HomeΕΛΛΑΔΑΦίλης: Στηρίζουμε τους βουλευτές μας στη μειονότητα – Η συζήτηση πρέπει να κλείσει με πολιτική συγγνώμη της ΝΔ

Φίλης: Στηρίζουμε τους βουλευτές μας στη μειονότητα – Η συζήτηση πρέπει να κλείσει με πολιτική συγγνώμη της ΝΔ

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους βουλευτές μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το θέμα πρέπει να κλείσει με μια συγγνώμη πολιτική της ΝΔ, της κ. Μπακογιάννη, του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σκέρτσου», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη.

Αναλυτικά ο κ. Φίλης τόνισε: «Το θέμα πρέπει να κλείσει με μια συγγνώμη πολιτική της ΝΔ, της κ. Μπακογιάννη που πήγε πάνω και είπε αυτά τα απαράδεκτα «ψηφίστε μας για να σας βοηθήσουμε», του κ. Μητσοτάκη ο οποίος έχει κάνει με ΚΥΠατζίδικες μεθόδους δυστυχώς αυτά που έχει κάνει και βεβαίως από τον κ. Σκέρτσο που μίλησε για εθνική εξαίρεση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθαρή θέση: Η μειονότητα είναι μουσουλμανική με τρεις συνιστώσες: η μια είναι τουρκογενής, η άλλη είναι πομακική και η άλλη είναι Ρομά.

Οι πολίτες της Θράκης έχουν δικαίωμα ατομικού αυτοπροσδιορισμού ως μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας. Οι βουλευτές μας δεν εκπροσωπούν ούτε ένα μέρος της μειονότητας, ούτε τη μειονότητα, ούτε μόνο τη Ροδόπη. Με βάση το Σύνταγμα εκπροσωπούν όλο το Έθνος τόνισε ο κ. Φίλης.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «ο κ. Αχμέτ Ιλχάν το 2006 δήλωσε ότι είναι τουρκική μειονότητα. Όταν ήταν υποψήφιος με την κ. Μπακογιάνη έλαβε στη Ροδόπη το κόμμα της 18% την ώρα που σε όλη την Ελλάδα λάμβανε γύρω στο 2,5%. Επίσης, ο κ. Μποράν πέρσι είχε δηλώσει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα. Δεν είναι πρώτη φορά που ακούγονται τέτοια» σχολίασε/

Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους δύο βουλευτές: Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους βουλευτές μας. Είναι χρόνια μέλη του κόμματός μας, τους ξέρουμε. Εμείς πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης που θέλει ο κ. Μητσοτάκης δεν υπογράφουμε. Αυτά τα ζήταγε ο Μιχαλολιάκος».

Τέλος, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης τα κάνει αυτά για να μαζέψει τις ακροδεξιές ψήφους σε όλη την Ελλάδα και θέλει επίσης να αποπροσανατολίσει την πολιτική συζήτηση η οποία θα έπρεπε να είναι για την υγεία, την παιδεία, τα προβλήματα της καθημερινότητας και όχι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι «το θέμα θα μπορούσε να είχε τελειώσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί επί του θέματος. Αν δεν μιλούσε η ΝΔ θα είχαμε δύο βουλευτές στη Βουλή που θα μιλούσαν για τουρκική μειονότητα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση