HomeΚΡΗΤΗΑνοίγει το Φαράγγι Σαμαριάς από την 1η Μαΐου

Ανοίγει το Φαράγγι Σαμαριάς από την 1η Μαΐου

Ωράριο επισκεψιμότητας του Φαραγγιού Σαμαριάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοίγει το Φαράγγι Σαμαριάς την Κυριακή 1η Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης.

Για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών (εκδήλωση βραχοπτώσεων στο ανώτερο τμήμα της διαδρομής και εργασίες συντήρησης εν εξελίξει), η πεζοπορία εντός του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς για το διάστημα από την Κυριακή 01 Μαΐου 2022 και έως και την Τρίτη 03 Μαΐου 2022 θα επιτρέπεται μόνο για το κατώτερο τμήμα της διαδρομής και για μήκος έως 2χλμ, ήτοι από τη νότια είσοδο (φυλάκιο Αγίας Ρουμέλης), έως το χώρο ανάπαυσης «Αφέντης Χριστός». Από την Τετάρτη 04 Μαΐου 2022, και εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας των επισκεπτών, ο Εθνικός Δρυμός θα είναι προσβάσιμος και από τις δύο εισόδους για το σύνολο της διαδρομής.

Ωράριο επισκεψιμότητας του Φαραγγιού Σαμαριάς

Βάσει της ίδιας Απόφασης, το ωράριο επισκεψιμότητας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, γενικά, για το έτος 2022 διαμορφώνεται ως εξής:

Α. η είσοδος επιτρέπεται κατά το διάστημα 07:00-13:00, για τους επισκέπτες που θα
διασχίσουν το σύνολο της διαδρομής (Ξυλόσκαλο – Αγία Ρουμέλη ή Αγία Ρουμέλη Ξυλόσκαλο) ή τμήμα αυτής.

Β. η είσοδος επιτρέπεται κατά το διάστημα 13:00 – 15:00, για τους επισκέπτες που θα κινηθούν αποκλειστικά και μόνο στα δύο (2) πρώτα χιλιόμετρα από την βόρεια ή τη νότια είσοδο και συγκεκριμένα στις διαδρομές «Ξυλόσκαλο – χώρος ανάπαυσης Νερούτσικο», και «Αγιά Ρουμέλη – χώρος ανάπαυσης Αφέντης Χριστός».

Γ. σε κάθε περίπτωση οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν εξέλθει του Εθνικού Δρυμου Σαμαριάς το αργότερο έως τις 18:00.

Διαφήμιση
Διαφήμιση