HomeHL-WorldΓερμανία: Υποχρεωτική ξανά η μάσκα από το φθινόπωρο, υπό τον φόβο νέου κύματος κορωνοϊού

Γερμανία: Υποχρεωτική ξανά η μάσκα από το φθινόπωρο, υπό τον φόβο νέου κύματος κορωνοϊού

Τα νέα μέτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα επιβάλει η Γερμανία το φθινόπωρο.

Το υπουργικό συμβούλιο του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ενέκρινε την Τετάρτη νομοθεσία που διασφαλίζει ότι τα βασικά προστατευτικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, όταν αναμένονται περισσότερα κρούσματα του ιού.

Η παρουσίαση των κανόνων – η οποία περιλαμβάνει επίσης τη νέα υποχρέωση χρήσης μάσκας προσώπου τύπου N95 σε όλα τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με τρένο και λεωφορείο καθώς και με αεροπλάνα – συνέπεσε με τη δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν τον καγκελάριο και τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας σε πτήση προς τον Καναδά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα χωρίς να φορούν μάσκες.

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις για υποτιθέμενα διπλά μέτρα και σταθμά για τους πολιτικούς και τους απλούς ανθρώπους. Επί του παρόντος, οι ιατρικές μάσκες προσώπου είναι υποχρεωτικές σε αεροπλάνα και μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γερμανία, αν και συνιστώνται μάσκες τύπου N95.

Τα μέτρα που θα επιβάλει η Γερμανία για τον περιορισμό του κορωνοϊού

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σκληρότερα μέτρα παρέμβασης ενόψει του αναμενόμενου νέου κύματος λοιμώξεων από κορωνοϊό αυτό το φθινόπωρο.

Αυτά τα μέτρα, που θα ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου έως και τις 23 Απριλίου 2023, περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2 σε αεροπλάνα και τρένα μεγάλων αποστάσεων σε όλη τη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 14 ετών, καθώς και το προσωπικό, θα επιτρέπεται να φορούν ιατρικές μάσκες.

Οι μάσκες FFP-2 θα είναι υποχρεωτικές σε κλινικές και οίκους ευγηρίας σε όλη τη Γερμανία και θα απαιτείται απόδειξη αρνητικού τεστ Covid πριν από την είσοδο.

Για την είσοδο σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και κέντρα αποκατάστασης είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας FFP-2 και η διενέργεια τεστ. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους.

Οι ομοσπονδιακές πολιτείες θα μπορούν να επιβάλλουν περαιτέρω μέτρα από την 1η Οκτωβρίου έως τις 7 Απριλίου, ανάλογα με το επίπεδο της διασποράς του ιού.

Αυτά τα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε τοπικά λεωφορεία και τρένα και σε άλλους εσωτερικούς χώρους προσβάσιμους από τους πολίτες.

Θα υπάρξει υποχρεωτική εξαίρεση από την απαίτηση για μάσκα εάν ένα άτομο μπορεί να παρουσιάσει αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής όταν παρακολουθεί πολιτιστικές, ψυχαγωγικές ή αθλητικές εκδηλώσεις και σε εστιατόρια.

Επιπλέον, μπορεί να επιτρέπονται εξαιρέσεις από την απαίτηση για μάσκα με στοιχεία ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχει αναρρώσει.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση