HomeΚΟΣΜΟΣΑκτιβιστές για το κλίμα πέταξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου – Δείτε βίντεο

Ακτιβιστές για το κλίμα πέταξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου – Δείτε βίντεο

Ένας 29χρονος και μια 20χρονη οι δράστες του νέου χτυπήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν σταματούν τις ακτιβιστικές τους δράσεις τα μέλη της οργάνωσης Just Stop Oil με δύο εξ αυτών το μεσημέρι της Δευτέρας να βάζουν στο στόχαστρο με… τούρτα το κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό.

Στο βίντεο φαίνονται οι δύο ακτιβιστές να πλησιάζουν τα κέρινα ομοιώματα της βασιλικής οικογένειας – του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας συζύγου του, Καμίλας, του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον – με τον έναν εξ αυτών να φωνάζει «είναι η ώρα για δράση».

Παρά τις φωνές των παριστάμενων να σταματήσουν οι δύο ακτιβιστές δεν σταμάτησαν με την γυναίκα να απευθύνει ένα λογύδριο για την κλιματική αλλαγή και τον άνδρα σύντροφό της να πετάει την τούρτα στο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου.

Σύμφωνα με την οργάνωση Just Stop Oil οι δύο δράστες της τελευταίας αυτής δράσης είναι η 20χρονη Eilidh McFadden από τη Γλασκώβη και ο 29χρονος Tom Johnson από το Σάντερλαντ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail οι δύο ακτιβιστές είχαν αγοράσει εισιτήρια για να μπουν στο μουσείο της Μαντάμ Τισό και φορούσαν μαύρες μπλούζες κάτω από τις οποίες είχαν καλύψει τα λευκά t-shirts με το έβλημα της οργάνωσής τους.

Πρόκειται για την ίδια ομάδα μέλη της οποίας είχαν πετάξει πριν από μερικές ημέρες ντοματόσουπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση