HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Coca Cola και Nestle γιοκ από τη Βουλή λόγω φιλοϊσραηλινού προφίλ

Τουρκία: Coca Cola και Nestle γιοκ από τη Βουλή λόγω φιλοϊσραηλινού προφίλ

Στα εστιατόρια και τα καφέ του κοινοβουλίου στην Αγκυρα δεν θα σερβίρονται προϊόντα εταιρειών που υποστηρίζουν το Ισραήλ, με απόφαση του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, ύστερα από δημόσια κατακραυγή και σχετικά αιτήματα του κοινού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η τουρκική Βουλή αφαίρεσε προϊόντα της Cοca Cοla και της Nestle από τα εστιατόρια και τα καφέ της, λόγω της φερόμενης υποστήριξης των δύο εταιρειών τους προς το Ισραήλ, εν μέσω της πολύνεκρης σύγκρουσης στη Γάζα, σύμφωνα με δήλωση του κοινοβουλίου και πηγής που επικαλείται το Reuters.

 Οι δύο εταιρείες δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες σε αίτημα για σχολιασμό.
«Αποφασίστηκε ότι τα προϊόντα των εταιρειών που υποστηρίζουν το Ισραήλ δεν θα πωλούνται σε εστιατόριακαφετέριες και τεϊοποτεία στις εγκαταστάσεις του κοινοβουλίου», ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι την απόφαση έλαβε ο πρόεδρος του σώματος Νουμάν Κουρτουλμούς, χωρίς να προσδιορίζει εταιρείες.

Κοινοβουλευτική πηγή είπε ότι τα αναψυκτικά Coca-Cola και ο στιγμιαίος καφές Nestle ήταν οι μόνες μάρκες που αφαιρέθηκαν από το μενού, συμπληρώνοντας ότι η απόφαση λήφθηκε ως απάντηση στο αίτημα του κοινού.

«Το γραφείο του προέδρου του κοινοβουλίου δεν έμεινε αδιάφορο στη δημόσια κατακραυγή και αποφάσισε να αφαιρέσει προϊόντα αυτών των εταιρειών από το μενού των καφέ και των εστιατορίων στο κοινοβούλιο», είπε η πηγή.

Και οι δύο εταιρείες έχουν κατονομαστεί σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες από Τούρκους ακτιβιστές που καλούν σε μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων και δυτικών εταιρειών που θεωρούν ότι υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει επικρίνει δριμύτατα τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα και τη δυτική υποστήριξη προς το Τελ Αβίβ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση