HomeΓΝΩΜΕΣΗ κρυφή εξομολόγηση του κομματάρχη!

Η κρυφή εξομολόγηση του κομματάρχη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Του Κωστή Μουδάτσου

Κάθομαι περασμένη ώρα στο γραφείο του κόμματος και κάνω τον απολογισμό της μέρας. Τηλέφωνα, συσκέψεις, τηλεδιασκέψεις, συναντήσεις, φωνές, συνεντεύξεις, υποσχέσεις, ταξίματα, μοίρασμα εργασιών και ψηφοδελτίων.

Και σοφός και άσοφος! Απαλλάχτηκα από εσωκομματικούς αντιπάλους και ρίχνομε στη πειρατεία της ψηφοσυλλογής! Αυταπόδεικτο, ιερό και αναμφισβήτητο!
Ένα μόνο με απασχολεί.

Να μην κάνω κάτι που δεν αρέσει στον αρχηγό μου. Ποτέ μου δεν τον έχω αδικήσει. Κακό λόγο δεν έχω πει παρά μόνο ύμνους και προσευχές κάνω!

Τώρα θα έρθει στη πόλη μας σαν πρωθυπουργός. Βάλαμε τις εφημερίδες να γράφουν και τις τηλεοράσεις να το διαλαλούν. Παντού η γελαστή και ανέμελη προσωπογραφία του.

Στα social media γεμίσαμε αναρτήσεις. Πανικός! Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και οι δρόμοι γιόμισαν αφίσες! Εμείς οι κομματάρχες και τα επιτελεία αλλά και η κρατική μηχανή έχομε χάσει τον ύπνο μας!
Ο αρχηγός είπε και λάλησε, «Η νίκη είναι δυο φορές νίκη, εάν ο νικητής νικήσει και στην περιφέρεια σας! Εάν κερδίσομε στην περιφέρεια σας θα ανταμειφτείτε διπλά και τρίδιπλα.

Να είστε μπροστά στο κόσμο ηγέτες σεμνοί και να καμαρώνετε για τα επιτεύγματα μας και στο παρασκήνιο πιο επιθετικοί και από το λύκο!

Στη νύχτα οι λύκοι βγαίνουν από τα κλουβιά και τι πιο όμορφο από το πήδημα τους στα πρόβατα που δεν μπαίνουν στο μαντρί.

Απευθύνομε προσκλητήριο στους οπαδούς και τα οργανωμένα μέλη και σε κάθε οπαδό που πιστεύει στο πατριωτισμό της ευθύνης και τον εκσυγχρονισμό της δημιουργίας! Είμαστε ομάδα με αρχηγό!

Πρώτος εγώ και πίσω μου εσείς όλοι! Οι αντίπαλοι μας δεν έχουν αρετές και αρχές. Δεν αμφιβάλλω. Αν τα νούμερα το επιτρέψουν δεν θα διστάσουν να μας βάλουν στο στόχαστρο και να συνεργαστούν! Έχουν διπλό στόχο που συνιστά όλεθρο για όλους μας!

Μιλάμε για πολιτική τερατογένεση κι αυτό δεν θα το επιτρέψω! Να είστε πολύ προσεχτικοί! Μακριά από τα βαρίδια της παραλυσίας από μια αταίριαστη κυβερνητική συνεργασία!

Οι εύκολες διαμαρτυρίες εύκολα γίνονται οδυνηρές μαρτυρίες!

Στη μάχη της επικοινωνίας έχομε το πάνω χέρι! Εδώ τα δικά μας είναι δικά μας και τα δικά τους πάλι δικά μας! Για αυτό το νου σας. Έχομε το σχέδιο και θα το εφαρμόσετε πιστά! Τα δίκαια μας είναι δίκαια όλου του έθνους!»

Πώς να γίνει δηλαδή; Τι να κάνομε; Έχει παντού ανθρώπους! Ότι κι αν πούμε το ξέρει πριν ξεστομίσομε μια λέξη. Μα που τα ξέρει όλα; Μεγάλος μάγκας, Θεός! Είμαι αρχηγόεικονολάτρης! Ολοχάσκωτος τον ακούω.

«Ξέρω, ξέρω… δείξτε χαρά και κρύψετε την αγωνίας σας! Να είστε διασκεδαστικοί και να τάζετε ότι ποθεί ο καθένας! Τι θέλει; Ότι θέλει εσείς. Μετά τη νίκη θα δώσομε κλάμα σε όσους στέκονται απέναντι και σε όσους μας ειρωνεύονται!

Απλά τα λόγια μου. Είναι μέγα το έργο που θα προσφέρετε στην παράταξη και βέβαια στον εαυτό σας! Οι φιλίες μας είναι οι ψήφοι μας! Σε όποιους δεν ψηφίζουν, βγάλτε φωνακλάδες και στα παρασκήνια το λύκο αμολείστε!

Είμαστε εξουσία ή δεν είμαστε!»
Είναι πολλά τα έξοδα κύριε πρωθυπουργέ! Ο κόσμος δεν ξοδεύει και μας βρίζει . Πως θα πάμε γυρεύοντας.

Σαν τους λέω για το όραμα σας, τσιρίζουν σαν να βλέπουν εφιάλτες!
«Δώστε υποσχέσεις! Τάζοντας και μοιράζοντας! Μετά τη νίκη θα έρθει η ανακούφιση που θα είναι τεράστια!

Όποιος δείξει προεκλογικά προθυμία θα ανταμειφθεί! Χωρίς αμφιβολία η νίκη θα είναι διπλή! Μια για το κόμμα και ακόμη μια για τους δικούς μας ψηφοφόρους!

Τι θέλουν οι ψηφοφόροι; Χρήματα, θέσεις, αναθέσεις; Ότι θέλουν θα έχουν μετά τη νίκη! Επιπλέον διαθέτομε τις τέχνες της φλυαρίας και επιδέξιες δικαιολογίες.

Για όλα φταίνε οι άλλοι, οι παλιοί! Όλοι οι χρηματολάγνοι μας τριγυρίζουν και μας καλοπιάνουν για να πάρουν μερτικό. Χωρίς νίκη θα μείνουν όλοι με τη τρέλα της απώλειας!

Γιαυτό ας δουν την εξουσία μας, σαν ωραία γυναίκα που την επιθυμούν τρελά όλοι τους! Αν χάσομε να τους πείτε τι έχει να γίνει! Δώστε φόβο και κίνδυνο! Η παραπλάνηση είναι χαριτωμένη τέχνη! Η τρομολαγνεία εξίσου αποδοτική!

Οι ψηφοφόροι χρειάζονται φανατισμό, χρήμα, περιουσία και εθνική θρησκεία! Τι προτιμούν; Ευδαιμονία ή να υποφέρουν στη κόλαση των αντιπάλων μας!»
Γρήγορη η γλώσσα του αρχηγού!

Έτρεχε σαν άλογο στον ιππόδρομο για την κούρσα της εξουσίας. Καλώς να ορίσει ξανά η εξουσία και μετά θα ταξιδεύω με πολλά χρήματα και σαν άνθρωπος που θα κάνω ότι λατρεύω. Θα κάνω τη ζωάρα μου σαν γκόμενος πολυτελείας στα πιο ακριβά στέκια!

Όποιος γκρινιάζει μοιάζει με πεινασμένο κοράκι ενώ οι γύρω μου θα μου εύχονται με γλώσσα σαν του παπαγάλου. Όρκο θα παίρνουν για να τους χαρίσω την εύνοια μου, που έχω λόγω της εύνοιας του αρχηγού μου!

Έτσι μου αρέσει και γιαυτό ψηφίστε το διαμάντι μας! Κρατώ τεφτέρι και ξέρω να γίνομαι γλυκός γλυκύτερος!

Μα την αλήθεια, αλήθειες σας υπόσχομαι. Σας διατάσσω στο όνομα της υποχρέωσης που υποχρεούστε να μου έχετε. Ψήφο και μούγκα κι έχω γνώση για μετά! Πας, πας, σε εμάς θα πας, θες δε θες! Δυο πίστες έχω.

Τον αρχηγό και την καλή ζωή που θα μου χαρίσει, εάν ξανακερδίσομε την εξουσία. Εσείς από μένα θα κερδίσετε εάν είστε πιστά αφοσιωμένοι στην αφοσίωση μου!
Για τον αρχηγό πεθαίνω και ότι πει εκείνος!

Τέχνη είναι να είσαι έτοιμος σαν παλαιστής που ξέρει να αγωνίζεται σε στημένους αγώνες. Ελπίζω οι ψηφοφόροι να μου δώσουν χαρές που και εκείνοι θα έχουν μερτικό!

Τους αντιπάλους δεν έχω καιρό ούτε να τους ακούω, ούτε να τους βάλω μυαλό και βέβαια ούτε να τους ανεχτώ. Αυτοί αδικούν τους εαυτούς τους!

Στα δύσκολα ερωτήματα έχομε μάθει να αλλάζομε κουβέντα με ότι γλυκαίνει τα αυτιά του κόσμου και φανατίζει τους δικούς μας. Έχω γερό μάτι και τα βλέπω όλα. Ακόμη πιο γερό μάτι έχει ο αρχηγός που τα ξέρει όλα πριν από εμάς.

Γερό μάτι, δυνατή όσφρηση και μυρίζεται τα πάντα όλα. Εμείς τι να κάνομε; Τον παινεύομε και δουλεύομε για αυτόν! Ότι κι αν κάνει, πρέπει να τον υμνούμε και να προσευχόμαστε για αυτόν!

Οι ψηφοφόροι είναι άβουλοι γιαυτό αποφασίζομε εμείς για αυτούς.

Άβουλος νους και κάνω διπλό κόπο, αλλά η πλάνη με το χρήμα κάνουν χρυσές δουλειές! Άστον τον Επίκτητο να λέει ότι την ελεύθερη βούληση δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει!

Αστείος και ανυποψίαστος. Χωρίς εξουσία δεν υπάρχει χρήμα και χωρίς χρήμα όλα σωριάζονται και διαλύονται…
Βρε αθεόφοβοι τη ψήφο σας θέλω! Με κάθε τρόπο γιατί στις εκλογές δεν υπάρχει ασημένιο μετάλλιο! Η κερδίζεις ή χάνεις. Κι αν χάσεις μένεις εκτός του νυμφώνα της εξουσίας! Με πας και χωρίς πας, πουθενά δεν πας χωρίς τη νίκη!

Κι εγώ έχω ακόμη μια δυσκολία. Πως θα καταφέρω τον αρχηγό μου για να καταστρώσω σχέδια ώστε να εξυπηρετούνται και ο ηγέτης μου αλλά και το δικό μου μέλλον! Αν χάσομε τις εκλογές δεν πρέπει να ζούμε με το άγχος της χρεωκοπίας.

Δούλος στον ηγέτη μου αλλά αφέντης στην τζέπη μου! Όλοι θέλουν μερτικό και με καλοπιάνουν αλλά και το δικό μου μέλλον απαιτεί να έχω τις δικές μου ευκαιρίες!

Τι διάολο κομματάρχης είμαι εάν δεν έχω δύναμη, χρήμα και εξουσία για να πείθω.

Έτσι είναι όπως σας βλέπω και με βλέπετε! Μην λένε μετά κάποιοι για κάποιον, κάπου και κάποτε και να γελούν ειρωνικά!
Τα παιγνίδια μας δεν είναι παραμύθια.

Είναι της δικής μας εξουσίας η αλήθεια. Αφήστε πόρτες ανοιχτές να μπούνε τα σκοτάδια! Ακόμη και οι προλήψεις με τις δεισιδαιμονίες εάν διευκολύνουν την επικοινωνία μας έχουν τεράστια αξία. Πω πω πω τι σκέφτομαι!

Φαντάζεστε να μην κερδίσομε τις εκλογές… Να χάσομε την εξουσία… Ξελιγωμένοι θα μείνομε και πολλοί οπαδοί θα λιποταχτήσουν.

Οι γυναίκες θα μας γυρίζουν τη πλάτη και οι ψηφοφόροι θα μας βασανίζουν. Χωρίς κυβέρνηση θα γίνομε… άστα… και το όργανο θα μας σφραγίσουν. Άχρηστους θα μας καταντήσουν.

Ευτυχώς οι αντίπαλοι δεν θα εκλεγούν από αντίπαλους ψηφοφόρους που δεν θα πάνε να ψηφίσουν! Χα χα χα… και μετά θα λένε ότι οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται επειδή οι καλοί πολίτες δεν πάνε να ψηφίσουν! Κι αν πάνε;

Παιδεύομαι από το άγχος και την αγωνία! Τότες ανάμεσα στους αλλουνούς κι εμείς θα βασιλέψομε…. τρώγοντας χυλόφτες με ξύδι… κι ο χωριάτης θα μας παίζει τη ντενέκα! Ας κρατηθώ αλάργο από τέτοιες ζοφερές σκέψεις!

Οι πολίτες νομίζουν ότι όλοι είμαστε το ίδιο, ενώ εμείς πάμε με τους δικούς μας στο φάγωμα της θροφής, που χαρίζει ζωή χαρισάμενη!
Μόλις ανεχάσκησα να πω τις αγωνίες μου στον αρχηγό, μου άστραψε δυο χαστούκια ξεγυρισμένα που με άφησαν ολοχάσκωτο.

Με κατηγόρησε ότι τον υπονομεύω. Με απείλησε ότι θα με αποκαθηλώσει. Και το χειρότερο από όλα ότι θα μου κόψει τη μάσα και θα με δώσει με όλα τα μέσα στους ψηφοφόρους για όσα έχω κάνει .

Έτσι και το κόμμα θα καθαρίσει και εκείνος θα συνεχίσει με τα άλογα που τραβούν το κάρο! Άκουσον, άκουσον! Όλα τα έχει καταγραμμένα!

Μα τι έχω κάνει; Ότι με διατάσσει κάνω! Ότι προστάζει ο κύβερνος προστάζω! Τρελός ο κόσμος των ψηφοφόρων και θα με κατασπαράξει. Μόνο οι τρελοί έχουν λογική στη τρέλα των ψηφοφόρων! Δεν ξαναμίλησα!

Μόνο η προσφορά θα με σώσει αλλιώς βλέπω να μένω απένταρο και άφραγκο στοιχείο, που ούτε οι εργολάβοι θα μου προσφέρουν το κερδοφόρο λαχείο. Χμ! ότι κάνουν οι άλλοι πρέπει να ευνοεί και εμένα κι εγώ να ευνοώ τον κύβερνο μου! Έτσι η κυβέρνηση θα κάνει τους ψηφοφόρους της χαρούμενους!
Τι λένε πάλι οι ανόητοι αντίπαλοι! Ακρίβεια! Άσε να λένε ότι λένε γιατί ντρέπονται για την άθλια κατάντια τους. Είναι αναπόφευκτο γεγονός και ο αρχηγός το εμφανίζει σαν παγκόσμιο αναπόφευκτο γεγονός! Αφού είναι έτσι, έτσι είναι! Σκοπός και επιθυμία είναι η εξουσία.

Σαν ο αρχηγός είναι κυβερνήτης, τότε στους ψηφοφόρους χαρίζει ελπίδες! Το τάξιμο και οι υποσχέσεις ταξιδεύουν πιο γρήγορα και από το φως! Θα κερδίσομε το πόλεμο εάν ψήσομε τους ψηφοφόρους. Τώρα πρέπει να κερδίσομε το πόλεμο των εκλογών.

Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο! Αλλά οι ψηφοφόροι είναι αριθμημένα απρόσωπα φαντάσματα που θα τα δέσομε στην αλυσίδα του αρχηγού! Τέλεια! Οι δικές τους ατέλειες κάνουν τη δική μας τελειότητα!
Βέβαια βλέποντας ποιος είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός νομίζω ότι κι εγώ θα μπορούσα να εκλεγώ πρωθυπουργός! Αυτό το τελευταίο το κρατώ κρυφό και θα το πω μετά τις εκλογές αν χάσομε…

Ξέρω ότι μετά τις χαμένες εκλογές οι νάρκισσοι παραδίνονται στη λήθη και όσοι τους υμνούν παπαγαλίζοντας θα χαθούν από τη πιάτσα, μέχρι να βρουν νέο αρχηγό για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες, με το αζημίωτο βέβαια!

Σε λίγο καιρό όλοι ξεχνούν και όλα λησμονούνται και όλα αρχίζουν από την αρχή. Το ψέμα με το χρήμα είναι πάρα πολύ όμορφα!

Μετά την νίκη του παλιού ή του νέου αρχηγού θα σηκώσομε ψηλά τα κρασοκύπελλα και θα ριχτούμε στα τρελά γλεντοκόπια, νέες χαρές κυνηγώντας!

Αυτά είναι τα βάσανα που σας λέω και τώρα φεύγω, στο σπίτι μου να πάω, για να αναπληρώσω τις δυνάμεις μου. Πρέπει να κρατάω τη φωτιά αναμμένη γιατί αν σβύσει θα γίνει στάχτες!

Κωστής  Μουδάτσος

Διαφήμιση
Διαφήμιση