HomeCity GuideΠαρουσιάζεται το παραμύθι «Η ευκαιρία που δεν χάθηκε»

Παρουσιάζεται το παραμύθι «Η ευκαιρία που δεν χάθηκε»

Από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στις 18:30 στο χώρο του Πολύκεντρου Ηρακλείου Κρήτης,  η Μονάδα για Άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Η ευκαιρία που δεν χάθηκε».

«Η ευκαιρία που δεν χάθηκε» αποτελεί την πρώτη ερασιτεχνική προσπάθεια από τα μέλη του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής που έχει ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2023 στο πλαίσιο του κέντρου ημέρας της Μονάδας.

paramythi-page-001

Είναι ένα παραμύθι αφιερωμένο στο στίγμα και την κοινωνική απομόνωση που βιώνουν οι άνθρωποι με ζητήματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων. Οι συγγραφείς της ιστορίας δίνουν το δικό τους μήνυμα ως απάντηση στην προκατάληψη και το στίγμα, αναδεικνύοντας την ευκαιρία στη ζωή, στην αλλαγή, στην αγάπη, στη συντροφικότητα.

Για το παραμύθι θα μιλήσουν:

o          Χρήστος Θεοδωρόπουλος – Κοινωνιολόγος MSc, Θεραπευτικό προσωπικό στη Μονάδα για Άτομα με Ψυχιατρική Συννοσηρότητα-ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

o          Πέπη Βαρκαράκη – Γραφίστρια/ Εικονογράφος του παραμυθιού

o          Μαρία Μπάστα – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθύντρια της Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ

o          Κατερίνα Οικονόμου – Επίκουρη Καθηγήτρια Διαπολιτισμικής Κοινωνικής Εργασίας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΕΛΜΕΠΑ

o          Άννα Στουμπίδη – Διευθύντρια του 22ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος»

Τη συζήτηση θα συντονίσει η τηλεοπτική παραγωγός και Βιβλιοθηκονόμος Νίκη Μπελαδάκη.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί δωρεάν το παραμύθι.

Η Μονάδα για άτομα με ψυχιατρική συννοσηρότητα είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση