HomeHL-SportsΠετρούνιας: «Ξεχωριστό το χρυσό μετάλλιο γιατί με είδαν πρώτη φορά ζωντανά τα παιδιά μου»

Πετρούνιας: «Ξεχωριστό το χρυσό μετάλλιο γιατί με είδαν πρώτη φορά ζωντανά τα παιδιά μου»

Οι δηλώσεις του πρωταθλητή Ευρώπης στους κρίκους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο απόλυτος βασιλιάς των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε τον τίτλο του και «έγραψε ιστορία» στο Μόναχο, αφού κατέκτησε για έκτη φορά στην καριέρα του το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ για έναν σπεσιαλίστα οργάνου, το οποίο μοιράζεται με τον Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι, έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης στον πλάγιο ίππο.

Μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του Ρίο το 2016 μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, εξήγησε τους λόγους που θεωρεί το συγκεκριμένο μετάλλιο ξεχωριστό.

«Ξεκάθαρα ήρθα στο Μόναχο γι’ αυτόν τον λόγο και μόνο. Δεν υπάρχει άλλος αγώνας φέτος για εμένα γιατί δεν πρόλαβα τους αγώνες της πρόκρισης για το Παγκόσμιο γιατί ήμουν χειρουργημένος. Είναι ένα ξεχωριστό μετάλλιο, το 6ο, προχωράμε δυνατά. Ξεχωριστό μετάλλιο και γιατί προέρχομαι από χειρουργείο, λιγότερο από 10 μήνες. Ξεχωριστό μετάλλιο γιατί ήταν εδώ τα παιδιά μου και για πρώτη φορά με είδαν live σε αγώνα, τα δύο μωρά μου, τα κορίτσια μου και η Βασιλική. Ξεχωριστό μετάλλιο για πολλούς λόγους και σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια καλή τριετία και λιγότερο, στο δρόμο για το Παρίσι», είπε αρχικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Για το λόγο που ήταν συγκινημένος κατά την απονομή: «Γιατί πρόλαβα αυτόν τον αγώνα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σε σχέση με τα δικά μου δεδομένα. Έκανα γρήγορα μια αναδρομή από το Τόκιο και μετά και τα όσα πέρασα για ιατρικούς λόγους, για ψυχολογικούς λόγους και στην σκέψη ότι με βλέπουν και τα κορίτσια μου λύγισα».

Για το πρόγραμμα που ακολούθησε: «Όσο καιρό ήμουν στην αποκατάσταση εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία να αλλάξω τη ρουτίνα μου από το 2014 και να αλλάξω το πρόγραμμά μου. Το οποίο δεν είναι ακόμα έτοιμο καθώς κάθε φορά βλέπω και λάθη που θα τα διορθώνουμε. Μπορώ να παίξω με αυτό το πρόγραμμα από το 6,2 στο 6,5 στο βαθμό δυσκολίας ανάλογα τους αντιπάλους που θα έχω να αντιμετωπίσω και θα μας πάει μακριά. Κάθε χρόνο θα προσθέτουμε και κάτι».

Για το ποιους αθλητές υπολόγιζε περισσότερο: «Οι τέσσερις πρώτοι αθλητές ήταν κοντά. Έκανα ένα μικρό βήμα, αν έκανα μεγαλύτερο ίσως να ήμουν δεύτερος. Έτσι είναι ο τελικός, όλοι οι αθλητές είναι κοντά. Επίσης να πούμε πως όλοι οι αθλητές με εξαίρεση αυτόν από την Αρμενία είναι μικρότεροι μου».

Για το ποιος είναι ο στόχος του Λευτέρη Πετρούνια από εδώ και στο εξής: «Σίγουρα μέχρι το 2024 να πάρουμε όλα τα ευρωπαϊκά, υπάρχει επίσης το Παγκόσμιο το 2023 που θα πάω για να κερδίσω και φυσικά με βλέψεις και το Παρίσι. Κανένας αθλητής δεν σκέφτεται τη δεύτερη ή την τρίτη θέση αλλά μόνο την πρώτη».

Για την πρόκριση που είχε πάρει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και τι είχε κάνει από τότε μέχρι σήμερα: «Εμένα οι Ολυμπιακοί μου αγώνες ήταν στη Ντόχα, εκεί έκανα το πρόγραμμα της ζωής μου. Έφτασα στο Τόκιο και τραυματίστηκα τη δεύτερη μέρα που ήμουν εκεί. Δεν το χωρούσε ο νους μου. Είχαμε να διαχειριστούμε μια τέτοια κρίση όπου κατάφερα να αγωνιστώ δεκαπέντε μέρες μετά και το μόνο που είχα να κάνω αφού έφυγα με μετάλλιο ήταν να ξεκουραστώ και να κάνω χειρουργική επέμβαση και να ανοίξω το γυμναστήριο με τη Βασιλική. Επειδή ο ερασιτέχνης αθλητισμός και η ενόργανη την Ελλάδα ματώνει και θέλει συνεχή αναβάθμιση και αυτός. Από την 1η Οκτωβρίου που έχω χειρουργηθεί δεν έχω πάρει ούτε μια μέρα ρεπό και τώρα θέλω να ξεκουραστώ».

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει: «Θέλω να πάω να πάρω τα κορίτσια μου αγκαλιά, να ηρεμήσω, να ξεκουραστώ και να πιώ μια μπύρα».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση