HomeCity GuideΠροβολή ταινίας στα Πιτσίδια από την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Προβολή ταινίας στα Πιτσίδια από την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ στο χώρο της Παλιάς Βρύσης στα Πιτσίδια, η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτσιδίων – Ματάλων, θα παρουσιάσει την ταινία «Τhe boy and the world».

Στην ταινία παρουσιάζεται η ιστορία ενός μικρού αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική, καθώς αγγίζει νέο ύψος ρεαλιστικού τόνου με τα μοντάζ του κλιπ από τον πραγματικό κόσμο που δείχνουν πώς η εκβιομηχάνιση καταστρέφει τη μητρική γη. Η ιστορία απεικονίζει μια σύγκρουση μεταξύ χωριού και πόλης, ιθαγενών και αυτοκρατορικών, χειροποίητων και μηχανοποιημένων, πλουσίων και φτωχών — και καθ’ όλη τη διάρκεια της αναταραχής, η καρδιά και η ψυχή των ανθρώπων χτυπούν σαν τραγούδι, ένα απλό παράπονο ρεφρέν που παίζεται σε ηχογράφηση. Το αγόρι έχει τα δικά του «όπλα»… Τη φαντασία και τη μουσική, που γίνονται πολύχρωμα συννεφάκια που δημιουργούν και τρέφουν το μυθικό πουλί της φαντασίας, της ελευθερίας και της ελπίδας.

Μετά την ταινία θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και θα δοθεί έμφαση στους παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση εξαρτητικών συμπεριφορών και πως αντιμετωπίζονται.

Η Κινητή Μονάδα Ηρακλείου είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση