HomeHL-SportsΠΑΟΚ – ΑΕΚ 21-27: Τον «καθάρισε» και «πάτησε» κορυφή

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 21-27: Τον «καθάρισε» και «πάτησε» κορυφή

Η ΑΕΚ πέρασε άνετα από τη Μίκρα, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 27-21 και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ είχε ένα άνετο πέρασμα από τη Μίκρα, «καθάρισε» τον ΠΑΟΚ (21-27) και πλέον κρατάει εκείνη στα χέρια της τόσο την πρώτη θέση όσο και το πλεονέκτημα έδρας

Με αυτή τη νίκη η Ένωση έφτασε τους 20 βαθμούς και στο +2 από τον δεύτερο Ολυμπιακό, που φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ την 8η αγωνιστική στο φινάλε της πρώτης φάσης.

Οι «κιτρινόμαυροι» πλέον κρατούν την τύχη τους στα χέρια τους, καθώς το πρόγραμμα τους είναι εύκολο. Συγκεκριμένα, στις αγωνιστικές που απομένουν θα παίξουν εντός με τον Αερωπό, εκτός με τη Δράμα και στο ΟΑΚΑ με την Πυλαία

Από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλονικείς έμειναν στους 16 βαθμούς και δύσκολα θα καταφέρουν να δώσουν το παρών στους τελικούς του πρωταθλήματος, με τις πιθανότητες να δείχνουν ότι ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αποτελέσουν το ζευγάρι των τελικών, με τον Δικέφαλο να έχει το προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας, όντας στην κορυφή.

Στα του ματς, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στην αρχή, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται γρήγορα (2-0) και την ΑΕΚ να προσπερνάει (4-5). Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 13-14 υπέρ της Ένωσης.

Τα πράγματα άλλαξαν στο 10 λεπτό του δεύτερου μέρους, όταν οι «κιτρινόμαυροι» πήραν για πρώτη φορά διαφορά τριών τερμάτων (15-18), ενώ ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια είχε σταθερά ένα προβάδισμα 2-3 τερμάτων.

Αφού η διαφορά πήγε και στο +5 (20-25) με γκολ των Ουγκάλντε και Παπαδιονυσίου, το ματς ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 21-27 που διαμορφώθηκε με γκολ του Καλόμοιρου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση