HomeHL-SportsSuperleague: Μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ, δεύτερη η ΑΕΚ, «έπεσε» τρίτος ο Παναθηναϊκός!

Superleague: Μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ, δεύτερη η ΑΕΚ, «έπεσε» τρίτος ο Παναθηναϊκός!

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού, έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή και... έριξε τους «πράσινους» στην 3η θέση, καθώς πέρασε στην δεύτερη η ΑΕΚ και στο -2 από τον Δικέφαλου του Βορρά! Τέταρτος ο Ολυμπιακός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (20Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

H EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21Η)

Την γλυκιά μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει πλέον ο ΠΑΟΚ, αφού στο ντέρμπι των… μέχρι το βράδυ της Κυριακής πρωτοπόρων, επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ και… έριξε το «τριφύλλι» την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σε μια από τις πολλές φετινές του αντεπιθέσεις ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ. Ο Αϊτόρ έχασε την μπάλα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχασαν την ευκαιρία και με τελικό αποδέκτη τον Ντεσπόντοφ άνοιξαν το σκορ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Μπακασέτα και ο ίδιος άνοιξε λογαριασμό με τα πράσινα στην επιστροφή του στην Ελλάδα. Πάντως οι «πράσινοι» ελάχιστα χάρηκαν το γκολ της ισοφάρισης. Μόλις πέντε λεπτά.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ… έκρυψαν την μπάλα, αυτή φανερώθηκε στα πόδια του Ντεσπόντοφ που με το 2ο δικό του γκολ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του και παράλληλα… πίστωσε και την δεύτερη ασίστ στον Τάισον.

Μετά το χατ τρικ της περασμένης Κυριακής στο Περιστέρι, ο Εκι Πόνσε ήταν ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στο εύκολο 3-0 επί του ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ενωση από την αρχή του αγώνα πήρε τα… ηνία θέλοντας να δείξει στους Κρητικούς πως δεν μπορούν να ελπίζουν σε κάτι.

Ετσι με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο από τον Αργεντίνο σκόρερ (το πρώτο μετά από καταπληκτική ασίστ του Τσούμπερ) η ΑΕΚ είχε ένα ξεκούραστο απόγευμα Κυριακής απέναντι σε μια ομάδα που ελάχιστες φορές προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Στάνκοβιτς.

Το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Φαν Φερτ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων από την εξαιρετική… ασίστ – γκάφα του Λαμπρόπουλου, που έκανε κάτι που κανείς στο γήπεδο δεν κατάλαβε. Ούτε καν ο προπονητής του, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του μετά το ματς.

Η γκολάρα του Ντόι ήταν αυτή που… γλίτωσε τον Ολυμπιακό από κάζο και του ξεκλείδωσε τον δρόμο για το 3-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Εως το 57′ που σκόραρε για το 1-0 ο διεθνής στόπερ, οι Πειραιώτες τα είχαν βρει σκούρα με την πολυπρόσωπη άμυνα του «Αγιαξ» και ουσιαστικά δεν δημιουργούσαν επικίνδυνες συνθήκες.

Τελικά όταν ο ΠΑΣ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αναγκάστηκε να ανοιχτεί και έτσι οχτώ λεπτά; αργότερα, στο 65′, ο Ναβάρο έκανε το 2-0 και φάνηκε να… σφραγίζει το «ερυθρόλευκο» τρίποντο.

Τελικά λίγα λεπτά αργότερα οι Ηπειρώτες με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κόντε ξαναμπήκαν στο ματς κάνοντας το φινάλε θρίλερ.

Τελικά παρά την πίεση ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έκανε την ζημιά στον Ολυμπιακό, που στο τέλος των καθυστερήσεων βρήκε και γκολ με τον Γιόβετιτς για το τελικό 3-1.

Η πορεία του Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία του στα playoffs του πρωταθλήματος συνεχίζεται. Οι Αρκάδες έκαναν ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τον στόχο, καθώς έβαλαν στο… βαθμολογικό σακούλι κι άλλο τρίποντο μετά το σχετικά εύκολο 3-1 επί του Ατρομήτου.

Η ομάδα του Ράσταβατς είχε σε σπουδαία μέρα τον Ρεγκίς που… χτύπησε δις (ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο), ενώ το τρίτο γκολ του Καλτσά έδιωξε το όποιο άγχος είχε δημιουργηθεί μιας και η ομάδα του Περιστερίου είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 με το αυτογκόλ του Καστάνιο.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2
Πανσερραϊκός – Βόλος 2-2
Κηφισιά – Άρης 0-1
ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (20Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
1. ΠΑΟΚ 47
2.ΑΕΚ 45
3. Παναθηναϊκός 44
4. Ολυμπιακός 41
5. Αρης 33
6. Αστέρας Τρίπολης 29
7.Λαμία 27
8. Ατρόμητος 23
9. Πανσερραϊκός 22
10. ΟΦΗ 20
11. Βόλος 15
12. Παναιτωλικός 14
13. ΠΑΣ Γιάννινα 12
14. Κηφισιά 12
*Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

H EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21Η)

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου
Βόλος – Παναιτωλικός (5.30μμ)
Πανσερραϊκός – Άρης (7.30μμ)
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
ΟΦΗ – Κηφισιά (4μμ)
ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης (5,30μμ)
ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία (5.30μμ)
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (8.30μμ)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (9μμ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση