HomeΚΡΗΤΗΗ Coca-Cola στην Ελλάδα & τα Super Market Χαλκιαδάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των υδατικών πόρων

Η Coca-Cola στην Ελλάδα & τα Super Market Χαλκιαδάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των υδατικών πόρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas), με στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στο Ηράκλειο Κρήτης γύρω από την ορθή διαχείριση του νερού, ενώνει τις δυνάμεις της με τα Super Market Χαλκιαδάκης και μαζί υποστηρίζουν τις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος προστασίας υδατικών πόρων «Zero Drop».

Στο πλαίσιο αυτό, η Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) δημιουργεί ένα νέο εκπαιδευτικό παιχνίδι που αποτελεί μέρος μιας σύγχρονης βιωματικής προσέγγισης και θα διαμοιραστεί σε 80 δημοτικά σχολεία του Νομού Ηράκλειου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενισχύοντας το έργο των δασκάλων της περιοχής.

chalkiadakis_cocacola_3

Πρόκειται για ένα επιδαπέδιο εκπαιδευτικό παιχνίδι για τη σημασία της προστασίας του νερού, μια παραλλαγή του αγαπημένου ‘φιδάκι’, το οποίο θα  εστιάζει στις προκλήσεις της διαχείρισης του νερού στον νησιωτικό χώρο.

Οι μαθητές, μέσω του συναγωνισμού και της διασκέδασης, θα καλούνται να απαντήσουν ερωτήσεις όπως «Ποιο είναι το ποσοστό του γλυκού νερού στον πλανήτη μας;» ή «Ποιος είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής νερού στο σπίτι μας;» κι έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να ακονίσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να αφομοιώσουν πρακτικές εξοικονόμησης νερού που μπορούν εύκολα να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του «Ζero Drop» έχουν υλοποιηθεί επίσης εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από την ολοκληρωμένη διαχείριση του νερού σε αγρότες της περιοχής, αλλά και σε μαθητές Δημοτικού, με επισκέψεις στα Δημοτικά Σχολεία της Κοινότητας Βουτών και Προφήτη Ηλία.

chalkiadakis_cocacola2

Μέσω του προγράμματος «Zero Drop», η Coca-Cola στην Ελλάδα εκτείνει το συνολικό της αποτύπωμα στην Κρήτη, συμβάλλοντας στην προστασία των υδατικών πόρων του νησιού. Χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, εξοικονομούνται ετησίως εκατομμύρια λίτρα νερού, προς όφελος των κατοίκων, των αγροτών και συνολικά της τοπικής κοινότητας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η Coca-Cola στην Ελλάδα επενδύει σταθερά τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.gwp.org/en/GWP-Mediterranean/zero-drop/zero-drop-heraklion/gr/

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για όλες τις πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Χαλκιαδάκης Α.Ε., ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

https://www.xalkiadakis.gr/el/neachalkiadakis_cocacola_1200x1200

Διαφήμιση
Διαφήμιση