HomeHL-LifestyleΟ Αλέξανδρος Μπουρδούμης για το #metoo

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για το #metoo

«Το πήρα πατριωτικά, φτάνει πια με τα σκοτάδια των καλλιτεχνών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το bullying που έχει υποστεί στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και το κίνημα #metoo μίλησε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Dot και αναφέρθηκε αρχικά, στην ιστορία παρενόχλησης της συζύγου του, Λένας Δροσάκη από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Πρέπει να είσαι δίπλα στο θύμα και ψυχολογικά και πρακτικά, χρειάζεται μεγάλη στήριξη και υπομονή. Δεν τέθηκε θέμα συζήτησης για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Όλα τα κορίτσια είχαν κόστος από αυτό, ήταν γυναίκες με οικογένεια όλες. Αυτό που έκανε η Λένα ήταν πολύ συγκινητικό. Αύριο μεθαύριο θα το δει ο γιος μας, θα τα διαβάσει και θα πει: “Μπράβο μάνα”», δήλωσε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Όσο για τις αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με το κίνημα του #MeToo, ο ηθοποιός δήλωσε πως έχει πάρει το θέμα πολύ πατριωτικά.

«Μπορεί να υπερέβαλα με τη θερμη μου και να ήμουν παραπάνω δυναμικός ή να έχασα και το δίκιο μου ακόμα, αλλά δεν το μετανιώνω. Η ουσία ήταν να ακουστούν οι άνθρωποι, ειδικά όταν μέσα σε όλη την ιστορία αυτή ήταν και η γυναίκα μου. Θα ήθελα μεγαλύτερη στήριξη από το σινάφι μας. Ένιωθα ότι ακούγονταν οι φωνές με έναν τρόπο που ήθελαν να μετακινήσουν την εικόνα των θυτών. Άθελα ή ηθελημένα, κανείς δεν ξέρει. Θα ήθελα να ακουστούν οι φωνές μας, ειδικά της δικής μου γενιάς, πιο δυνατά. Είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα θύματα και όχι για τους θύτες», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το τι θα έκανε αν στη θέση του θύματος, που είναι η γυναίκα του, είχε έναν θύτη, ο ηθοποιός απάντησε, πως θα αντιδρούσε το ίδιο έντονα.

«Θα αντιδρούσα κάθετα, θα ήμουν απέναντί του, δεν θα ήθελα να θολώσω τα νερά. Τελείωσαν τα σκοτάδια και οι δικαιολογίες. Φτάνει πια με αυτό που λέμε «τα σκοτάδια των καλλιτεχνών»», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο bullying που έχει βιώσει επί σκηνής. «Μου έχουν τύχει πολλά, αλλά όχι υπερβολικά σκηνικά. Όταν ήμουν πιτσιρικάς, έπαιζα με έναν πολύ γνωστό πρωταγωνιστή και υπήρχε το bullying του παλιού προς τον νέο. Δεν σε αφήνουν να υπάρχεις στη σκηνή, σε γυρίζουν πλάτη στο κοινό, μιλάνε πάνω από εσένα για να μην ακούγεσαι, ίσως σου χαλάσουν ένα αστείο ή μια δραματική σκηνή. Όμως, βλέπω ότι τα νέα παιδιά μιλάνε και η κοινωνία μάλλον έχει αρχίσει κι αυτή να ανοίγει τα αυτιά της», εξηγεί.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση