HomeHL-CultureΟι λόγοι που ο Τζόνι Ντεπ αγαπήθηκε όσο λίγοι αστέρες του Χόλιγουντ

Οι λόγοι που ο Τζόνι Ντεπ αγαπήθηκε όσο λίγοι αστέρες του Χόλιγουντ

Από τους «Πειρατές της Καραϊβικής» μέχρι τις επισκέψεις του Τζακ Σπάροου στα νοσοκομεία παίδων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η νίκη του Τζόνι Ντεπ επί της Άμπερ Χερντ στην πολύκροτη δικαστική τους διαμάχη, ήταν για πολλούς, σχεδόν αυτονόητη. Ο 58χρονος ηθοποιός απέσπασε ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης, τόσο έξω από το δικαστήριο, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η μεγάλη αγάπη του κόσμου δεν ήρθε ξαφνικά. Ο Ντεπ απέκτησε πολλούς θαυμαστές από την αρχή της καριέρας του κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στις μοναδικές ερμηνείες του στη μεγάλη οθόνη. O διάχυτος αυθορμητισμός του, η μόνιμη χαλαρή διάθεσή του και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, συνάντησαν την ευαίσθητη και ανθρώπινη πλευρά του, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο κράμα προσωπικότητας.

Ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να αρκεστεί στο ταλέντο του ως καλός ηθοποιός, με τις ταινίες του να «σπάνε» τα ταμεία, ο Ντεπ επέλεξε να αποκτήσει τον δικό του τρόπο επικοινωνίας με τους θαυμαστές του. Οι δίχως πολλή σκέψη αντιδράσεις του, η «ροκ» ψυχή του και η έντονη φιλανθρωπική δράση του, είχαν ως αποτέλεσμα, εκατομμύρια κόσμου να πανηγυρίζουν με τη νίκη του στη δίκη κατά της πρώην συζύγου του, που τον συκοφάντησε, κατηγορώντας τον για ενδοοικογενειακή βία.

Ο αυθορμητισμός του και ο τρόπος που συμπεριφέρεται στους θαυμαστές του

Ο Τζόνι Ντεπ είναι αδιαμφισβήτητα, ένας από τους πιο κουλ αστέρες του Χόλιγουντ. Ακόμη και την ύστατη στιγμή, την κρίσιμη ώρα της απόφασης για τη δίκη, ο Ντεπ βρισκόταν σε μία ταβέρνα στο Νιούκαστλ… σαν να μην έτρεχε τίποτα. Δεν είναι επίσης λίγα τα στιγμιότυπα που εξασφάλισαν οι κάμερες της δικαστικής αίθουσας, στα οποία ο ηθοποιός εμφανίζεται να χαμογελά, να ζωγραφίζει διάφορα σκίτσα ή να «αποσπά» τον δικηγόρο του για να μοιραστεί κάτι ανούσιο, που απλά θα τους πρόσφερε λίγα δευτερόλεπτα γέλιου.

Κι εκτός δικαστηρίου όμως, πριν ξεκινήσει όλο αυτό, ο Τζόνι Ντεπ έχει αποδείξει ότι αντιμετωπίζει τα πράγματα με το χιούμορ του και την αυθεντικότητά του. Αποφεύγοντας τα μελοδράματα και τις άβολες καταστάσεις, ο αγαπημένος «πειρατής» επιδιώκει να φέρνει μόνο στιγμές γέλιου.

Δείτε μερικές από τις πιο αστείες στιγμές του σε συνεντεύξεις που έχει δώσει


Ο αέρας του σταρ είναι έμφυτος στον Τζόνι Ντεπ αλλά όταν φωτογραφίζεται αγκαλιά με τους θαυμαστές του, το χολιγουντιανό «μελτέμι»… εξαφανίζεται. Έχουν περάσει πολλοί από το κόκκινο χαλί, που αρκούνται σε έναν διακριτικό χαιρετισμό προς το κοινό τους. Πόσω μάλλον ηθοποιοί της συνομοταξίας του Ντεπ. Εκείνος όμως έρχεται σε επαφή με τον κόσμο που είναι εκεί για να τον δει και μοιράζεται αρκετό χρόνο μαζί τους, ποζάροντας σαν φίλος ή συγγενής.

 Το βίντεο με το αρκουδάκι που του έδωσε φαν

Ένα από τα αγαπημένα στιγμιότυπα των θαυμαστών του, ήταν όταν σε μία συνέντευξη τύπου, κάποιος από το κοινό του πέταξε ένα λούτρινο αρκουδάκι. Ο ηθοποιός προσπάθησε να του το επιστρέψει αλλά όταν κατάλαβε πως ήταν για εκείνον, χαμογέλασε στον θαυμαστή του και τον ευχαρίστησε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένας άνδρας από την ομάδα σεκιούριτι του ηθοποιού, πήγε να πάρει το αρκουδάκι, πιθανότατα για να «απαλλάξει» τον σταρ που το κρατούσε. Η αντίδραση του Ντεπ έγινε viral, αφού απέκρουσε «διακριτικά» το χέρι του σωματοφύλακα που πήγε να του πάρει το καινούριο δώρο του.


 Ο Τζακ Σπάροου στο πλευρό των παιδιών με σοβαρές ασθένειες

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο αγαπημένος πειρατής Τζακ Σπάροου έχει επισκεφθεί τους μικρούς του φίλους στα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται. Είναι γνωστό, πως ο Τζόνι Ντεπ μετά τα γυρίσματα του «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales», δεν έβγαζε τη στολή του Τζακ Σπάροου, προκαλώντας την περιέργεια της παραγωγής, που τον ρωτούσαν που πάει κι εκείνος δεν απαντούσε. Φορώντας τη στολή και το μέικ απ, το περπάτημα και τον χαρακτηριστικό τρόπο που μιλά, ο Τζόνι Ντεπ επισκεπτόταν την παιδική ογκολογική πτέρυγα του νοσοκομείου Lady Cilento Children’s Hospital στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, για να προσφέρει λίγες στιγμές χαράς στους μικρούς ασθενείς.

Μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του, Στίβεν Γκράχαμ, (που αποτελεί το sidekick «Scrum» δίδυμό του), ο Ντεπ πήρε μέρος σε μία έκπληξη που διοργάνωσε το «Juice TV» σε ένα μικρό κορίτσι που πάλευε για δεύτερη φορά τον καρκίνο στο κεφάλι. Έτσι ο «Τζακ Σπάροου» ξάφνιασε τη μικρή αλλά και τα υπόλοιπα παιδάκια της πτέρυγας, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο για να μιλήσει μαζί τους, να τους προσφέρει στιγμές γέλιου, να βγάλει φωτογραφίες, να τους χαρίσει αυτόγραφα, αλλά και… χρυσές πειρατικές λίρες.


Όταν ο Ντεπ είδε, πως ο χαρακτήρας Τζακ Σπάροου μοιράζει χαμόγελα σε παιδιά που μάχονται με σοβαρές ασθένειες, ο Τζόνι Ντεπ φρόντισε να το επαναλάβει. Το 2017 πήγε στο νοσοκομείο παίδων BC του Καναδά. Έχοντας την όψη του Σπάροου και τραγουδώντας σαν τον Κιθ Ρίτσαρντ, πέρασε αρκετές ώρες με τα παιδιά. «Δεν ήταν ούτε μία στιγμή ο Τζόνι Ντεπ, ήταν συνεχώς ο Τζακ Σπάροου», είπε ένας υπάλληλος του νοσοκομείου.


Η αγάπη του για τα ζώα

Η ευαισθητοποίηση του Τζόνι Ντεπ για την προστασία των ζώων, δεν είναι κάτι άγνωστο. Εκτός από το γεγονός ότι έχει κατοικίδια σκύλους, με τους οποίους έχει φωτογραφηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, πρόσφατα ο ίδιος έδειξε την αγάπη του και για τα άγρια ζώα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μία μέρα μετά το τέλος του δικαστικού του αγώνα, ο Τζόνι Ντεπ βρέθηκε σε καταφύγιο ζώων στο Κεντ.

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο καταφύγιο κρατώντας στην αγκαλιά του έναν ασβό που ονομάζεται Φρέντι, ενώ περιηγήθηκε και στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου μαζί με κτηνιάτρους και εργαζόμενους που φροντίζουν τα ζώα. Την επίσκεψή του δημοσιοποίησε το καταφύγιο, Folly Wildlife Rescue, με ανάρτησή του στο Facebook μαζί με μια φωτογραφία του Ντεπ να κρατά στην αγκαλιά του τον Φρέντι.

«Ο Τζόνι ήταν εξαιρετικά κολακευτικός…Για να φτάσει η επίσκεψη στο αποκορύφωμα, του δώσαμε το σπάνιο προνόμιο, να κρατήσει για λίγο τον Φρέντι (όπως λέμε Μέρκιουρι!), έναν από τους πολλούς ορφανούς μικρούς σε ηλικία ασβούς που φροντίζουμε επί του παρόντος -και πιστεύω πως μπορούμε να πούμε ότι ενθουσιάστηκε από τη συνολική εμπειρία!» έγραψαν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου.

Ο «ροκ» σταρ που τζαμάρει με την πρώτη ευκαιρία

Το 2011, ο Τζόνι Ντεπ είχε συνοδεύσει επί σκηνής τον Κιθ Ρίτσαρντς σε πριβέ πάρτι που έγινε στην Νέα Υόρκη για το «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» (The Rum Diary). Οι δυο τους ξάφνιασαν άπαντες τους καλεσμένους στο «Maritime Hotel» σ’ ένα αυθόρμητο τζαμάρισμα του «Key to the Highway», όπου ο «πατέρας πειρατής» καθοδηγούσε, τον «γιο». Ο Ρίτσαρντς ανέλαβε τα φωνητικά, ενώ και οι δύο απήλαυσαν τα σόλο τους, με τον Ντεπ να δείχνει ότι το διασκεδάζει ιδιαίτερα.

Με περίσσεια την αγάπη του για τη ροκ μουσική, το 2014 ανέβηκε και πάλι στη σκηνή αυτή τη φορά για να συνοδεύσει τους Aerosmith. Ο ίδιος έπαιξε με την κιθάρα του ένα μπλουζαρισμένο σόλο στο encore του συγκροτήματος, το «Train Kept a-Rollin’».


Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τζόνι συνοδεύει τους Aerosmith επί σκηνής. Τον Αύγουστο του 2012 είχε τζαμάρει μαζί τους (στο ίδιο τραγούδι) στη συναυλία τους στο εμβληματικό Hollywood Bowl. Την ίδια χρονιά, ο Ντεπ είχε κάνει τα φωνητικά στην ηχογράφηση του «Freedom Fighter» τραγουδιού, από το «Music From Another Dimension» άλμπουμ του συγκροτήματος.

Ο ίδιος δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία να δείξει την αγάπη που είχε στη μουσική και οι εμφανίσεις «έκπληξη» που έκανε, έδιναν ακόμη περισσότερους λόγους στους φαν του, να συνεχίσουν να τον θαυμάζουν.

Συχνά εμφανιζόταν σε live διάσημων κι αγαπημένων του μουσικών – χωρίς προειδοποίηση. Το ίδιο έκανε και πρόσφατα, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία των ενόρκων και αναδειχθεί νικητής από τη δικαστική διαμάχη.

O Τζόνι Ντεπ ανέβηκε και τραγούδησε ζωντανά στο κοινό του Σέφιλντ, μετά από πρόσκληση του ποπ σταρ Τζεφ Μπεκ, γεγονός που σημαίνει ότι πέταξε κατευθείαν από τη Βιρτζίνια, όπου βρισκόταν για τη δίκη, για να συναντήσει τον Μπεκ στην ευρωπαϊκή του περιοδεία. Σύμφωνα με τους θαυμαστές του που ανέβασαν στιγμιότυπα στα social media, ο Ντεπ τραγούδησε τη διασκευή του «Isolation», το οποίο είχε ερμηνεύσει ο Τζον Λένον.


Ο Ντεπ και ο Μπεκ κυκλοφόρησαν μαζί το «Isolation» το 2020 το οποίο μπήκε ξανά στα charts. Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστός για τις ταινίες του, ο πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» δεν είναι άγνωστος στη μουσική, καθώς υπήρξε μέλος του συγκροτήματος του Άλις Κούπερ «The Hollywood Vampires» για αρκετά χρόνια. Ο ροκάς έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα στο συγκρότημα του Κούπερ και συνεργάστηκε επίσης με τον Τζεφ Μπεκ κατά τη διάρκεια του lockdown.

Το χαλαρό στυλ από την εποχή των 70s

Οι στυλιστικές επιλογές του Ντεπ ήταν ένα «χτύπημα» για το dress code των διασήμων και όχι μόνο. Το «χρυσό» αγόρι του Χόλιγουντ βαριόταν να κλείνει τον εαυτό σου σε καθωσπρέπει σμόκιν και κοστούμια. Η πραγματική του ταυτότητα απέπνεε έναν βίντατζ ροκ αέρα από τη δεκαετία του 1970. Ο ίδιος αποτέλεσε πρότυπο χαλαρού σελέμπριτι με τζάκετ μηχανής και χαμηλοκάβαλα τζιν, ακαθόριστα μήκη κουρέματος, μακριά σκουλαρίκια και πολλά δαχτυλίδια.

Πολλά ξένα πρακτορεία έχουν παραδεχτεί κατά καιρούς την επιρροή που ασκεί ο Ντεπ με το ντύσιμό του στις τάσεις της μόδας. Η αλήθεια είναι ότι ο ηθοποιός δεν φάνηκε να προσέχει πάντα το στυλ του. Είναι σύνηθες για εκείνον, να επιλέγει αταίριαστα ρούχα και κοσμήματα, τα οποία ωστόσο κατά έναν περίεργο τρόπο δείχνουν πάντα εναρμονισμένα με το στυλ και τη διάθεσή του. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές τέτοιες εμφανίσεις του, ήταν αυτή στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία.

Ο Ντεπ φορούσε ένα φθαρμένο μπεζ δερμάτινο τζάκετ, ένα φαρδύ τζιν παντελόνι και ένα μπλουζάκι Ramones, σε συνδυασμό με ένα baker boy καπέλο, ένα ζευγάρι aviator γυαλιά ηλίου με λευκό σκελετό και δύο μαντήλια – ένα φορεμένο στο λαιμό και ένα κρεμασμένο στην τσέπη του. Πρόκειται για μία εμφάνιση που δεν είχε αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές, αλλά αυτό δεν τον απασχόλησε ποτέ. Ο αυθορμητισμός που έχει στη ζωή του, αποτυπώνεται στις πράξεις, τις δηλώσεις τις κινήσεις και τον τρόπο που ντύνεται.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση