία χρόνια αλλάζει με δραματικό τρόπο και όπου νέες τάσεις και δυνάμεις διαμορφώνουν ένα αύριο που είναι ήδη εδώ, προσωπικά δεν περίμενα ούτε πρόκειται να περιμένω το μερίδιο λύσεων ή ανάπτυξης που η κάθε  Κυβέρνηση θεωρήσει ότι μας αναλογεί, ή που οι προσωπικές επιλογές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας ή της γραφειοκρατίας των Αθηνών, θα επιτρέπουν.

Αντιλαμβάνομαι ότι για κάποιους,  ο ρόλος του Δημάρχου είναι να ξεροσταλιάζει σε διαδρόμους Υπουργείων για μία χαιρετούρα ή ένα ποστ στο facebook , εκλιπαρώντας για κάποια ένταξη.

Το Ρέθυμνο όμως, εδώ και χρόνια πορεύεται αλλιώς.

Τις λύσεις τις συνθέτουμε και τις διεκδικούμε εμείς οι ίδιοι – πολλές φορές,  πριν ακόμη   το πρόβλημα γίνει ευρέως αντιληπτό .

Αυτό κάναμε με το πρώτο στην Ελλάδα ολιστικό έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης υδάτων και λυμάτων που αναπτύσσουμε αφού εξασφαλίσαμε αρχικά 53 εκατ. ευρώ και έπεται η συνέχεια.

Αυτό κάναμε με την εξασφάλιση των εμβληματικών έργων  του πάρκινγκ, της Φορτέτζας, του Αρχαιολογικού Μουσείου και της θωράκισης του λιμανιού μας.

Αυτό κάνουμε με την διαρκή προσπάθεια διαχείρισης του συνόλου των θεμάτων της καθημερινότητας με προσεκτικές, επιστημονικά τεκμηριωμένες κινήσεις, βλέποντας πάντα την μεγάλη εικόνα και το συλλογικό όφελος.

Αγαπητοί φίλοι,

Ένας Δήμος με υποδομές μίας μικρής πόλης 17.000 κατοίκων που τελικά διαχειρίζεται μία πόλη – κορυφαίο τουριστικό προορισμό – 100.000 κατοίκων και επισκεπτών, που διεκδικεί διαρκώς ολοένα και περισσότερα πολυδιάστατα αναπτυξιακά έργα, με ένα πρωτοφανές για τα μέτρα του Δήμου μας τεχνικό πρόγραμμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, δεν λειτουργεί μόνο με καλές προθέσεις, και πολύ περισσότερο με αντιλήψεις του χθες ή επικοινωνιακούς λαϊκισμούς.

Λειτουργεί με συλλογική, υπερκομματική συνεργασία και εργασία, με τεκμηριωμένες προτάσεις,  τεχνογνωσία, τολμηρές, συνεπείς πολιτικές και πλήρη αντίληψη του διεθνούς και εθνικού γίγνεσθαι σε ένα περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς.

Λειτουργεί μόνο με μία Εθνική Ομάδα Ρεθύμνου που αντανακλά όλα αυτά που μας ενώνουν, ικανή να εμπνεύσει αλλά  και να εγγυηθεί την επιτυχία όσων επιδιώκουμε .

Με αυτό το σκεπτικό, μαζί με τους συνεργάτες μου, τα στελέχη της Νέας Αντίληψης, αποφασίσαμε να ζητήσουμε, ακόμα μία φορά, την εμπιστοσύνη και στήριξη των συμπολιτών μας,   την  επιβεβαίωση τους, την ήδη εκφρασμένη με λόγο και πράξεις αποδοχή τους,   τη συμμετοχή τους στο ταξίδι που μοιραζόμαστε εδώ και τόσα χρόνια.

Το επόμενο διάστημα, θα συζητήσουμε αναλυτικά για όλα όσα καταφέραμε υπό τις σκληρές συνθήκες της  πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και της συνεπακόλουθης ακρίβειας που επηρέασε και επηρεάζει κάθε νοικοκυριό, κάθε επιχείρηση αλλά και κάθε Δήμο.

Θα συζητήσουμε αναλυτικά  και, όπως πάντα, με διαφάνεια, ειλικρίνεια  και  αξιόπιστα στοιχεία,   για όλα όσα έχουμε σχεδιάσει, για όλα όσα έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις, για όλα όσα είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε.

Θα συζητήσουμε για το πώς θα διεκδικήσουμε και θα εξασφαλίσουμε μερίδιο από το παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την πατρίδα μας, ιδίως ενόψει της αποκατάστασης της επενδυτικής βαθμίδας,  η οποία δεν είναι ένας απόμακρος δημοσιονομικός όρος αλλά πολλαπλασιαστής των προοπτικών όλων μας.

Θα συζητήσουμε για κάθε πτυχή της αναπτυξιακής δυναμικής του Ρεθύμνου και των Ρεθυμνιωτών, για τον πολιτισμό και την παιδεία, για τον τουρισμό και το εμπόριο, για το επιχειρείν και την προώθηση της καινοτομίας, για την αντιμετώπιση νέων αναδυόμενων προκλήσεων στην καθημερινότητα της πόλης και των χωριών μας .

Θα συζητήσουμε με τους συμπολίτες μας για όλα όσα τους προβληματίζουν ή πολλές φορές τους απογοητεύουν

Θα τους  ακούσουμε και είμαστε βέβαιοι ότι και εκείνοι θα μας ακούσουν.

Θα αναζητήσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, διότι για εμάς μόνο έτσι μπορούμε να κατακτήσουμε όλα όσα μπορούμε, θέλουμε και αξίζουν σε μας και τα παιδιά μας.

Ξεκινάμε, λοιπόν, πάλι όλοι μαζί, για να διευρύνουμε τον  αναπτυξιακό κύκλο που έχουμε εγκαινιάσει στον τόπο μας.

Συνεχίζουμε μαζί, για να γίνει το Ρέθυμνο όχι απλώς ο τόπος  που πάντα επιστρέφεις αλλά ο τόπος ο οποίος ουδέποτε θέλησες ν’ αποχωριστείς.

Ευχαριστώ από καρδιάς  όλα τα στελέχη της Νέας Αντίληψης για την πίστη τους και τη συμπόρευση τους, ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για την υποστήριξη τους , ευχαριστώ όλους και όλες εσάς για την αποψινή σας παρουσία και τη συνεργασία σας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση