HomePost ItΓ. Μαρινάκης: Συναντήσεις με Λιβάνιο και Σκυλακάκη

Γ. Μαρινάκης: Συναντήσεις με Λιβάνιο και Σκυλακάκη

Στο τραπέζι των συζητήσεων η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε διαδοχικές υπηρεσιακές συναντήσεις με τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών,  με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και με στελέχη της ΕΔΕΥΑ, θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης/Πρόεδρος ΕΔΕΥΑ/ Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης  κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος αναχωρεί για την Αθήνα το πρωϊ της Τρίτης 2 Απριλίου όπου και θα παραμείνει μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου.

Αντικείμενο των προγραμματισμένων συσκέψεων αποτελεί η ολιστική πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση του συνόλου των υδάτων, η οποία βασίζεται σε μελέτη που εκπόνησε  η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την ΕΔΕΥΑ και την ΕΕΤΑΑ.

Ειδικότερα,  την Τρίτη 2 Απριλίου ο κ. Μαρινάκης ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ μαζί με στελέχη της Ένωσης , έχουν συνεργασία με την ηγεσία της ΚΕΔΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Την  Τετάρτη 3 Απριλίου, θα γίνει σύσκεψη του  Προέδρου κι εκπροσώπων της ΕΔΕΥΑ για το θέμα των Επιτροπών Πολιτικής της ΚΕΔΕ. Αργότερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση εκπροσώπων της ΚΕΔΕ και της ΕΔΕΥΑ  με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θ. Σκυλακάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν εκ νέου οι  προτεινόμενες για ένταξη στο  νομοσχέδιο από το ΥΠΕΝ, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των  ΔΕΥΑ και την αντιμετώπιση των συναφών προβλημάτων των μικρών Δήμων.

Την προσεχή Πέμπτη 4 Απριλίου,   ο Δήμαρχος θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΔΕΥΑ στην Αθήνα και θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Λελεδάκης Δημήτρης.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση