HomeHL-LifestyleΠάμελα Άντερσον για metoo: «Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό»

Πάμελα Άντερσον για metoo: «Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό»

«Πιστέψτε με, έχω βρεθεί σε πολλές καταστάσεις όπου μου έλεγαν: "Έλα εδώ κοριτσάκι μου, κάτσε στο κρεβάτι"», είπε η ηθοποιός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Πάμελα Άντερσον θεωρεί ότι η «η αξία και η αυτοεκτίμησή της» ήταν αυτά που την βοήθησαν τα χρόνια της καριέρας της ώστε να μην πέσει θύμα αρπακτικών ανδρών στο Χόλιγουντ.

Η ηθοποιός του «Baywatch» δέχτηκε πυρά το 2017, όταν είπε ότι οι γυναίκες που κατηγόρησαν και έστειλαν στη φυλακή τον Χάρβεϊ Γουάινστιν «ήξεραν σε τι έμπλεκαν». Πέντε χρόνια μετά σε νέα της συνέντευξη είπε ότι θα μπορούσε να πάει τα πιστεύω της «ένα βήμα παραπέρα», καθώς μεγάλωσε με το μότο ότι «χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό».

Μιλώντας στον Ρόναν Φάροου (γιο της Μία Φάροου) για το περιοδικό Interview, ο δημοσιογράφος την ρώτησε αν θεωρούσε ότι τα σχόλιά της το 2017 «ήταν σωστό να ειπωθούν εκείνη τη στιγμή» με την ίδια να απαντά: Θα μπορούσα μάλιστα να το πάω ένα βήμα παραπέρα. Η μητέρα μου θα μου έλεγε -και νομίζω ότι αυτό είναι το είδος του φεμινισμού με το οποίο μεγάλωσα- ότι χρειάζονται δύο για να χορέψουν τανγκό.

«Πιστέψτε με, έχω βρεθεί σε πολλές καταστάσεις όπου μου έλεγαν: «Έλα εδώ κοριτσάκι μου, κάτσε στο κρεβάτι». Αλλά η μαμά μου έλεγε: ‘Αν κάποιος ανοίξει την πόρτα με ρόμπα ξενοδοχείου και πας για συνέντευξη, μην μπεις μέσα. Αλλά αν μπεις μέσα, πάρε τη δουλειά». Είναι φρικτό αυτό που λέω, αλλά έτσι ήμουν. Γλιστρούσα στα όρια της καταστροφής, αλλά είχα αυτή την αίσθηση της αξίας και της αυτοεκτίμησης μου».

Δηλώνει ευγνώμων για το κίνημα #metoo

Η Πάμελα Άντερσρον είναι ευγνώμων για το κίνημα #metoo, καθώς πιστεύει ότι βοήθησε τις γυναίκες να θέσουν όρια.

Και πρόσθεσε: «Αλλά νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι δεν το έχουν αυτό ή δεν τους το έμαθαν. Δόξα τω Θεώ γιατί μετά το #MeToo τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι άνθρωποι είναι πολύ πιο προσεκτικοί και σέβονται».

Η ηθοποιός σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε πει ότι «έμαθε» να μην βάζει ποτέ τον εαυτό της σε καταστάσεις όπου θα μπορούσε να βιώσει σεξουαλική παρενόχληση, καθώς επέμεινε ότι ήταν γνωστό στην κοινότητα του Χόλιγουντ «ότι ορισμένους άνθρωπους πρέπει να τους αποφεύγεις».

 

«Ήταν κοινό μυστικό ότι ορισμένοι παραγωγοί ή ορισμένοι άνθρωποι στο Χόλιγουντ είναι άνθρωποι που πρέπει να τους αποφεύγεις, ιδιωτικά. Ξέρετε σε τι θα μπλέξετε αν πάτε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μόνοι σας μαζί τους. Έμαθα με κάποιο τρόπο να μη βάζω τον εαυτό μου ποτέ ξανά σε τέτοιες καταστάσεις και όταν ήρθα στο Χόλιγουντ, φυσικά, είχα πολλές προτάσεις για να κάνω ιδιωτικές οντισιόν και πράγματα που δεν είχαν κανένα απολύτως νόημα. Μην πας σε δωμάτιο ξενοδοχείου μόνος σου, αν κάποιος ανοίξει την πόρτα με μπουρνούζι, φύγε, καταλαβαίνεις;», είχε πει χαρακτηριστικά προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

Δεν κατήγορησε τα θύματα, δεν ζήτησε συγγώμη

Στη συνέχεια μετά τα πυρά που είχε δεχτεί επέμεινε ότι δεν «κατηγορούσε τα θύματα», αν και αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τα σχόλιά της.

«Δεν θα έπρεπε να το κάνω αυτό. Δεν κατηγορώ τα θύματα. Ο Γουάινστιν είναι ένα σεξιστικό γουρούνι και ένας νταής. Αλλά υπάρχουν πολλά μαθήματα αυτοπροστασίας. Υπάρχει ακόμη και μια γνωστή ιστορία για τις σουφραζέτες που μαθαίνουν πολεμικές τέχνες. Οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ορισμένα προβλήματα και πώς να τα εντοπίζουν και να τα καταπολεμούν. Είναι εντελώς υποκριτικό να το αγνοούμε αυτό. Εγώ δεν θα εξαναγκαστώ να ζητήσω συγγνώμη».

Και την επόμενη χρονιά, η 55χρονη σταρ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο φεμινισμός είχε πάει «πολύ μακριά».

«Νομίζω πως αυτός ο φεμινισμός μπορεί να το παρακάνει. Είμαι φεμινίστρια, αλλά νομίζω πως αυτό τρίτο κύμα φεμινισμού είναι βαρετό. Πιστεύω πως παραλύει τους άντρες», είπε η 51χρονη ηθοποιός.

Σχεδόν ίδιες είναι οι απόψεις της και σχετικά με το κίνημα #MeToo. «Νομίζω πως όλο αυτό το #MeToo είναι κάπως υπερβολικό για μένα. Λυπάμαι, μάλλον θα με σκοτώσουν που το λέω αυτό, αλλά η μητέρα μου μού έμαθε να μην πηγαίνω ποτέ σε ένα ξενοδοχείο με έναν άγνωστο», είπε η Πάμελα Άντερσον.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση